Τελειώστε τους - Τι ώρα το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός-Αρης: Αλλαγή ώρας στο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός κάνει στο ΟΑΚΑ το πρώτο βήμα για το φετινό νταμπλ!

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21:15) για το Game 1 των τελικών της Basket League.

Αφού κατέκτησε για 7η φορά την ευρωπαϊκή κούπα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπαίνει στη μάχη των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, που ψάχνει από τη μεριά του απαντήσεις στο δρόμο για ακόμα ένα τρόπαιο εντός συνόρων. Ο πρώτος τελικός (21:15), που θα διεξαχθεί στο «καυτό» και κατάμεστο ΟΑΚΑ, θα δώσει το τέμπο για τη συνέχεια των τελικών και σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς για την κούπα της Euroleague, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του σκληροτράχηλου Άρη στα ημιτελικά. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε πιο εύκολο έργο κόντρα στο Περιστέρι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα προσεγγίσει τους τελικούς με λογική… Final Four: Η τριάδα των Ναν, Σλούκα και Γκραντ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ο Λεζόρ θα «κουβαλήσει» στη ρακέτα και οι Μήτογλου, Παπαπέτρου, Γκριγκόνις, Χουάντσο θα είναι οι χρήσιμοι ρολίστες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Στην άλλη μεριά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να δώσει απάντηση στη μεγάλη απουσία του Μουσταφά Φαλ, που τέθηκε στα «πιτς» λόγω κατάγματος κόπωσης. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αναβαθμιστεί σε βασικό πεντάρι και ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα παίξει αρκετά ως σέντερ, όμως η απουσία του Γάλλου και το γεγονός πως ο Μόουζες Ράιτ «κόπηκε» από τη λίστα των ξένων δημιουργούν ένα ξεκάθαρο πρόβλημα στη ρακέτα. Βέβαια, στον αντίποδα, οι Πίτερς, Κάνααν και Γουόκαπ έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τις ισορροπίες και να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στον Αταμάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους ήδη εφτά φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε νίκες και κούπες σε Σούπερ Καπ και Κύπελλο, ενώ οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο πρώτος τελικός, Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός, θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News