Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (05/06)

Παναθηναϊκός: Ποστάρισμα με... νόημα του Ναν για Σλούκα (pic)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για το Game 1 των τελικών της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός δεν σταματά στην Euroleague και θέλει και το πρωτάθλημα, κάνοντας το πρώτο βήμα στο Game 1 των τελικών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (21:15)!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετά τον θρίαμβο στο Final-4 του Βερολίνου που την έστεψε πανηγυρικά πρωταθλήτρια Ευρώπης ήδη έχει στραφεί στον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι να επανέλθει και στην κορυφή της Basket League έπειτα από το 2021.

Ο «επτάστερος» πλέον Παναθηναϊκός αρχίζει τις μάχες τίτλου με τον Ολυμπιακό με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά την ιστορική κούπα στο Βερολίνο, έχοντας επιπλέον όπλο στην αφετηρία και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» χάρη στο απόλυτο 3/3 επί του «αιωνίου» στα ντέρμπι πρωταθλήματος (54-66, 85-80, 77-71) καπάρωσαν την πρωτιά και φρόντισαν ώστε το μονοπάτι τίτλου να περάσει από το «κάστρο» του ΟΑΚΑ και να εκθρονιστούν οι Πειραιώτες που έχουν κερδίσει τους δύο τελευταίους τίτλους πρωταθλητή αλλά και τους δύο φετινούς τίτλους εντός συνόρων.

Εξάλλου ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πόσο καλά μπορεί να διαφυλάξει το πλεονέκτημα έδρας, καθώς σε 15 σειρές τελικών που το είχε, κατέκτησε τον τίτλο τις 14, με μοναδική εξαίρεση το 1993, μετρώντας 7/8 σε σειρές με τον Ολυμπιακό και 7/7 με τους υπόλοιπους.

Ο πρώτος τελικός, Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός, θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (05/06)

Ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε:

«Νομίζω αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική ομάδα, τα τελευταία δυο χρόνια έχει πάρει το πρωτάθλημα, ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πανηγυρίσουμε εμείς το πρωτάθλημα».

Για το πόσο σημαντικός είναι ο ελληνικός κορμός: «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο ελληνικός κορμός. Έχουμε ένα πλεονέκτημα κόντρα στον Ολυμπιακό που έχει 10 ξένους. Είναι σημαντικό που οι γηγενείς παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Για το πιθανό άδειασμα μετά το Final Four: «Υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση μετά το Final-4. Eίμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε αλλά οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Ο τίτλους του πρωταθλήματος είναι ο πιο σημαντικό για εμάς. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 2 συνεχόμενα, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε δυνατοί».

Για το τι πρέπει να αποφύγει μετά την κατάκτηση της Euroleague ο Παναθηναϊκός και το παράδειγμα του 2013 όταν ήταν στον Ολυμπιακό: «Το 2013 η χρονιά δεν τελείωσε με το καλύτερο τρόπο παρόλο που πήραμε το ευρωπαϊκό Ζούμε το τώρα δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το παρελθόν και το αυτή την στιγμή είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος και είναι έτοιμοι να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν».

Για τα μεταγραφικά σενάρια κι αν παίζουν ρόλο ενόψει τελικών: «Ήταν ο βασικός λόγος, όταν μίλησα κι εγώ με τον κ. Γιαννακόπουλο, να υπάρχει ελληνικός κορμός. Γιατί έχοντας Έλληνες παίκτες έχεις μια σημαντική βάση. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης οπότε κανείς δεν θέλει να φύγει. Το παζλ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, θα γίνουν λίγες προσθήκες φαντάζομαι, είναι κάτι που θα το χειριστούν ο προπονητής με τον πρόεδρο. Οπότε ευτυχώς για εμάς είναι λίγα τα σενάρια».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News