Απρόσμενο χαστούκι από τη Μακάμπι, «έσπασε» η έδρα του Παναθηναϊκού Aktor!

Αν και βρέθηκε στο +12 ο Παναθηναϊκός , η Μακάμπι κατάφερε να νικήσει ξανά μέσα στο ΟΑΚΑ και να πάρει την πρώτη νίκη στη σειρά των πλέι οφ. Ένα λάθος του Σλούκα στο φινάλε της αναμέτρησης στοίχισε τους πράσινους που βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Απρόσμενο χαστούκι από τη Μακάμπι, «έσπασε» η έδρα του Παναθηναϊκού Aktor!

Μέσα σε ένα ΟΑΚΑ που έχει «σπάσει» τα ντεσιμπελόμετρα ο Μήτογλου ευστόχησε για τρεις στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού (3-0). Ο Αταμάν έχασε challenge στην πρώτη περίοδο, οι διαιτητές έδωσαν τη μπάλα στη Μακάμπι υπό τις έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων. Ο Κοέν έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (7-9).

Ο Ναν «ανέβηκε» στους 6 πόντους και ισοφάρισε σε 9-9. Ο Σλούκας βρήκε ελεύθερο διάδρομο και πέτυχε το λέι απ (11-12). Ο Γκριγκόνις σούταρε με επιτυχία από τα 6,75, αλλά η ομάδα του Κάτας απέκτησε ρυθμό στην επίθεση (14-16). Ο Μπόλντγουιν κέρδισε τρεις βολές πονηρά από τον Αντετοκούνμπο (14-19). Ο «Γκρίγκο» μάζεψε τη ζημιά με νέο μακρινό σουτ (17-19), στη συνέχεια έκανε και το 3/3 στο πρώτο δεκάλεπτο (23-23). Ο Χουάντσο δεν βρήκε τον στόχο από τη γωνία, το δεκάλεπτο τελείωσε στο 25-26.

Στο β’ δεκάλεπτο ο Εργκίν Αταμάν έριξε στη μάχη τον Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός έβαλε το Τριφύλλι σε θέση οδηγού με πολύ δύσκολο σουτ τριών πόντων (31-29). Ο Λεσόρ με γκολ-φάουλ άναψε φωτιά στο ΟΑΚΑ (33-29). Δια χειρός Γκραντ ο Παναθηναϊκός συνέχισε δυναμικά στην επίθεση (35-30). Ο Λεσόρ άνοιξε τη διαφορά στο +7 για το Τριφύλλι με τον Κάτας να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Χουάντσο παραλίγο να κλέψει τη μπάλα, ο Νίμπο με φόλλου κάρφωμα αξιοποίησε τη διακοπή (37-32). Ο Βιλντόζα ανέβασε την απόσταση σε διψήφια τιμή με δύο απανωτά τρίποντα (και τρία συνολικά) για το 43-32. Με τον Αργεντινό σε φόρμα ο Αταμάν άλλαξε τον Γκραντ με τον Σλούκα. Με δύο εύστοχες βολές ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ημίχρονο στους 50 πόντους. Στην τελευταία φάση οι διαιτητές επιβράβευσαν από το πουθενά με δύο βολές τους φιλοξενούμενους (50-42).

Με κλέψιμο και καλάθι από τον Σλούκα οι πράσινοι επέστρεψαν σε διψήφια νούμερο. Ο Κοέν έκανε αντι-αθλητικό στον Γκριγκόνις με την απόσταση να ανοίγει για πρώτη φορά στους 12 πόντους (56-44). Ο Μήτογλου σε ένα από τα πιο περίεργα καλάθια της καριέρας του με το ένα χέρι διαμόρφωσε το 58-57. Ο Λορέντζο Μπράουν με τρίποντο «απείλησε» το Τριφύλλι στο σκορ, όμως, ο Μήτογλου άδραξε την ευκαιρία στην επόμενη φάση (62-54). Οι Ισραηλίτες πλησίασαν, ο Αταμάν πάγωσε το παιχνίδι (64-59).

Στην επιστροφή των ομάδων στο παρκέ ο Χουάντσο έβγαλε άριστη συνεργασία με τον Λεσόρ (66-59). Πάνω στην… πίεση της Μακάμπι ο Βιλντόζα σε μια πάσα ολόκληρου γηπέδου «τάισε» τον Χουάντσο που κέρδισε το φάουλ δίχως να βάλει το καλάθι (68-63). Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης πήδηξε στα λάβαρα και έκανε το «στοπ» του αγώνα και το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ εξερράγη.

Η Μακάμπι επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης με ένα σερί 5-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Μπόλντγουιν έφερε το παιχνίδι στα ίσα (73-73), ο Λεσόρ εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους και επανάφερε το προβάδισμα (75-73). Ο Κόλσον υπέγραψε την ανατροπή της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, ο Μπράουν πάγωσε τους πράσινους στο 34′ (77-81).

Ο Γκριγκόνις σούταρε ανενόχλητος, η μπάλα μπήκε και βγήκε. Με μια πιρουέτα ο Κόλσον έβαλε σημαντικό καλάθι για τους φιλοξενούμενους (79-83). Ο Γκραντ πέτυχε από δύσκολο σημείο γκολ-φάουλ, δεν έβαλε όμως, τη βολή (81-83). Ο Σλούκας με 1/2 βολές μείωσε στο καλάθι (82-85). Στη φάση του αγώνα για τη Μακάμπι ο Νίμπο έκανε alley oop κάρφωμα, ο Γκραντ διατήρησε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι (85-87). Ο Ναν επέστρεψε στο σκοράρισμα στο κατάλληλο σημείο μετά από κλέψιμο του Γκραντ (87-87).

Ο Μπράουν σκόραρε πάνω στην άμυνα του Ναν (87-89). Λάθος από τον Σλούκα εξασφάλισε σημαντική κατοχή στη Μακάμπι, οι πράσινοι καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να κάνουν φάουλ. Το παιχνίδι έληξε 87-91.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 50-42, 70-63, 

Παναθηναϊκός Aktor (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφκσι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κάτας): Κλίβελαντ, Ουέμπ, Λορένζο Μπράουν, Μπόλντγουιν, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τόμασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr