Παναθηναϊκός: «Πρόταση 4 εκατ. δολαρίων για Αργεντινό εξτρέμ - Η απάντηση της ομάδας»

Παναθηναϊκός: «Πρόταση 4 εκατ. δολαρίων για Αργεντινό εξτρέμ - Η απάντηση της ομάδας»

Πρόταση του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του 28χρονου Αργεντινού Κριστιάν Νταβίντ Παβόν, αρνήθηκε η Γκρέμιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Χέρμαν Γκαρθία Γκροβα, οι «πράσινοι» κατέθεσαν προσφορά τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 3,8 εκατ. ευρώ) για να τον αποκτήσουν, όμως οι Βραζιλιάνοι αξιώνουν μεγαλύτερο ποσό.

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα αναζητά εξτρέμ για να ενισχύσει το ρόστερ του και το όνομα που έρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό του Παβόν. Ο παίκτης, που αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από την Γκρέμιο (πήρε μεταγραφή αντί 3,5 εκατ. ευρώ από την Ατλέτικο Μινέιρο), έχει συμβόλαιο με τη βραζιλιάνικη ομάδα έως τον Δεκέμβριο του 2026 και σύμφωνα με το Transfermarkt η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Φέτος έχει 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τρία γκολ και πέντε ασίστ. Η καριέρα του ξεκίνησε το 2014 από την Ταγιέρες, ενώ έχει περάσει από Μπόκα Τζούνιορς, Κολόν, Λος Άντζελες και φυσικά την Ατλέτικο Μινέιρο, στην οποία αγωνιζόταν από το καλοκαίρι του 2022.

Στην Μπόκα «έφτιαξε» το όνομά του, καθώς με τη φανέλα της αγωνίστηκε συνολικά 164 φορές και μέτρησε 36 γκολ και 40 ασίστ, «εκτοξεύοντας» τη χρηματιστηριακή του αξία ακόμα και στα 20 εκατ. ευρώ το 2018!

Εκπροσώπησε, εξάλλου, την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Το 2017 κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής για τους φιλικούς αγώνες εναντίον της Ρωσίας και της Νιγηρίας. Είχε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο εναντίον της Ρωσίας, δίνονταν ασίστ στον Σέρχιο Αγουέρο για το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Έδωσε άλλη μια ασίστ στον Αγουέρο στον αγώνα εναντίον της Νιγηρίας σε ένα παιχνίδι που, τελικά, έληξε με ήττα 4-2.

Τον Μάιο του 2018, ο Παβόν ήταν στην προεπιλογή των 35 ατόμων της Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία. Αργότερα τον ίδιο μήνα, συμπεριλήφθηκε στην τελική 23άδα του Χόρχε Σαμπάολι για τη διοργάνωση και έλαβε τον αριθμό φανέλας Νο 22.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News