Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (12/06)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κόκκινες προκλήσεις και ένταση στο φινάλε μεταξύ των παικτών (vid)

Το πρώτο βήμα έγινε! Two more…

Το πρώτο βήμα για την ολική ανατροπή έγινε, ώρα για το επόμενο και πιο σημαντικό, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (21:15) στον τέταρτο τελικό της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στο ΟΑΚΑ, νίκησε τον Ολυμπιακό και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των τελικών, δίνοντας παράταση στη μάχη για τον τίτλο.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν αποφασισμένη και δεν επέτρεψε στον «αιώνιο» αντίπαλο να πανηγυρίσει στο «σπίτι» της και τώρα πάει για τον τελικό των τελικών στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» καλούνται να απαντήσουν με δικό τους break ώστε να κάνουν το σπουδαιότερο βήμα για την ιστορική πλήρη ανατροπή και να επαναλάβουν ό,τι έχει γίνει μία και μοναδική φορά στην ιστορία των τελικών, όταν το 2002 η ΑΕΚ είχε πάρει τον τίτλο με 3-2 από 0-2 με… θύμα τον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να κάνουν την αρχή της ανατροπής όντες με την πλάτη στον τοίχο καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια να μην πάρουν τη νίκη. Το προβάδισμα τους ανήκε σε όλη τη διάρκεια πλην της μοναδικής φοράς που οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (72-73, 35’) αλλά τότε ο Παναθηναϊκός απάντησε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ώστε με 9-0 να μειώσει σε 2-1.

Τώρα ήρθε η ώρα για τον επόμενο τελικό των τελικών, με το «τριφύλλι» να θέλει να κάνει το 2-2 για να επανάλαβει ό,τι είχε κάνει πριν δέκα χρόνια με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον πάγκο, όταν και πάλι είχε πάει στο ΣΕΦ με 2-1 πίσω αλλά νίκησε και πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ σε πέμπτο τελικό.

Ο τέταρτος τελικός, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR, θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (12/06)

Ο Τζέριαν Γκραντ μίλησε για την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο Game 3 των τελικών της Basket League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζέριαν Γκραντ:

Για το ότι παίζουν καλά όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο: «Νομίζω ότι παίζουμε καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο. Και το δείξαμε σήμερα».

Για το αν έπαιξαν και για την περηφάνια και την τιμή τους στο παιχνίδι: «Φυσικά ήταν και λίγο από αυτό. Ακόμα πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη σειρά. Όλα ξεκινούν από αυτό το ένα παιχνίδι, έχουμε δουλειά. Και ο προπονητής και οι παίκτες ξέρουμε ότι δεν καταφέραμε στα προηγούμενα ματς και τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Για το παιχνίδι της Τετάρτης (12/6) στο ΣΕΦ: «Απλά πρέπει να διατηρήσουμε την εικόνα μας. Ξέρουμε πώς είναι το περιβάλλον και έχουμε κερδίσει παλιότερα εκεί. Είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Για την ένταση στο φινάλε: «Έτσι είναι αυτά. Δεν είναι εύκολο στο τέλος του παιχνιδιού. Να περπατούν όλοι δίπλα-δίπλα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος να παίξω εκεί».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News