Εμφάνιση... επτά αστέρων στην Κύπρο για τον Παναθηναϊκό AKTOR! (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέτριψε τη Μπάγερν Μονάχου (86-69) στο «Τάσος Παπαδόπουλος» με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και καλή άμυνα. Έβγαλε… μάτια ο Γιουρτσεβέν στο ντεμπούτο του.

Εμφάνιση... επτά αστέρων στην Κύπρο για τον Παναθηναϊκό AKTOR! (vids)

Το πρώτο του καλάθι στη σεζόν πέτυχε ο Κέντρικ Ναν με σουτ τριών πόντων. Οι «πράσινοι» έβγαλαν όμορφη συνεργασία με Μπράουν-Λεσόρ και τον Γάλλο να καρφώνει (5-2). Ο Γάλλος σέντερ πεσμένος στο παρκέ έβγαλε μοναδική ασίστ στον Μήτογλου (9-5). Γιουρτσεβέν και Οσμάν έκαναν το (ανεπίσημο) ντεμπούτο τους με τη φανέλα.

Ο πρώτος έβαλε δύο διαδοχικά καλάθια για το 14-8. Με σερί 8-0 ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο κρατώντας τους Βαυαρούς στους 8 πόντους (18-8). Ο Γιούρτσεβεν συνέχισε απτόητος και στη β’ περίοδο φτάνοντας τους 10 πόντους (5/6 δίποντα). Ο Τούρκος σέντερ αποχώρησε από το γήπεδο σκοράροντας και ένα ζευγάρι βολών (12 πόντοι).

Γκριγκόνις και Χουάντσο συνδέθηκαν από τα 6,75, τη σκυτάλη στην επίθεση πήρε ο Μπράουν (38-23). Ο Λιθουανός έβαλε κι άλλο τρίποντο για το Τριφύλλι (41-25). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +12 (43-31).

Το πρώτο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από τα χέρια του Μήτογλου (45-34). Ο Παπαπέτρου επανάφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (47-37). Ο Γιουρτσέβεν συστήθηκε και από το τρίποντο στους φίλους του Παναθηναϊκού από τη γωνία (55-42). Ο Μήτογλου συντήρησε τη διαφορά με νέο καλάθι για το τάιμ άουτ από τον γερμανικό πάγκο (61-49). Το 3ο δεκαλέπτο έληξε 62-51.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός πήγε στο +15 με κλέψιμο του Λεσόρ και κάρφωμα του Ναν (68-53). Ο Γκριγκόνις βρήκε νέο τρίποντο και διαμόρφωσε το σκορ στο 71-56. Ο Γιουρτσεβέν πέτυχε κι άλλο τρίποντο προς το φινάλε τις αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να αφήνει άκρως θετικό δείγμα στο πρώτο φιλικό στην Κύπρο. Το παιχνίδι τελείωσε 86-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 43-31, 62-51, 86-69

Παναθηναϊκός: Μπράουν, Μωραΐτης, Σλούκας, Οσμάν, Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν

Μπάγερν: Ουάιλερ-Μπαμπ, Ντα Σίλβα, Έντουαρντς, Νέιπιερ, Κχαρτσένκοφ, Λούτσιτς, Ομπστ, Χάρις, Μπράνκοβιτς, Μπούκερ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr