Δεν γινόταν διαφορετικά! Εμφατική ισοφάριση Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (vid)

Δεν γινόταν διαφορετικά! Εμφατική ισοφάριση Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (vid)

Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε σε επιθετικά ριμπάουντ, βολές και έκανε λιγότερα λάθη, «έπνιξε» τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Επέστρεψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αποθεώθηκε από τον λαό του Τριφυλλιού.

Υπό την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για πρώτη φορά επί των ημερών του Εργκίν Αταμάν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Aktor συνάντησε μια φορτσάτη – λόγω του πρώτου αγώνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ στο παρκέ που πήρε γρήγορο προβάδισμα με δυο τρίποντα του Κοέν (4-8). Με ένα γρήγορο 4-0 από Γκριγκόνις-Μήτογλου οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να ξεφύγουν στο σκορ (11-12).

Ο Ναν έκανε αποφασιστικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με δύο τρίποντα (14-12). Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ βρήκε τις δύο ομάδες στην ισορροπία (14-14). Η ομάδα του Όντεντ Κάτας «απάντησε» με επιμέρους σκορ 2-9, οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά με καλάθια από τον Σλούκα και τον Βιλντόζα (20-25). Ο Ριβέρο ολοκλήρωσε ονειρικά το δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους με σουτ τριών πόντων, με το Τριφύλλι να διαμαρτύρεται πως πατούσε τη γραμμή (20-28).

Ο Σλούκας με περίτεχνο τρόπο στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου μείωσε στους 5 πόντους (23-28). Ο Βιλντόζα κέρδισε τρεις βολές σε προσπάθεια για τρίποντο και διαμόρφωσε το σκορ στο 28-31. Από τρομερή εναλλαγή της μπάλας ο Καλαϊτζάκης συνδέθηκε με τον στόχο (30-33). Ο Σλούκας με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου ψαλίδισε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (35-36).

Στο επόμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με πρωταγωνιστή τον Σλούκα (15 πόντοι). Ο Λεσόρ με καλάθι και φάουλ πήγε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (48-38). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους στο +12 (51-39). Με το μαχαίρι στα δόντια παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου μπαίνοντας με σερί 5-0 (56-39).

Με ωραία περιστροφή ο Κέντρικ Ναν διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την απόσταση (58-42). Ο Παπαπέτρου ευστόχησε και εκείνος για τρεις πόντους (64-48). Ο Αντετοκούνμπο σπατάλησε δύο φορές, όμως, πήρε το ριμπάουντ και ο Σλούκας εξαπέλυσε νέα τρίποντη βόμβα (67-51). Ο Σλούκας χρεώθηκε με 4ο φάουλ στην τελευταία φάση της Μακάμπι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Κλίβελαντ μείωσε στους 11 για τους φιλοξενούμενους σε μια καθαρή φάση «μπρος-πίσω».

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Κλίβελντ κάρφωσε και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο. Ο Ναν σημάδεψε στο σίδερο, οι Ισραηλινοί αστραπιαία μείωσαν στους 5 πόντους (71-66). Η Μακάμπι υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε παράβαση 24” μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν. Με πυγμή και… Λεσόρ οι «πράσινοι» ανάσαναν στο +8 (78-70). Ο Παπαπέτρου σούταρε νέο τρίποντο με επιτυχία (82-70).

Ο Παπαπέτρου σε τρελά κέφια «τελείωσε» τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (87-72). Το υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι πράσινοι ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 με τελικό σκορ 95-79. Ο Νίμπο αποβλήθηκε από το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

Παναθηναϊκός Aktor (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφκσι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Μαντζούκας

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κάτας): Κλίβελαντ, Ουέμπ, Λορένζο Μπράουν, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τόμασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version