Παναθηναϊκός: Φάνηκε το πράγμα με τον Καλαϊτζάκη...

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 64-66: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Υπέροχος ο Πανος Καλαϊτζάκης στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, όλοι μετά το 0-1 της Μακάμπι έλεγαν ότι πρέπει να παίξει περισσότερο πάνω στον Λορέντζο Μπράουν αφού μετά τον Γκραντ είναι ο περιφερειακός που πιέζει περισσότερο από καθένα τον αντίπαλο.

Το πέρασμα του από τη Λιετκαμπέλις δεν τον βοήθησε μόνο να εξελιχθεί στην επίθεση του και στον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι, αλλά και στην άμυνα.

Η παρουσία του στη Λιθουανία τον έκανε να φτιάξει και αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και στον Παναθηναϊκό έρχεται να συμβάλλει στην αμυντική λειτουργεία της ομάδας.

Ο Καλαϊτζάκης είχε 1.6 κλεψίματα ανά ματς την τελευταία του σεζόν στη Βαλτική και έδειξε έφεση στον συγκεκριμένο τομέα.

Είναι μακρύς με μεγάλο άνοιγμα χεριών και αυτό τον βοηθά να χαμηλώνει και να κρύβει το οπτικό πεδίο του αντιπάλου, οδηγώντας σε λάθος το προσωπικό του matchup.

Βάζει δυνατά τα χέρια του στη μπάλα και σε ορισμένες περιπτώσεις κλέβει και φεύγει στον αιφνιδιασμό για να τελειώσει τη φάση.

Το γεγονός πως ωρίμασε στο παιχνίδι του, φαίνεται και με τον καλύτερο τρόπο στον τρόπο που συμπεριφέρεται πλέον στην άμυνα και στην… τρέλα που έχει να μαρκάρει τον αντίπαλο για να του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Οι πράσινοι περιμένουν πολλά από την ενέργεια που θα βγάλει ο Καλαϊτζάκης στην άμυνα και στο Βερολίνο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News