Σερέλης: «Προσπαθούμε να πλησιάσουμε την περσινή ονειρεμένη χρονιά - Δεν μπορώ να κάνω τον Αταμάν» (vid)

Ο Χρήστος Σερέλης παραχώρησε συνέντευξη μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου.

Σερέλης: «Προσπαθούμε να πλησιάσουμε την περσινή ονειρεμένη χρονιά - Δεν μπορώ να κάνω τον Αταμάν» (vid)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Magic Euroleague:

Για την εικόνα της ομάδας: «Με βάση ότι έχουμε μεγάλο ποσοστό του περσινού ρόστερ, τους παίκτες που “τράβηξαν το κουπί”, και που οι 3 προσθήκες ήταν μεγάλης ποιότητας, και το ότι 2 από τους 3 γνωρίζουν το παιχνίδι του κόουτς και μιλάνε την ίδια γλώσσα είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από το επίπεδο ετοιμότητας που έχουμε»

Για τον Λορένζο Μπράουν: «Πολύ σημαντικό ότι ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Του πήρε 2 προπονήσεις για να καταλάβει τα συστήματα και τι θέλουμε. Έχει υψηλή ποιότητα στην πάσα και μπορεί να βοηθήσει τον Κώστα. Στα γκαρντ είτε θέλουμε σκοράρισμα, είτε δημιουργία είμαστε καλυμμένοι. Η αναβάθμιση του ρόστερ είναι τεράστια»

Για το αν είναι πρόβλημα το ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες: «Όλοι οι προπονητές όταν δεν έχουν παίκτες, θα ήθελαν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το ρόστερ. Μας δημιουργεί σκέψεις για το πως θα είναι όλοι χαρούμενοι και πως θα καταλάβουν το ρόλο τους. Δεν υπάρχει προπονητής που θα ήθελε 2-3 ελλείψεις για να είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Όπως φάνηκε από το ροτέισον, παίκτες υψηλής ποιότητος και παίκτες που πέρσι βοήθησαν δε θα είναι τόσο εύκολο να βρουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Ο ρόλος μας είναι να τους κάνουμε όλους χρήσιμος όταν πρέπει και να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα».

Για τον Τσεντί Οσμάν: «Το ψεγάδι πέρσι ήταν ότι δεν είχαμε πόντους από το τραζίσιον. Ο Οσμάν μπορεί να ξεκινήσει την επίθεση, τρέχει στον αιφνιδιασμό. Είναι ελίτ αλλά δεν έχει θέμα να κάνει δουλείες ρολίστα, είτε στην άμυνα είτε στα ριμπάουντ. Είναι πολύ απλός και στη συμπεριφορά του και στο παιχνίδι του.

Θα παίξει και στο “4” και κάποια ριμπάουντ θα μας δώσει παραπάνω. Μπορεί να παίξει καλά και με την μπάλα. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και περιμένουμε και στο “3” και στο “4” πολλά από αυτόν».

Για το στοιχείο που ξεχωρίζει από την ομάδα: «Έχοντας κερδίσει την Euroleague και το πρωτάθλημα θα περιμέναμε μία χαλάρωση από τους παίκτες, ίσως και από τους παίκτες, καθώς μπορεί να νιώθουν πως είναι κυρίαρχοι της Ευρώπης. Ο Ναν γύρισε σε εξαιρετική κατάσταση. Και αγωνιστικά και πνευματικά, χωρίς να το συζητήσουμε.

Η ομάδα δείχνει ότι από τώρα σκέφτεται πως θα είναι πετυχημένοι και του χρόνου, όπως πέρσι. Υπάρχει πολύ καλό δέσιμο, μπορούμε να είμαστε από αρκετά νωρίς περισσότερο δεμένοι σε σχέση με πέρσι, που είχαμε στην αρχή αρκετά αρνητικά αποτελέσματα. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα θα είναι η ομοιογένεια από νωρίς και η προσήλωση στους στόχους της νέας χρονιάς».

Για το αν ξεκινάει ο Παναθηναϊκός από εκεί που τελείωσε πέρσι: «Τα τρία καινούρια παιδιά εκτός του ότι έχουν ποιότητα και αναβαθμίζουν το ρόστερ, ο Μπράουν ξέρει τι σημαίνει ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι σαν να είναι χρόνια στην ομάδα.

Οι άλλοι δύο ξέρουν τον Αταμάν, πολύ θετικοί χαρακτήρες. Έχουν ενσωματωθεί πολύ γρήγορα. Η ομοιογένεια είναι εκεί. Για την εποχή είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την κατάστασή μας».

Για το αν έχει ένταση σαν τους αγώνες η προπόνηση: «Η προπόνηση έχει μεγάλη ένταση. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Πολλά κομμάτια έχουν μεγάλη ένταση. Γίνονται κάποια παιχνίδια που τα απολαμβάνεις αν είσαι θεατής».

Για τη μετάβαση από το Λαύριο στον Παναθηναϊκό: «Δε χρειάζεται πλέον να κάνουμε σκάουτινγκ. Είναι ευχάριστα πράγματα. Στο Λαύριο τα 4.000 ήταν το ακριβό μας συμβόλαιο. Σε αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να ψάξεις να βρεις τι δεν κάνει ένας παίκτης, αλλά τα 1-2 πράγματα καλά που κάνει και θέλει η ομάδα, αλλιώς δε θα πάρεις ποτέ κανέναν».

Για την εικόνα του Γιούρτσεβεν: «Αυτό που βλέπουμε στην προπόνηση είναι ένα παιδί με τρομερή έφεση στο ριμπάουντ, που μας έλειπε πέρσι. Χρειαζόμασταν να έχουμε εύκολο αμυντικό ριμπάουντ γιατί έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε πόντους.

Ανταγωνιστικός, σκληρός, προσπαθεί και κοντράρει τον Ματίας. Θα κάνει καλό και στον Ματίας αυτό. Τελειώνει τις φάσεις, είναι καλός πάνω στο στεφάνι, σκρινάρει πολύ καλά. Θα κάνει κάποια επιθετικά φάουλ.

Μπορεί να τελειώσει τις φάσεις, δεν τον υπογράψαμε για το σουτ. Αλλά σε πράγματα που είχαμε όντως πρόβλημα, στο αμυντικό ριμπάουντ, στο σκριν, στο πικ εν ρολ μας τα δίνει, όπως και το ότι ανταγωνίζεται τον Λεσόρ. Αυτό που είδαμε με την Μπάγερν είναι κάτι που το βγάζει στην ομάδα, για αυτό είπα πως έχουμε αναβάθμιση.

Μιλήσαμε στην προπόνηση, του είπαμε πως δεν πρέπει να σταματήσει το σκριν. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Θα θυσιάσουμε και κάποια επιθετικά φάουλ που θα κάνει, γιατί αν έχει 7/10 σκριν και ελευθερώνει τους συμπαίκτες και ο ίδιος θα βάλει περισσότερα καλάθια και η ομάδα θα έχει ξεμαρκάριστα σουτ».

Για το πρόβλημα της ομάδας: «Οι θέσεις μας στην άμυνα στο 5 εναντίον 5. Δεν ήμαστε αυτοί που θέλουμε αμυντικά. Το πώς θέλουμε να παίξουμε, οι βοήθειες, οι αλλαγές, οι παγίδες, όλα χρειάζονται δουλειά. Δεν θα χρειαστούμε τον ίδιο χρόνο με πέρσι.

Πέρσι στην αρχή της χρονιάς οι καλές σχέσεις και η προσήλωση έβγαινε μπροστά αμυντικά και όχι η τακτική προσέγγιση. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε. Φέτος μπορούμε να τρέξουμε αιφνιδιασμούς αλλά είναι κάτι που χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Πέρσι ήμασταν οι τελευταίοι στο τρανζίσιον γιατί δεν είχαμε ριμπάουντ. Και γιατί δεν το έκανε ούτε ο Ναν, δεν είχαμε παίκτες που μπορούσαν να το κάνουν. Φέτος με Μπράουν, Οσμάν θα έχουμε και μας το δίνουν. Θα βελτιωθούμε αρκετέ σε αυτό το κομμάτι φέτος».

Για τον ανταγωνισμό: «Και εμείς έχουμε ενισχυθεί, για όλες τις ομάδες θα είμαστε μεγάλη πρόκληση. Τα ματς θα είναι πιο δύσκολα. Έχει ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις ο Ολυμπιακός, με τον Έβανς θα είναι πάρα πολύ δυνατός.

Εμείς, Ολυμπιακός και Ρεάλ έχουμε ένα προβάδισμα. Θα γίνει μεγάλη μάχη. Υπάρχουν ομάδες που έχουν μείνει πίσω και μπορεί να μη διεκδικήσουν κάτι. Παρί, Άλμπα και Βιλερμπάν δε νομίζω πως θα διεκδικήσουν. Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας θα είναι καλύτερες από πέρσι και θα παλέψουν στα playoffs για το Final Four»

Για το αν αλλάζει νοοτροπία το ότι είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός: «Ο τρόπος που τελειώσαμε τη χρονιά μπορεί να ήταν έκπληξη στην αρχή αλλά νομίζω ήμασταν καλύτεροι. Κερδίσαμε με όλα τα στυλ μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν 2 Euroleague, μία στην Ευρώπη και μία στην Ελλάδα. Από 0-2 το κάναμε 3-2. Έγιναν οι κινήσεις γιατί έπρεπε να βελτιωθούμε σε ό,τι μειονεκτούσαμε.

Όλοι θα περιμένουν ότι θα είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αυτή είναι και η νοοτροπία μας, θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος. Αυτό δε μας δίνει άγχος αλλά κίνητρο. Είναι καλό για όλους και θα προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε την περσινή ονειρεμένη χρονιά. Στα χαρτιά είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Πρέπει και οι άλλοι να κάνουν καλύτερες ομάδες για να μας αντιμετωπίσουν»

Για το αν πρέπει ο κόσμος να κλείσει από τώρα εισιτήρια για το Final Four: «Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον Αταμάν, δεν είναι σωστό. Προφανώς, και για άλλους λόγους πρέπει να το πει αυτός, καλύτερα να μην το πω εγώ. Αυτή την απάντηση μπορεί να την έχω δώσει έμμεσα πιο πριν»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr