Δεν γινόταν διαφορετικά! Εμφατική ισοφάριση Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (vid)

Δεν γινόταν διαφορετικά! Εμφατική ισοφάριση Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (vid)

Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε σε επιθετικά ριμπάουντ, βολές και έκανε λιγότερα λάθη, «έπνιξε» τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Επέστρεψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αποθεώθηκε από τον λαό του Τριφυλλιού.

Υπό την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για πρώτη φορά επί των ημερών του Εργκίν Αταμάν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Aktor συνάντησε μια φορτσάτη – λόγω του πρώτου αγώνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ στο παρκέ που πήρε γρήγορο προβάδισμα με δυο τρίποντα του Κοέν (4-8). Με ένα γρήγορο 4-0 από Γκριγκόνις-Μήτογλου οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να ξεφύγουν στο σκορ (11-12).

Ο Ναν έκανε αποφασιστικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με δύο τρίποντα (14-12). Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ βρήκε τις δύο ομάδες στην ισορροπία (14-14). Η ομάδα του Όντεντ Κάτας «απάντησε» με επιμέρους σκορ 2-9, οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά με καλάθια από τον Σλούκα και τον Βιλντόζα (20-25). Ο Ριβέρο ολοκλήρωσε ονειρικά το δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους με σουτ τριών πόντων, με το Τριφύλλι να διαμαρτύρεται πως πατούσε τη γραμμή (20-28).

Ο Σλούκας με περίτεχνο τρόπο στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου μείωσε στους 5 πόντους (23-28). Ο Βιλντόζα κέρδισε τρεις βολές σε προσπάθεια για τρίποντο και διαμόρφωσε το σκορ στο 28-31. Από τρομερή εναλλαγή της μπάλας ο Καλαϊτζάκης συνδέθηκε με τον στόχο (30-33). Ο Σλούκας με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου ψαλίδισε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (35-36).

Στο επόμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με πρωταγωνιστή τον Σλούκα (15 πόντοι). Ο Λεσόρ με καλάθι και φάουλ πήγε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (48-38). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους στο +12 (51-39). Με το μαχαίρι στα δόντια παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου μπαίνοντας με σερί 5-0 (56-39).

Με ωραία περιστροφή ο Κέντρικ Ναν διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την απόσταση (58-42). Ο Παπαπέτρου ευστόχησε και εκείνος για τρεις πόντους (64-48). Ο Αντετοκούνμπο σπατάλησε δύο φορές, όμως, πήρε το ριμπάουντ και ο Σλούκας εξαπέλυσε νέα τρίποντη βόμβα (67-51). Ο Σλούκας χρεώθηκε με 4ο φάουλ στην τελευταία φάση της Μακάμπι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Κλίβελαντ μείωσε στους 11 για τους φιλοξενούμενους σε μια καθαρή φάση «μπρος-πίσω».

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Κλίβελντ κάρφωσε και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο. Ο Ναν σημάδεψε στο σίδερο, οι Ισραηλινοί αστραπιαία μείωσαν στους 5 πόντους (71-66). Η Μακάμπι υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε παράβαση 24” μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν. Με πυγμή και… Λεσόρ οι «πράσινοι» ανάσαναν στο +8 (78-70). Ο Παπαπέτρου σούταρε νέο τρίποντο με επιτυχία (82-70).

Ο Παπαπέτρου σε τρελά κέφια «τελείωσε» τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (87-72). Το υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι πράσινοι ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 με τελικό σκορ 95-79. Ο Νίμπο αποβλήθηκε από το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

Παναθηναϊκός Aktor (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφκσι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Μαντζούκας

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κάτας): Κλίβελαντ, Ουέμπ, Λορένζο Μπράουν, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τόμασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News