Καπράλος: «Με απόλυτη πλειοψηφία δεχθήκαμε το αίτημα του Παναθηναϊκού»

Καπράλος: «Με απόλυτη πλειοψηφία δεχθήκαμε το αίτημα του Παναθηναϊκού»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και τον Γιάννη Λαμπίρη και μίλησε για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα τη χαρά να “γευτώ” τη μαγεία του να γίνονται αγώνες μπάσκετ στο Καλλιμάρμαρο. Έζησα από κοντά, σαν μαθητής τότε, τις επιτυχίες της ΑΕΚ, αλλά και το εθνικό πρωτάθλημα, όπου γινόντουσαν τρεις αγώνες, ο ένας πίσω απ’ τον άλλον, τελικοί κυπέλλου και άλλοι αγώνες. Ήταν ένα μέρος που ο κόσμος πήγαινε και έβλεπε μπάσκετ.

Χθες, με απόλυτη πλειοψηφία, δεχθήκαμε το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να παίξει ο Παναθηναϊκός το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, αφού πρώτα παρθούν όλες οι σχετικές άδειες, να δεχθεί η ΚΑΕ να υπογράψει το συμβόλαιο μαζί μας τηρώντας όλα αυτά που πρέπει για το Καλλιμάρμαρο, δηλαδή να είμαστε σίγουροι ότι δε θα υποστεί φθορές, ζημιές, ότι θα καλυφθούν τα έξοδα, ότι δε θα σταματήσει η επιρροή των επισκεπτών που καθημερινά πηγαίνουν στο Στάδιο και είναι ίσως η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της ΕΟΕ και απ’ τη άλλη η ΕΟΚ να βάλει στο ταμείο της ορισμένα έσοδα, όπως γίνεται και με άλλα γεγονότα».

Για τα γεγονότα που θα συμβούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο: «Στις 19 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τη μεγάλη γιορτή για τη συμπλήρωση 20 χρόνων απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τη μεγάλη επιτυχία του Euro 2004, που τη ξαναθυμόμαστε τώρα και φυσικά θα υποδεχτούμε τους προσεχείς Ολυμπιονίκες του Παρισιού, που ελπίζουμε να έχουμε αρκετούς, ώστε να τους τιμήσουμε όπως πρέπει.

Το γεγονός των αγώνων του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” θα γίνει 2 μέρες μετά τη μεγάλη αυτή διοργάνωση».

Για το ότι έχει γίνει το Παναθηναϊκό Στάδιο προσιτό στον κόσμο: «Θέλουμε το Στάδιο να είναι ανοιχτό για αθλητικές συναντήσεις, για συναυλίες, για τόπους συνάθροισης για καλά πράγματα. Βέβαια, πάντα τηρώντας το ολυμπιακό πνεύμα και τις αξίες μας.

Βεβαίως, έχουμε καθημερινά τα παιδιά που έρχονται εκεί, σε προγράμματα που λέγονται “Αγαπώ τον αθλητισμό”, χωρίς να πληρώνουν και μπορούν να ξεναγούνται μες στο Στάδιο, νιώθουν περήφανα και μπαίνουν μες στον αγωνιστικό χώρο, όπου με διάφορα παιχνίδια μπορούν και αισθάνονται μια μέρα αθλητική».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News