Επιβεβαίωσε την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό ο Μπράουν - Οι δηλώσεις του

Μπράουν: «Σε αυτή την ομάδα θέλω να αγωνιστώ τη νέα σεζόν»

O Λορένζο Μπράουν επιβεβαίωσε τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό και μίλησε στους λόγους που τον οδήγησαν στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Πρώτα από όλα, είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Το χρειαζόμουν για μένα και για τους συμπαίκτες μου. Το κερδίσαμε μαζί. Ήταν πολύ μακρά σεζόν, αλλά στεφθήκαμε πρωταθλητές, κάτι που έκανε το τέλος ιδιαίτερα γλυκό».

Για την Euroleague: «Αν αξίζαμε την Euroleague; Νιώθω ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Χάσαμε τον Μπόλντουιν, έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Αν ήταν υγιής, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε άνετα».

Για τα συναισθήματά του: «Παρ’ όλα αυτά που έγιναν, λάτρεψα κάθε στιγμή. Διανύσαμε μια πολύ δύσκολη σεζόν, παίζαμε εκτός έδρας διαρκώς. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος και έπρεπε να φροντίζω την οικογένεια μου όσο βρισκόμασταν εκτός έδρας, αλλά το μονοπάτι που χαράξαμε ήταν εκπληκτικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη σεζόν».

Δυστυχώς, από όταν ήρθα στην Ευρώπη δεν στάθηκα ποτέ τυχερός. Αρχικά ο covid σταμάτησε τη σεζόν, μετά άρχισε ο πόλεμος όσο ήμουν στην Καζάν και τώρα που ήρθα εδώ, αντιμετώπισα και άλλη τέτοια κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η περίοδος και αυτό το πρωτάθλημα ήταν μοναδικά για εμένα, γιατί αισθάνθηκα ότι ήμουν σε ένα μέρος που με αγαπούν και ένιωσα στο σπίτι μου για δεύτερη σεζόν. Είχα δύσκολες στιγμές και έκανα κάποια άσχημα ματς, αλλά αυτό νομίζω ότι λέει πολλά στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν μπασκετμπολίστες. Δεν κάνεις κάθε φορά καλά παιχνίδια, αλλά πρέπει να μαθαίνεις και να βελτιώνεσαι από αυτό. Ούτε ένας από αυτούς που με κατέκριναν, δεν ξέρει πόσο σκληρά δούλεψα και τι θυσίες έκανα”.

Για το γεγονός ότι έσπασε το φετινό γκρουπ παικτών, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης: «Είναι πραγματικά στενάχωρο και λυπάμαι για αυτό. Αυτά τα δικά μας δύο χρόνια ήταν σπουδαία και αυτή ήταν από τις καλύτερες ομάδες που έχω παίξει. Ο Κάτας είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη και είναι πραγματικά κρίμα. Θα ευχόμουν κάποια στιγμή να επανενώσουμε αυτή την ομάδα στο μέλλον, αλλά μάλλον δεν είναι στον δικό μας έλεγχο αυτό. Ωστόσο, η απόφαση που πήρα να φύγω από τη Μακάμπι και να πάω στον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη για εμένα και για την οικογένειά μου».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News