Μπατίστ: «Ο Διαμαντίδης ήξερε ότι με αυτόν θα κερδίζαμε ή θα χάναμε, θα ήθελα να ξαναπαίξω ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Ο Μάικ Μπατίστ θυμήθηκε τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η... συμβουλή του Μπατίστ στον Διαμαντίδη

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπατίστ στο TRACE ‘N CHASE, χορηγός του Eurohoops Dome:

”Διαλέγω τον Διαμαντίδη. Πάντα το αποδείκνυε, έχει βάλει μεγάλα σουτ στην καριέρα του υπό πίεση χρόνου και θυμάμαι ακόμα – νομίζω ήταν το 2012 – όταν το έβαλε με τη λήξη του χρόνου στη Μάλαγα. Ήταν αυτός που εμπιστευόμασταν όλοι και γι’ αυτό είχε αυτοπεποίθηση. Μ’ αυτόν θα κερδίζαμε ή θα χάναμε και το ήξερε. Όταν ερχόταν εκείνη η ώρα ένιωθα ότι την ήθελε τη στιγμή”

Ως προς τον αγώνα που θα επέλεγε να παίξει ξανά αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, σημείωσε: “Τον ημιτελικό του 2012 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έπαιζα ξανά. Ακόμα και τώρα μόλις σκέφτομαι αυτό το παιχνίδι, ανατριχιάζω. Και ο λόγος είναι γιατί ήμασταν μία έμπειρη ομάδα, είχαμε προβάδισμα 17 πόντων κι όμως χάσαμε.

Ζητήσαμε τάιμ άουτ, ο Ομπράντοβιτς σχεδίασε κάποιο σύστημα και δεν καταφέραμε καν να σουτάρουμε, χάσαμε τη μπάλα. Αυτό ήταν τρελό γιατί ήμασταν μία ομάδα που εκτελούσε πολύ καλά, είχαμε δεν είχαμε πίεση. Και εκεί δεν είχαμε πίεση και χάσαμε τη μπάλα.

Επίσης απογοητεύσαμε όλη την Ελλάδα που ήθελε να δει έναν τελικό Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας. Αν είχα την ευκαιρία να γυρίσω το χρόνο πίσω και να παίξω ξανά ένα παιχνίδι, θα ήταν αυτό.”

Έστω κι αν δεν γνώριζε τίποτα για εκείνον πριν έρθει στον Παναθηναϊκό: “Δεν είχα καμία ιδέα ποιος είναι ο Ομπράντοβιτς όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό γιατί μιλούσα μόνο με τον Ιτούδη. Ακόμα κι όταν πήγα στην πρώτη που προπόνηση την οποία διεύθυνε σε μεγάλο βαθμό ο Ιτούδης, εκείνος (σ.σ Ζοτς) ήταν σε μία γωνία και παρακολουθούσε.

Αργότερα έμαθα ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο προπονητής και πόσο απαιτούσε ορισμένα πράγματα. Στην αρχή δεν ήμουν συνηθισμένος σε αυτό λόγω της ελευθερίας στο NBA. Εδώ τα πράγματα ήταν λίγο πιο απαιτητικά.

Το καλοκαίρι γύρισα στις ΗΠΑ ψάχνοντας συμβόλαιο όμως ο χρόνος περνούσε και είπα ‘ας γυρίσω στην Αθήνα με τους ίδιους συμπαίκτες, τους ίδιους προπονητές και τα συστήματά τους που είχαν αρχίσει να τα μαθαίνω. Ήταν καλό για μένα που επέστρεψα το δεύτερο χρόνο και το παιχνίδι μου άρχισε να απογειώνεται.

Κάτι που ο Ομπράντοβιτς τόνιζε πάντα ήταν πως αν δεν έχεις κίνητρο, δεν θα πετύχεις ποτέ στη ζωή ή τον αθλητισμό. Το έλεγε συνέχεια.”

Και μία ιστορία από τα παλιά, εκμυστηρεύτηκε στο TRACE ‘N CHASE, χορηγός του Eurohoops Dome.“Μετά τον πρώτο χρόνο θεωρούσα ότι δεν έπαιζα καλά για να έχω καν τα… μούτρα να εμφανιστώ εδώ. Ως παίκτης ήμουν πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου. Αλλά όταν τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα στις ΗΠΑ, ο μάνατζέρ μου τηλεφώνησε στον Παναθηναϊκό και είπε ότι ήθελα να γυρίσω πίσω.

Από την ομάδα του είπαν ‘εντάξει αλλά τόσα χρήματα έχουμε. Είτε τα παίρνει είτε όχι’. Έπρεπε να το σκεφτώ γιατί ήταν λιγότερα από όσα έπαιρνα πριν. Αλλά είπα θα πάρω το ρίσκο, θα πάω εκεί και θα αποδείξω ότι αξίζω περισσότερα από το συμβόλαιο που μου προσφέρουν. Έπρεπε και να αποδείξω στο σώμα μου λόγω των τραυματισμών που είχα την πρώτη σεζόν, την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ευκαιρία να πετύχει. Δούλεψα πολύ σκληρά με το σώμα μου εκείνο το καλοκαίρι και ανταμείφθηκα.”

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News