Νίκη ο Παναθηναϊκός! «Σκότωσε» τον Ολυμπιακό μπροστά στον Μπαρτζώκα ο Σλούκας! (vid)

Νίκη ο Παναθηναϊκός! «Σκότωσε» τον Ολυμπιακό μπροστά στον Μπαρτζώκα ο Σλούκας! (vid)

Πράσινο το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με υπογραφή Σλούκα, εκπληκτικός ο Χουάντσο. Κλείδωσε την πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός Aktor στο πρωτάθλημα!

Από εξαιρετική συνεργασία ο Παναθηναϊκός βρήκε τους πρώτους του πόντους με κάρφωμα του Χουάντσο. Ο Μήτογλου με τρίποντο από την κορυφή έδωσε το πρώτο πράσινο προβάδισμα στο ΟΑΚΑ (5-2). Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα μικρό 4-0 (5-6). Ο εκπληκτικός στο ξεκίνημα, Χουάντσο βρήκε νέο καλάθι, ο Φαλ «νίκησε» τον Μήτογλου (7-8).

Ο Σλούκας με 4 ασίστ σε 7 λεπτά επανάφερε το Τριφύλλι στη θέση του οδηγού (13-11). Ο Κάνααν με το δεύτερο τρίποντό του στο παιχνίδι έκανε το 15-14. Ο Σλούκας αμαρκάριστος πέτυχε τον στόχο από τα 6,75, ο Ναν χτύπησε στο τρανζίσιον με αντίπαλο τον Ουόκαπ (20-16). Ο αρχηγός του Τριφυλλιού ολοκλήρωσε ένα τρομερό δεκάλεπτο με νέα ασίστ που κατέληξε σε τρίποντο του Γκριγκόνις (23-17).

Οι «πράσινοι» πήραν διψήφια διαφορά στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου με τρίποντο του Μήτογλου (26-16). Ο Ναν πήγε τον Παναθηναϊκό στο +12 με ατομική προσπάθεια. Ο Λεσόρ πέρασε στο παιχνίδι για πρώτη φορά στο 12′ στη θέση του Χουάντσο με τον Μήτογλου να πηγαίνει στο «4».

Καταχειροκροτούμενος ο Σλούκας άφησε τη θέση του στον Βιλντόζα. Ο Ναν έφερε double score στο ΟΑΚΑ (34-17). Ο Μπαρτζώκας τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, όπως και ο πάγκος του Παναθηναϊκού σε μια στιγμή έντασης για μια φάση Ράιτ-Χουάντσο. Ο Βιλντόζα από δύσκολο σημείο έβαλε τη σωστή καμπύλη σε σουτ μέσης απόστασης (36-20).

Ο Ναν αστόχησε σε δύο επιθέσεις και οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με τον Γκος (36-26). Ο Λεσόρ έβαλε «τέλος» στο σερί του Ολυμπιακού, ο Κάνααν τιμώρησε με σουτ τριών πόντων (38-31). Ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ μετά από βήματα του Γάλλου. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καλό φινάλε στο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν επιμέρους σκορ 4-16 (38-33).

Οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν με διάθεση να πάρουν πίσω το πλεονέκτημά τους στο σκορ με Παπαπέτρου-Σλούκα. Ο Χουάντσο «πυροβόλησε» για τρεις με επιτυχία (45-36). Ο Κάνααν ψαλίδισε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (47-46). Ο Φαλ έφερε την ανατροπή στο ΟΑΚΑ (47-48). Ο Ναν χρεώθηκε με 4ο φάουλ.

Ο Χουάντσο έκλεψε μπάλα, πήρε επαφή πάνω στον Πίτερς και πέτυχε γκολ-φάουλ (53-50). Ο Γκος ισοφάρισε στους 53 με τρίποντο. Από φοβερή ασίστ του Βιλντόζα πίσω από την πλάτη ο Λεσόρ κάρφωσε εμφατικά και πήρε και το φάουλ (57-53). Οι διαιτητές αδικαιολόγητα σταμάτησαν το παιχνίδι για τρία λεπτά σε μια φάση ξεκάθαρης κατοχής για τους πράσινους.

Ο Γκος έκανε φάουλ στον Σλούκα, αλλά οι «γκρι» το έδωσαν ανάποδα και έστειλαν τον πρώτο στις βολές (59-55). Ανύπαρκτο φάουλ από τον Σλούκα είδαν οι διαιτητές, τιμωρήθηκε ο Αταμάν για τις έντονες διαμαρτυρίες (59-59). Ο Ράιτ έφερε εκ νέου το παιχνίδι σε ισορροπία (61-61). Ο Ναν βρήκε την κατάλληλη στιγμή το πρώτο τρίποντο του στο ντέρμπι (65-61). Ο Γκος χτύπησε χαμηλά τον Βιλντόζα (65-63).

Από ασίστ του Σλούκα ο Μήτογλου σκόραρε για τρεις, ο Χουάντσο σταμάτησε εντυπωσιακά τον Πίτερς (68-63). Ο Ολυμπιακός υπό τις διαμαρτυρίες του Γκριγκόνις πήγε το παιχνίδι στο 68-68. Ο Πιτσίλκας έδωσε τάιμ άουτ στις ομάδες λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο. Μετά τη διακοπή ο Λαρεντζάκης έκανε λάθος, ο Ναν έβαλε μπροστά με 4 τους πράσινους (72-68).

Ο Ναν αστόχησε σε κρίσιμο λέι απ, ο Χουάντσο έκανε air-ball 1:25 πριν το τέλος. Ο Ουόκαπ στη συνέχεια δεν έφτασε ούτε εκείνος τη μπάλα μέχρι το καλάθι. Ο Σλούκας «σκότωσε» τον Ολυμπιακό μπροστά στον Μπαρτζώκα, ο Χουάντσο έβγαλε την άμυνα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 47-46, 

Παναθηναϊκός Aktor (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Λούντζης, ΜακΚίσικ, Μήτρου-Λονγκ, Τανούλης, Πίτερς, Ουόκαπ, Ουίλιαμς Γκος, Φαλ, Κάνααν, Ράιτ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News