Επίδειξη δύναμης ο «Εξάστερος», 1-0 τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ (vids)

Επίδειξη δύναμης ο «Εξάστερος», 1-0 τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ (vids)

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 1-0 στη σειρά με τον ΠΑΟΚ περίπου μια εβδομάδα πριν το Final Four του Βερολίνου.

Με την αστερόσκονη του Κέβιν Πόρτερ ο ΠΑΟΚ των δέκα παικτών εμφανίστηκε ανταγωνιστικός στο ΟΑΚΑ. Χωρίς τους Ναν, Σλούκα και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός AKTOR με δύο τρίποντα του Μήτογλου προηγήθηκε με 9-4 στο ΟΑΚΑ. Ο Βιλντόζα «απάντησε» με νέο μακρινό σουτ στην πίεση των φιλοξενούμενων (15-11).

Ο Σαμοντούροβ χρησιμοποιήθηκε από τον Αταμάν στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, στις αρχές του δευτέρου ο Λεσόρ με δύο αντιπάλους έκανε το 24-18. Δια χειρός Γκραντ οι «πράσινοι» στα μέσα της περιόδο απέκτησαν διψήφιο προβάδισμα από την γραμμή των βολών (33-23). Ο Πόρτερ «ανέβηκε» στους 9 πόντους με ένα δικό του 5-0 (34-28).

Ο Γκριγκόνις σταμάτησε την «αντεπίθεση» του ΠΑΟΚ με νέο τρίποντο για τους «πράσινους» (39-28). Με 3/3 τρίποντα ο Πόρτερ δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει μεγαλύτερη διαφορά (39-35). Ο Παπαπέτρου και ο Αντετοκούνμπο υπέγραψαν το σκορ ημιχρόνου στο 46-37.

Ο Μίχαλακ στο β’ μέρος στρογγυλοποίησε τους πόντους της ομάδας του (50-40). Ο Μήτογλου σκόραρε για τρεις, ο Καλαϊτζάκης έβγαλε άμυνα στον Πόρτερ και κέρδισε και το φάουλ. Ο Καλαϊτζάκης και ο Γκριγκόνις έδωσαν συνέχεια στην τρίποντη καταιγίδα (61-48). Ο Μπαλτσερόφσκι αποχώρησε από το ΟΑΚΑ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από στομαχικές διαταραχές.

Ο Λεσόρ βρήκε παραπάνω χρόνο στο παιχνίδι και εκτόξευσε την απόσταση στο +18 για τον Παναθηναϊκό (68-50). Ο κόσμος του Τριφυλλιού χειροκρότησε τον Κέβιν Πόρτερ που πήγε στους 23 πόντους (72-59). Ο Βιλντόζα σκόραρε με τη βοήθεια του ταμπλό από μακρινή απόσταση, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μωραϊτη (81-64). Ο Καλαϊτζάκης διαμόρφωσε το τελικό 84-66.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-37, 66-50, 84-66

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Βιλντόζα, Μωραϊτης, Γκραντ, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης, Μήτογλου, Σαμοντούροβ, Μαντζούκας, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι, Αντετοκούνμπο

ΠΑΟΚ (Νεραντζάκης): ΜακΝίς, Τσιακμάς, Τσαϊρέλης, Φρίντρικσον, Μαργαρίτης, Γουίλιαμς, Αρσενόπουλος, Μίχαλακ, Άλστον, Πόρτερ Τζούνιορ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News