Και τώρα ελάτε στα... air-condition! - Τι ώρα είναι το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μέρα και η ώρα του Game 5 στο ΟΑΚΑ

«One more» για το νταμπλ… Πρωτάθλημα-Ευρωλίγκα!

Ο τελικός των τελικών που θα κρίνει τον πρωταθλητή στην Basket League διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (21:15).

Έπειτα από τέσσερα τρομερά παιχνίδια με ένα break για κάθε ομάδα, οι διαφορές των «αιωνίων» θα λυθούν για φέτος στο Game 5 του ΟΑΚΑ.

Έπειτα από έξι χρόνια και για συνολικά 14η φορά θα χρειαστεί πέμπτος τελικός για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2, καθώς θριάμβευσε στο ΣΕΦ στο Game 4 (85-88) δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, καθώς ο Ολυμπιακός είχε την έδρα και την ευκαιρία για νίκη που θα του έδινε τον τίτλο, αλλά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τις απαντήσεις και τις σπουδαίες προσωπικότητες για να πάρει το μεγάλο «διπλό», με τους Γκραντ (15) και Λεσόρ (15) μαζί με τους Σλούκα (12) και Χουάντσο να στρώνουν το δρόμο πριν αναλάβει δράση ο σούπερ σκόρερ Κέντρικ Ναν (25).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης αφού ξεπέρασαν το πλέον δύσκολο εμπόδιο που ήταν να νικήσουν στο ΣΕΦ, καλούνται να εκμεταλλευτούν τη δική τους έδρα και να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2021, μιμούμενοι το κατόρθωμα της ΑΕΚ το 2002 με επιστροφή από το 0-2 σε 3-2.

Παράλληλα θέλουν να επιβεβαιώσουν την απόλυτη παράδοση με 6/6 νίκες τίτλου που έχουν όταν είναι γηπεδούχοι σε πέμπτο τελικό (1998, 2001, 2007, 2008, 2014, 2018).

Συνολικά σε 13 περιπτώσεις Game 5 μόνο δύο φορές έχει νικήσει φιλοξενούμενος κι αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός το 1999 και το 2017 απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να επαναλάβει ό,τι έκανε στην Euroleague, όταν θριάμβευσε στο Game 5 επί της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη.

Ο τρίτος τελικός, Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός, θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News