Τσους Ματέο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος» - Τι είπε για Αταμάν και Μπαρτζώκα

Ματέο: «Ψάχνει αντίδραση ο Παναθηναϊκός - Δύσκολη έδρα το ΟΑΚΑ»

Ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο αποθέωσε τους «πράσινους» για όσα τρομερά έκαναν φέτος ενώ μίλησε κολακευτικά και για τον Εργκίν Αταμάν και τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

Κόουτς, κατ’ αρχάς πώς σου φαίνεται η κατάσταση εδώ με το συνέδριο των προπονητών;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πάντα θαύμαζα το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών. Έχω επίσης πολλούς φίλους εδώ. Τον κόουτς Μπαρτζώκα, τον Σφαιρόπουλο, τον Ιτούδη. Όλους αυτούς τους θαυμάζω εδώ και πολλά χρόνια. Το επίπεδο εδώ είναι πολύ υψηλό και οι προπονητές μπορούν να παίρνουν ιδέες και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Είσαι στο μεγαλύτερο κλαμπ της Ευρώπης, αλλά μαθαίνεις κάθε μέρα. Καθένας μαθαίνει κάθε μέρα σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, έτσι δεν είναι;

«Με κάθε σεβασμό σε όλες τις ομάδες, η Ρεάλ είναι μάλλον το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ευρώπη. Είναι η ομάδα μου. Ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια εκεί, απ’ όταν ήμουν 21. Έφυγα για κάποια χρόνια και επέστρεψα και αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Νοιάζομαι για τους υποστηρικτές μας, το κοινό που έρχεται για να μας υποστηρίξει, να μας εμψυχώσει. Για μένα είναι μεγάλη η ευθύνη απέναντί τους και χαίρομαι που είμαι προπονητής για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Ακόμη και όταν οι μέρες μου εκεί τελειώσουν θα συνεχίσω να είμαι προπονητής, γιατί αυτό είναι το πάθος μου απ’ όταν ήμουν παιδί. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρεάλ που με έχει επιλέξει ως πρώτο προπονητή. Είμαι πολύ χαρούμενος με την κατάσταση που βρίσκω εκεί».

«Κερδίσαμε τρεις τίτλους και 72 από τα 86 ματς, που δώσαμε»

Κόουτς, σε βλέπω φρέσκο και ήρεμο υπό την έννοια ότι προέρχεσαι (όχι μόνο εσύ βέβαια) από μία εξοντωτική σεζόν. Με πολλά παιχνίδια και έντονα συναισθήματα. Η Ευρώπη έχει γίνει πλέον σαν το ΝΒΑ με τόσα ματς….

«Νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο από το NBA, γιατί πρέπει να συνδυάσουμε δύο πολύ δύσκολες λίγκες. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη γιατί το να κερδίζεις 31 από τα 39 παιχνίδια είναι εκπληκτικό, αλλά το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Χάσαμε στον τελικό, αλλά πέρσι καταφέραμε να κερδίσουμε στο σουτ. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι και πρέπει να το αποδεχτούμε. Και η ACB είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Σε περιμένουν εκπλήξεις και μπορεί να χάσεις ανά πάσα στιγμή. Είναι καλό να αντιλαμβανόμαστε πως τελειώσαμε τη σεζόν με καλό απολογισμό, με τρεις τίτλους. Κερδίσαμε 72 από τα 86 παιχνίδια που παίξαμε».

Πες μας για τον τελικό της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός ήταν τρομερός. Μετά το πρώτο ημίχρονο δεν καταφέρατε να τον σταματήσετε. Τι έγινε;

«Έτσι είναι το άθλημα. Παίξαμε πολύ καλά μέχρι το ημίχρονο. Μετά έπαιξε πολύ καλύτερα ο Παναθηναϊκός, χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, χάσαμε 9 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ίσως η άμυνα να ήταν το κλειδί. Μπορεί να συμβεί μερικές φορές, να μην μπορείς να σκοράρεις και η άλλη ομάδα να το εκμεταλλευτεί και να στεφθεί πρωταθλήτρια, και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έτσι είναι το άθλημα, πρέπει να είσαι έτοιμος και για την ήττα και για την νίκη. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, μόνο αυτό μπορούσαμε να ελέγξουμε».

Περίμενες τον Παναθηναϊκό να είναι τόσο καλός; Την περσινή χρονιά στην Ευρωλίγκα ήταν στην 17η θέση.

«Ο κόουτς Αταμάν έκανε τρομερή δουλειά. Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο όμως δεν είναι το ίδιο με πέρσι. Η ομάδα είναι πολύ καλύτερη, αλλά η δουλειά του κόουτς Αταμάν ήταν τρομερή. Ξέραμε ότι μπορούν να μας κερδίσουν στον τελικό, σε ένα παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Ευρωλίγκα είναι έτσι, δεχόμαστε τους κανόνες, οι οποίοι είναι άλλες φορές ευνοϊκοί για εμάς, άλλες φορές όχι τόσο. Είναι ένα παιχνίδι μόνο μετά από μια τεράστια σεζόν. Πρέπει να το αποδεχτούμε πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς στον τελικό. Ήμασταν πολύ καλοί στη διάρκεια της σεζόν, αλλά στον τελικό όχι».

«Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο Μπαρτζώκας»

Τον Ολυμπιακό πως τον είδες;

«Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, για εμένα. Τον σέβομαι πολύ. Πέρσι έπαιξαν απίστευτα και έχασαν τον τελικό από εμάς για ένα σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η γραμμή είναι τόσο λεπτή από την επιτυχία στην αποτυχία, που κάποιες φορές δεν είναι δίκαιο. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Φέτος καταφέραμε να τους κερδίσουμε στον ημιτελικό. Μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που εκτιμώ. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, ειδικά στην άμυνα και ξέρουν πως να παίξουν σκληρά. Αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας ακόμα μία φορά. Αυτό είναι το παιχνίδι».

Πες μας για την επόμενη μέρα της Ρεάλ. Ο Χεζόνια μένει παρότι έχει ΝΒA out;

«Δεν θέλω να μιλήσω για τα μεταγραφικά, γιατί αυτά δεν είναι ομαδικό παιχνίδι. Και εμείς ως Ρεάλ πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ίσως μια μέρα φύγω εγώ, ίσως ο Χεζόνια, αλλά η Ρεάλ θα συνεχίσει να υπάρχει και να είναι μεγάλο κλαμπ. Πηγαίνουμε σε ένα δρόμο, παίζουμε με ένα συγκεκριμένο στιλ και θέλουμε να παραμείνουμε εκεί. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη χημεία ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και τους fans. Αυτό είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά της επιτυχίας μας».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News