Γιαννακόπουλος: Η ατάκα σε Αταμάν για το «5αρι» - Τι ισχύει με Γιουρτσεβέν

Δημοσίευμα κάνει λόγο για την τελική επιλογή του εναλλακτικού σέντερ στον Παναθηναϊκό από τον Εργκίν Αταμάν, δίνει λεπτομέρειες από ραντεβού με Γιαννακόπουλο και εξηγεί την αλλαγή πλεύσης στη φετινή μεταγραφική περίοδο.

Πότε η συνάντηση Γιαννακόπουλου-Αταμάν, η πρόταση του Παναθηναϊκού

Αναλυτικά όσα αναφέρει η στήλη Slam Dunk:

«Περίεργη ιστορία η φετινή μεταγραφική περίοδος για τον Παναθηναϊκό. Διότι όλα τα απλά μοιάζουν περίεργα στην Ελλάδα. Κυρίως διότι κάποιοι που ήταν βασικοί στόχοι τον χειμώνα έπαψαν να είναι στόχοι το καλοκαίρι. Παράξενο; Περίπου.

Όταν όμως μια ομάδα τα παίρνει όλα, τότε η λογική υπαγορεύει αυτό ακριβώς που αποφάσισε ο Αταμάν. Λίγες αλλαγές, ελάχιστες προσθήκες, μην τυχόν και πειραχτεί η χημεία της ομάδας. Έχοντας εξασφαλίσει ότι οι 10 πρώτοι και σημαντικοί παίκτες της ομάδας θα συνεχίσουν, άφησε τον Βιλντόζα προσθέτοντας τον Λορέντζο Μπράουν και κράτησε όλο τον βασικό κορμό.

Ούτε Χεζόνια, ούτε Ταβάρες, ούτε κανείς από όσους υπήρξαν στόχοι του Γενάρη, δεν μπήκαν στο στόχαστρο μετά την κατάκτηση Ευρωλίγκας και πρωταθλήματος.

Το γιατί το εξήγησε πολύ παραστατικά σε όλους ο Αταμάν. Με Μίσιτς-Λάρκιν πρωταγωνιστές και το γνωστό supporting cast η Εφές πήρε δυο Ευρωλίγκες και άλλη μία στη σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε.

Μόλις πρόσθεσε κι άλλον πρωταγωνιστή, τον Κλάιμπερν, και «πείραξε» την ομάδα, η χημεία χάλασε, οι ήττες ήρθαν διαδοχικές, οι στόχοι πέταξαν. Η Εφές έσβησε από υπερβολική πλεονεξία, τα ήθελε όλα και τελικά έμεινε στον άσο.

Κι έτσι, οι δυο μεταγραφές των τριών εκατομμυρίων που θα έκανε ο Παναθηναϊκός, έγιναν μία. Ίσως βέβαια να ήταν και η πιο σημαντική στη φετινή Ευρωλίγκα μαζί με του Βεζένκοφ, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να έχουν δεύτερες σκέψεις για τον ψηλό.

Ο Αταμάν βγήκε χθες και μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας. Κι επειδή δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, κι επειδή δεν μασάει το είπε στα ίσα: «Δεν θέλω να χαλάσω τη χημεία της ομάδας, σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάρουμε τον παίκτη λίγο πιο μετά, δεν βιαζόμαστε».

Στη συνάντηση που έκαναν για τους τελικούς στόχους ο Γιαννακόπουλος έδωσε λευκή επιταγή στον Αταμάν. «Πάρε όποιον θέλεις, όποτε θέλεις».

Ο Αταμάν έριξε από τότε κάποια ονόματα, αλλά ήθελε να ωριμάσουν οι συνθήκες και να αποδεχθεί ο πολύ καλός παίκτης που έψαχνε, τον ρόλο που θα του προτεινόταν.

Όποιος κι αν ήταν αυτός, θα έπρεπε να είναι συνειδητοποιημένος ότι θα ξεκινήσει τη σεζόν ως back up του Λεσόρ. Τον ρόλο του Γάλλου ο Αταμάν δεν τον διαπραγματεύεται γιατί θεωρεί ότι στον χρόνο του είναι καλύτερος από όλους τους αντιπάλους του.

Κράτησε και τον Μπαλτσερόφσκι, για να έχει ασφάλεια, να πάρει την απόφαση για τον «καλό» χωρίς πίεση.

Ο Αταμάν ξέρει την περίπτωση Γιούρτσεβεν πολύ πριν μείνει ελεύθερος, την 1η Ιουλίου, από τους Γιούτα Τζαζ. Και τον είχε πάνω πάνω στα ονόματα που έδωσε. Όλα θέλουν τον χρόνο τους όμως. Ακόμα κι ο Γιούρτσεβεν που δεν σκεφτόταν την Ευρωλίγκα πριν 40 μέρες, βλέποντας ότι δεν έρχεται αυτό που θέλει από το ΝΒΑ, τώρα πιθανόν να ακούει πιο εύκολα τον ρόλο του πίσω από τον Λεσόρ.

Κάθε πράγμα στον καιρό του. Κι αν ο Παναθηναϊκός περιμένει κι άλλο, πιθανόν να βρει κι άλλες επιλογές. Τώρα βέβαια όλοι θέλουν ψηλό κι αν κάνει στον Αταμάν, τον θέλουν χθες. Να είναι γεμάτη από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας η ομάδα και να γουστάρει κι ο κόσμος που σωστά σκέφτεται ότι είναι ρίσκο να πάει με έναν σέντερ πρώτου επιπέδου όλη τη σεζόν.

Το κόστος εξάλλου δεν έχει σημασία πλέον για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ξέφυγε σε όλα τα επίπεδα και πληρώνει όποιον θέλει ο προπονητής.

Η τελική απόφαση του Τούρκου προπονητή θα κρίνει τα πάντα. Είναι 100-0 δική του επιθυμία τι θα γίνει και φαίνεται πως είναι στην ίδια κατεύθυνση με το «θέλω» όλων.

Αν θέλει τον Γιούρτσεβεν και ο Γιούρτσεβεν αποδέχεται τον ρόλο που του δίνει ο προπονητής, τότε τα υπόλοιπα θα γίνουν διαδικαστικά. Το πορτοφόλι είναι γεμάτο, μόλις ο Αταμάν πατήσει το κουμπί, η ιστορία τελειώνει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr