Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-71: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-71: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε το προαίσθημα στη β’ περίοδο για τον Σλούκα, όταν και φώναξε ρυθμικά το όνομά του. Ο «αρχηγός» ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο στο φινάλε της αναμέτρησης με μια τρίποντη βόμβα μπροστά στον πρώην προπονητή του που έκρινε τα πάντα.

Το παιχνίδι δεν ήταν do or die, ωστόσο, το «χτύπησαν» και οι δύο ομάδες, παρόλο που πλησιάζουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ο Αταμάν προφανώς με την ιδέα πως το Τριφύλλι έχει το πάνω χέρι στη βαθμολογία, μοίρασε χρόνους και αποκόμισε αγωνιστικά οφέλη (ελλείψει και των Γκραντ – Αντετοκούνμπο).

Μια νίκη απέναντι στον «αιώνιο» είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη για το Τριφύλλι προκειμένου να τελειώσει η συζήτηση για τα «ερυθρόλευκα» σερί που ούτως ή άλλως, ανήκουν σε άλλη… εποχή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει «περάσει» από το ΟΑΚΑ σε τρεις επισκέψεις στο 40λεπτο, αν αυτό «ανεβάζει» την αξία της πρώτης θέσης στη φετινή περίοδο. Στην Ευρωλίγκα το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής έληξε… ισόπαλο.

Όσο υπήρχε αγωνιστική δράση για συνεχόμενα λεπτά στο παιχνίδι, το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Δυστυχώς οι διαιτητές έχασαν την επαφή τους με το ντέρμπι μετά το 15λεπτο, οι διακοπές ήταν συνεχόμενες και οι παίκτες δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό. Το «κερασάκι» ήρθε με τη μεγάλη διακοπή για τα χρονόμετρα, όμως, οι πράσινοι έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και καθάρισαν δίκαια.

Κώστας Σλούκας (10/10): Ο αρχηγός έχει πάρει σε συνεχόμενα παιχνίδια τον τίτλο του «MVP» επιβεβαιώνοντας πως είναι σε δαιμονιώδη φόρμα. Πέτυχε το τρίποντο της νίκης, δημιούργησε επτά φάσεις, ενώ έκλεψε και δύο μπάλες.

Ιωάννης Παπαπέτρου (6/10): Χαμηλή η επίδοση του Παπαπέτρου στο παιχνίδι στο εκτελεστικό κομμάτι, συνεισέφερε στην άμυνα.

Κέντρικ Ναν (7,5/10): Ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 πόντους κι αν είχε καλύτερη επίδοση στο τρίποντο (1/6), η τελική συγκομιδή θα πλησίαζε εκείνη της Άλμπα Βερολίνου.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (9/10): Μακράν η καλύτερη εμφάνιση του Χουάντσο με την πράσινη φανέλα (σε μια συνθήκη με τον Μήτογλου στο «5» για αρκετή ώρα). Ο Ισπανός έπαιξε στο όριο του double double (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ενώ έκλεψε και τρεις μπάλες.

Ντίνος Μήτογλου (8/10): Ο Μήτογλου επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις από τη θέση «5». Όχι μόνο κάλυψε το κενό πίσω από τον Λεσόρ, αλλά σκόραρε και 15 πόντους.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (-): Δεν μπορεί να κριθεί.

Λούκα Βιλντόζα (6/10): Ο Αργεντινός βρήκε «χρυσή» ευκαιρία 13 λεπτών σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν την πέταξε στα σκουπίδια, αλλά οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες. Είναι αυτονόητο πως ο σκοπός του Αταμάν ήταν να ξυπνήσει τον εγωισμό του.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι – Δημήτρης Μωραϊτης – Λευτέρης Μαντζούκας (-): Δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Ματίας Λεσόρ (7/10): Ο Γάλλος τα πήγε καλύτερα με τον Ράιτ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Πρόσθεσε 15 πόντους στην επίθεση του Παναθηναϊκού σε ισάριθμα λεπτά (!), αντιμετώπισε πρόβλημα στο ριμπάουντ.

Μάριους Γκριγκόνις (7/10): Δεν πήρε πολλές προσπάθειες ο Λιθουανός, ευστόχησε σε ένα σημαντικό ζευγάρι βολών μετά τη διακοπή για τα χρονόμετρα και ο ρόλος του ήταν κυρίως αμυντικός. Ο Λιθουανός έδειξε να έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία, αλλά δεν επηρεάστηκε συνολικά η απόδοσή του από το συγκεκριμένο παράγοντα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News