Παναθηναϊκός: «Ψηστήρι Αταμάν σε Μίσιτς - "Ναι" στα 8,5 εκατ. ευρώ»

Παναθηναϊκός: «Ψηστήρι Αταμάν σε Μίσιτς - "Ναι" στα 8,5 εκατ. ευρώ»

Δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Εργκίν Αταμάν έχει… επαφές με τον Μίσιτς για τον Παναθηναϊκό. Τα δύσκολα δεδομένα, το buy out που θα έρθει και τα χρήματα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει για το θέμα η ιστοσελίδα radar.gr:

«Τον θέλει ο Παναθηναϊκός, είναι “παιδί” του Αταμάν αλλά έχει 3ετές (2+1 για την ακρίβεια, με τον τρίτο χρόνο να αποτελεί επιλογή της ομάδας) συμβόλαιο στο ΝΒΑ, με συνολικές αποδοχές 25.000.000 δολάρια, το οποίο δύσκολα θα ξεπεραστεί μέσα στο 2024 για να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, παρότι το… συζητάει/το θέλει!

Όπως στην περίπτωση του Βενζέκοφ, έτσι και σε αυτή του Σέρβου γκαρντ, δεν του ταίριαξε η επιλογή ομάδας στο ΝΒΑ. Η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν έδωσε μεγάλο κι ανταγωνιστικό ρόλο σε έναν… ρούκι όπως ο Μίσιτς, παρότι ήταν εκ των κορυφαίων παικτών στη Ευρώπη. Κάπως έτσι ,λοιπόν, έγινε trade με τους Σάρλοτ Χόρνετς, όπου πήρε ρόλο βασικού (λόγω τραυματισμού του Λαμέλο Μπόλ) κι από τα κατά μέσο όρο 12′, ο χρόνος συμμετοχής του εκτοξεύτηκε στα 27,5′ ανά ματς. Αυτή την στιγμή ή θα παραμείνει στους Σάρλοτ για δεύτερος (παίρνοντας όσα αγωνιστικά λεπτά περισσεύουν) και να τον κάνουν νέο trade ή θα προχωρήσουν σε εξαγορά του συμβολαίου του ώστε να μείνει άμεσα ελεύθερος.

Τι λέει η ελληνική μπασκετική πιάτσα agents; Πως θα ξεκινήσει την σεζόν ο Μίσιτς στο ΝΒΑ (είτε στην Σάρλοτ, είτε σε άλλη ομάδα αν δοθεί με ανταλλαγή) αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει buy out – κάτι που γίνεται στο ΝΒΑ μέσα στη σεζόν – κι αυτομάτως διαθέσιμος για ευρωπαϊκές ομάδες! Οπότε είναι φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός να έχει αρχίσει από τώρα το… ψηστήρι στον Μίσιτς – με μπροστάρη τον Αταμάν – έτσι ώστε όταν κι αν του εμφανιστεί η ευκαιρία με τον 30χρονο Σέρβο παικταρά να την αρπάξει!

Ο Γιαννακόπουλος έτσι κι αλλιώς ετοιμάζεται για δυο πολύ μεγάλες κινήσεις την νέα σεζόν και το θέμα Μίσιτς δεν είναι απλώς σενάριο, ούτε άμεσο, που θα κλείσει σε ένα, ενάμιση μήνα. Θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή, τρόπο και… χρήμα!! Σαφώς και δεν είναι κάτι το άπιαστο ή το εξωπραγματικό: ο Μίσιτς στο ΝΒΑ κάπου νιώθει αιχμάλωτος του υψηλού συμβολαίου του κι αν στην Ευρώπη έβρισκε τα χρήματα που θέλει, θα το συζητούσε πολύ σοβαρά. Πόσο μάλλον για τον νέο Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, με τον αγαπημένο του προπονητή/Αταμάν. Η… τιμή του; Με 8.500.000 ευρώ για 2 χρόνια θα έλεγε το ” ναι”. Το σίγουρο είναι πως ήδη έχει μιλήσει σχετικά με τους Γιαννακόπουλο/Αταμάν…».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News