Τουλάχιστον ο Βιλντόζα δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό όπως ο Μπρινιόλι

Τουλάχιστον ο Βιλντόζα δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό όπως ο Μπρινιόλι

Δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού άλλαξαν στρατόπεδα την Τρίτη (2/7), ωστόσο, υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά.

Προδότης ο Μπρινιόλι, προδότης και ο Βιλντόζα για διαφορετικούς λόγους.

Ο Μπρινιόλι αφού πρώτα χαντάκωσε τον Παναθηναϊκό, φέρθηκε ύπουλα στο σύλλογο, παραμέρισε τα όσα «χτίστηκαν» τη 2ετία στο Τριφύλλι, έσπασε τον δεσμό με τον κόσμο και πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Φωτογραφήθηκε στο γήπεδο που του έριξαν κροτίδα και του έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή (βλ. Χουάνκαρ).

Δίχως σοβαρό λόγο ο Ιταλός έδειξε ΑΣΕΒΕΙΑ στο Τριφύλλι, ΑΣΕΒΕΙΑ στους φιλάθλους και αποτέλεσε σοβαρή αιτία για τον Παναθηναϊκό για την κατάληξη της φετινής κούρσας.

Ο Τερίμ ήταν «γάτος» και δεν επέτρεψε σε εκείνον, να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό, την ομάδα που τον ανέδειξε και που μέσα από αυτήν εισέπραξε αγάπη που δεν θα ξαναδεί στη ζωή του.

Ο Βιλντόζα, από την άλλη, αν και φυσικά, δεν ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά των φιλάθλων πως υπέγραψε στον Ολυμπιακό, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στον «Εξάστερο» να γίνει… «Επτάστερος».

Ο Αργεντινός γκαρντ δεν αποτέλεσε επιλογή του Εργκίν Αταμάν και κάπως έτσι, οι δύο άνδρες δεν τα βρήκαν ποτέ στο ΟΑΚΑ.

Ο Τούρκος προπονητής δεν είχε καμία διάθεση να ρισκάρει με τον Βιλντόζα προκειμένου να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές και για αυτό το λόγο, η συμμετοχή του στους αγώνες του Τριφυλλιού ήταν μικρή.

Παρόλα αυτά, προσπάθησε να του θίξει τον εγωισμό και να δώσει έστω και μια μικρή βοήθεια στον δρόμο προς το έβδομο ευρωπαϊκό. Τον χρησιμοποίησε ακόμα και στον τελικό της Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ, όπου και πέτυχε και ένα κρίσιμο τρίποντο.

Οι λόγοι του Βιλντόζα να πάει στον Ολυμπιακό είναι καθαρά αγωνιστικοί. Προφανώς και δεν «δέθηκε» με το ΟΑΚΑ. Όταν όλοι οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν, αυτός (και ο Μπαλτσερόφσκι) απλά προσποιούταν πως γιορτάζει, γιατί είχε το βαθύ παράπονο που αφορούσε καθαρά το αγωνιστικό σκέλος.

Ακόμα και μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Βιλντόζα παραμένει «κύριος» και δεν πάτησε unfollow ούτε στο Τριφύλλι, ούτε στους πρώην συμπαίκτες του, ούτε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Δεν «κρέμασε» την προσπάθεια της ομάδας, όπως ο νυν τερματοφύλακας της ΑΕΚ στη Ρεν, στον Άρη, στον Ατρόμητο (και τα τρία… εκτός έδρας).

Υ.Γ Και φυσικά ο Παναθηναϊκός φέρθηκε άψογα στον Βιλντόζα επιτρέποντάς του να βρει νέα ομάδα (ακόμη κι αν αυτή ήταν ο Ολυμπιακός).

Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τη συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» στον Κώστα Σλούκα που αποτέλεσε και έναν από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία του πειραϊκού σωματείου…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News