Εμπεδώστε το: Ο Παναθηναϊκός πήρε ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, όχι... το «BCL» του ποδοσφαίρου!

Εμπεδώστε το: Ο Παναθηναϊκός πήρε ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, όχι... το «BCL» του ποδοσφαίρου!

Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και βάσει της ιστορίας του πάντα μαχόταν με τους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ στα δύο κορυφαία σπορ.

Όλοι έχουν συνηθίσει τον Παναθηναϊκό να μάχεται σε δύο διοργανώσεις. Στο Champions League στο ποδόσφαιρο και στην Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Και στις δύο αυτές, διοργανώσεις τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα του μεγαλύτερου συλλόγου στη χώρα είναι ασύγκριτα.

Την Κυριακή ο Εξάστερος έγινε… Επτάστερος επιβεβαιώνοντας πως το μπασκετικό τμήμα του Τριφυλλιού είναι το μεγαλύτερο τμήμα στην Ελλάδα. Επαληθεύτηκε, επίσης, πως η φανέλα αυτής της ομάδας είναι τόσο «βαριά» που την τρέμει ακόμη και μια ομάδα, όπως η Ρεάλ, η οποία μετράει διψήφιο αριθμό ευρωπαϊκών στα δύο κορυφαία σπορ.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, κατέκτησαν ευρωπαϊκό απέναντι στην ΕΛΙΤ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όχι κάποιον τίτλο σε δεύτερη ή τρίτη… διοργάνωση.

Το Conference League αποτελεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη διοργάνωση των «αδύναμων», των απογοητευμένων, των ανίσχυρων και μεγαλύτερο δέλεαρ μέσω αυτής της συμμετοχής, αποτελεί το απευθείας εισιτήριο στο Europa League, που εξαργυρώνεται σε σίγουρα λεφτά στα ταμεία.

Πράγματι η Ελλάδα δεν είχε ζήσει ευρωπαϊκό σε συλλογικό επίπεδο. Όμως, στην 3η διοργάνωση της UEFA δεν μπορεί να βγάλεις κανένας συμπέρασμα για το ποια ομάδα είναι «μεγαλύτερη», καθώς έχουν καταγραφεί μεγαλύτερες επιτυχίες σε υψηλότερες διοργανώσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σωστά εξέφρασε τη σιγουριά του πως θα κατακτήσουν κι άλλες ομάδες το Conference League … και όχι το «Μίλκο Καπ», όπως το χαρακτήρισε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο Ολυμπιακός το πήρε πρώτος, ο ΠΑΟΚ πήγε δύο φορές ως τους «8». Κάθε χρόνο οι Έλληνες θα είναι «κοντά» στον τίτλο.

Οι μέρες ανήκουν δικαιωματικά στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ που έφερε το ευρωπαϊκό των… ΠΡΩΤΩΝ, το γνήσιο ευρωπαϊκό. Δεν θα μπει καν στη ζυγαριά η Ευρωλίγκα με το Conference.

Φυσικά, τα ΜΜΕ πάντα προσπαθούσαν να αναφέρουν τον Ολυμπιακό δίπλα στον «ΕΠΤΑΣΤΕΡΟ». Γινόταν διαρκώς αναφορά στη νίκη των ερυθρολεύκων επί της Φενέρ στον ασήμαντο μικρό τελικό (!) για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Πλέον, βάζουν στην ίδια συζήτηση την Ευρωλίγκα και το Conference, το Basketball Champions League του ποδοσφαίρου, σα να αποτελεί… το ίδιο πράγμα!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News