Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα το καλοκαίρι θα πάει σε μια ακόμη «καυτή» μεταγραφική περίοδο προκειμένου να γίνει καλύτερος και να συνεχίσει να διεκδικεί κορυφές.

Ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που γύρισε σελίδα κι άφησε πίσω του τη λογική των εσόδων-εξόδων έχει επιστρέψει εκεί που οφείλει να είναι λόγω της τεράστιας ιστορίας του.

Συγκεκριμένα οι πράσινοι με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο τους βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, ενώ τερμάτισαν και στη δεύτερη θέση της regular season της Euroleague έχοντας βλέψεις Final-4!

Από εκεί και πέρα δεδομένα το Τριφύλλι κι ανεξάρτητα από την έκβαση της φετινής σεζόν θα προχωρήσει σε δύο πράγματα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αρχικά στη διατήρηση ενός κορμού, ήδη Γκραντ-Γκριγκόνις ανανέωσαν, ενώ έπειτα θα κοιτάξει να καλύψει ορισμένες αδυναμίες του με παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα κοιτάξουν να τον ανεβάσουν επίπεδο.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα είναι πολλά κι ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβή κουβέντα για το αν αληθεύει κάτι ή όχι. Οι πράσινοι έχουν ορισμένους στόχους και θα κοιτάξουν πρώτα αυτούς κι έπειτα το καλοκαίρι.

Σίγουρα όμως το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι «καυτό» και από τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, όπως ήταν και το περσινό, καθώς εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

Μάλιστα μέσα στα πολλά ονόματα που ακούστηκαν στο τραπέζι φαίνεται δειλά-δειλά να πέφτει κι εκείνο του Νίκολα Μιλουτίνοφ χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο ρεπορτάζ που ν’ αναφέρει κάτι χειροπιαστό.

Ο Παναθηναϊκός, είπαμε, στοχεύει να κατακτήσει τρόπαια και όταν έρθει η ώρα της στελέχωσης του ρόστερ του, τότε θ’ ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό.

Παρ’ όλα αυτά ο Σέρβος σέντερ δεν μπορεί να θεωρηθεί άπιαστο όνειρο για τους πράσινους και τα επιχειρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα σ’ αυτή την υπόθεση.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχεις στη θέση του σέντερ τους Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Φίλιπ Πετρούσεφ και Μόουζες Ράιτ.

Όπως είναι λογικό και με υπαρκτό το θέμα ξένων που υπάρχει στους Πειραιώτες, δε γίνεται μια ομάδα να πορευθεί με τόσους σέντερ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ανανέωση του Φαλ

Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

 

Το πρώτο επιχείρημα που ζωντανεύει το σενάριο της υλοποίησης μιας τέτοιας μεταγραφής έχει να κάνει με τον Μουσταφά Φαλ και την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Γάλλος σέντερ θα μείνει κάτοικος ΣΕΦ και ουσιαστικά θ’ αποτελεί τον βασικό σέντερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με την πρώτη θέση να καλύπτεται άμεσα.

Η στήριξη στον Πετρούσεφ

Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

 

Παίκτης που πιστεύει πολύ ο Γιώργος Μπαρτζώκας κι όταν τον έφερε τη φετινή χρονιά είχε μακροπρόθεσμο πλάνο στο μυαλό του.

Με δεδομένη την ικανότητά του να παίζει και στο «5» και στο «4» και με ορισμένες κινήσεις που λείπουν από το ρεπερτόριο των ψηλών του Ολυμπιακού, τον κάνουν άμεσα απαραίτητο.

Οπότε ακόμα μία θέση καλύπτεται στο «5» με τον Πετρούσεφ μάλιστα να προτιμάει να παίζει ως σέντερ παρά ως «4».

Η ανοδική πορεία του Ράιτ

Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

 

Ο Μόουζες Ράιτ αποκτήθηκε λίγο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, καθώς εκείνη την περίοδο τραυματίας ήταν και ο Φαλ, ενώ λίγο αργότερα εκτός δράσης έμεινε και ο Πετρούσεφ.

Ο Ράιτ ήρθε από την Τουρκία ως ένας ψηλός που θα έπαιζε περιορισμένα λεπτά και θα έδινε μια λύση στην άδεια frontline των ερυθρολεύκων τη στιγμή που ήρθε.

Παρ’ όλα αυτά η ιστορία εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά με τον τρίτο ψηλό του Ολυμπιακού να κερδίζει με το σπαθί του μια θέση στο ρόστερ, ενώ σημαντικό ρόλο στην παραμονή του παίζει και το γεγονός ότι είναι αθλητικός ψηλός.

Οι Πειραιώτες δε διαθέτουν αθλητικό ψηλό και στο σύγχρονο μπάσκετ είναι απαραίτητο να υπάρχει η αθλητικότητα γενικότερα στο ρόστερ μιας ομάδας.

Το δίδυμο που… χαλάει τη συνταγή

Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικό επιχείρημα αναφορικά με το μέλλον του Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό είναι η συνύπαρξή του με τον Μουσταφά Φαλ.

Δύο παίκτες δεινόσαυροι, οι οποίοι μπορεί να μην παίζουν μεν μαζί αλλά είναι ψηλοί με παρόμοια χαρακτηριστικά σ’ ένα άθλημα που απαιτεί οι παίκτες να έχουν διαφορετικές δυνατότητες σε μια θέση.

Οι Φαλ, Πετρούσεφ, Ράιτ είναι μια τριάδα ψηλών που δίνει μεγαλύτερη ισορροπία στον Ολυμπιακό απ’ ότι το Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ ή Ράιτ.

Κεφάλαιο «Παναθηναϊκός»

Παναθηναϊκός: Το «καυτό» καλοκαίρι και η υπόθεση Μιλουτίνοφ

 

Και κάπου εδώ έρχεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπαίνει στην εξίσωση και μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια υλοποίησης ενός τέτοιου πλάνου. Να ντύσει δηλαδή τον Μιλουτίνοφ στα… πράσινα!

Επαναλαμβάνω ότι ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει κι αν όντως ο Σέρβος φύγει από τον Πειραιά, ωστόσο τα παραπάνω στοιχεία τον κάνουν φαβορί μετά τον Σίκμα όσον αφορά τη frontline.

Από εκεί και πέρα οι πράσινοι δεδομένα θέλουν και θα ψάξουν για σέντερ στην offseason, καθώς ο Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι δείχνει πως δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης ομάδας.

Αυτό σημαίνει πως ο Εργκίν Αταμάν θα κοιτάξει να φέρει έναν παίκτη συνδετικό κρίκο των Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κινηθεί για τον Σέρβο γίγαντα, τότε η τριάδα Λεσόρ, Μιλουτίνοφ, Κώστας είναι μια γραμμή παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αρκετή ποιότητα, η οποία σε κάθε περίπτωση δε χαλάει καμία συνταγή αλλά πιο συγκεκριμένα την κάνει πολύ πιο νόστιμη.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως σε όλο αυτό βοηθάνε τόσο τα λόγια του Μιλουτίνοφ για τον κόσμο του Παναθηναϊκού όσο και η άμεση απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μέσω του Instagram.

Προοπτικές για να έρθει ο Σέρβος στο ΟΑΚΑ υπάρχουν, αλλά μένει να δούμε αν υπάρχει καπνός κι έπειτα φωτιά σ’ ένα θέμα που θα έχει πολλά επεισόδια μελλοντικά. Ειδικότερα αν ο Ολυμπιακός δεν τον διατηρήσει στο δυναμικό του.



Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News