Παναθηναϊκός: Τεράστια η πρόκληση για τον Αταμάν...

Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο Παναθηναϊκός έχει τρεις φρέσκους παίκτες (Μπράουν και Τούρκους) σε ρόλους ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι της ομάδας (δημιουργία, γρήγορα πόδια & άμυνα) ενώ μετράει απώλειες παικτών που υπήρξαν σταθερές την περασμένη σεζόν (Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου).

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν καλείται να πάρει την κρίσιμη απόφαση

Το τριφύλλι καλείται να προοδεύσει και να ανασυνταχθεί δημιουργώντας κώδικες συνεργασίες όσο το δυνατόν συντομότερα και να χτίσει το νέο προφίλ του πάνω στα παιχνίδια φθινοπώρου/χειμώνα που θα λειτουργήσουν ως μπούσουλας όταν το πράγμα θα σοβαρέψει, μπαίνοντας η χρονιά στην τελική της ευθεία.

Για τον Εργκίν Αταμάν ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ δυνατό τεστ. Πολύ πιο δυνατό από όσο νομίζει το ευρύ κοινό αφού φέτος το κλαμπ είναι 100% δικό του, δεν υπάρχει π.χ ο Λούκα Βιλντόζα που πέρσι δεν αποτέλεσε επιλογή του.

Οld-fashion κόουτς ο Τούρκος, που του αρέσει να αφήνει την μπαγκέτα στους παίκτες του, χωρίς υπερβολικές αναλύσεις, ασταμάτητα βίντεο, ατέρμονες συζητήσεις Ζοτς, Τσάβι, Πιτίνο. Είναι ένας από τους πιο ικανούς προπονητές στην Ευρωλίγκα διαχρονικά και σίγουρα από τους πιο περπατημένους.

Στο παρελθόν παρουσίασε σπουδαίο μπάσκετ, δίνοντας μας φοβερές αναμετρήσεις με πολύ υψηλό επίπεδο τακτικής, οξυδέρκειας και …τόσο-όσο παρέμβασης από την πλευρά του, αφού προτιμά να μιλούν για εκείνον οι σταρ του.

Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα λοιπόν φέτος στην προσπάθειά του να μοιράσει ρόλους σε ένα σύνολο γεμάτο μεγάλα “εγώ”, αλλά μιλάμε για “αλεπού” που δε θα πρέπει να υποτιμηθεί από κανένα αντίπαλο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr