Κοντός: «Δύσκολη η περίπτωση του Ναν - Τιμή για τον Παναθηναϊκό η μεταγραφή Χουάντσο» (vid)

Κοντός: «Δύσκολη η περίπτωση του Ναν - Τιμή για τον Παναθηναϊκό η μεταγραφή Χουάντσο» (vid)

Ο Δημήτρης Κοντός απάντησε το βράδυ της Παρασκευής σε όλες τις ερωτήσεις για τον Παναθηναϊκό Aktor μετά και την ολοκλήρωση της regular season της Ευρωλίγκα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός Aktor μπορεί με… χαμόγελο να πάρει μια μικρή ανάσα ενόψει των αγώνων των πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν από την Παρασκευή (12/4) πως θα αντιμετωπίσουν είτε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είτε τη Μπασκόνια στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Basketball – Communication Director στην εκπομπή «Magic Euroleague» του SDNA:

«Μετατρέψαμε το μειονέκτημα της περσινής σεζόν σε πλεονέκτημα. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να μας εμπιστευτεί ο κόσμος.

Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε αρχίσει να επικοινωνούμε στον κόσμο να κάνει υπομονή. Όχι μόνο έκανε υπομονή, αλλά δημιούργησε μια ατμόσφαιρα που δεν έχει προηγούμενο.

Το ΟΑΚΑ είναι μοναδικό, η σύνδεση οπαδών-ομάδας δίνει ”φτερά” σε όλους και ουσιαστικά κερδίζει και τη μάχη με τον χρόνο. Πήγαμε στο Βερολίνο με την Άλμπα και είχε 2.500 κόσμο.

Στη Μπολόνια μείνανε 1.000 άτομα απέξω. Στο Μόναχο είχε 4.000. Δεν υπάρχει ταξίδι χωρίς κόσμο. Ο άλλος παράγοντας, έχει να κάνει με τον προπονητή Αταμάν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε στο μυαλό του τον Αταμάν και το έκανε πράξη από νωρίς. Έχει τη νοοτροπία του νικητή, σιχαίνεται τις δικαιολογίες και αυτό το πέρασε στην πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες πριν φύγει η ομάδα για τη Σλοβενία.

Το 3ο κομμάτι έχει να κάνει με τους παίκτες που ήρθαν. Όλες οι μεταγραφές είναι πολύ σημαντικές, αλλά η έλευση του Σλούκα έφερε την αύρα πώς είναι να οδηγείς μια ομάδα στο Final 4. Μεταφέρθηκε γρήγορα αυτή η τεχνογνωσία στα αποδυτήρια.

Ο Σλούκας έδωσε αυτόν τον ”αέρα” ότι μπορεί να φτάσει εκεί που ονειρεύεται κάθε Παναθηναϊκός. Μπορεί να μην είναι εύκολο και στην πορεία. Έκανε μια επιστροφή-ρεκόρ στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά από κει και πέρα, ξεκινάει μια μάχη στα πλέι-οφ με μεγάλη πίεση.»

Για τις περσινές του δηλώσεις για το πλάνο που θα «τρέξει» ο ΠΑΟ την επόμενη σεζόν: 

«Ο κόσμος πίστεψε αυτά τα λόγια που μετέφερα. Δεν τα είπα από το κεφάλι μου. Έβλεπα στο πρόσωπο του Γιαννακόπουλο τι περιμένει να φτιάξει και τι οραματίζεται.

Σπάνε τα ντεσιμπελόμετρα στο ΟΑΚΑ, με το κράμα κόσμο-διοίκηση-ομάδα, ο Παναθηναϊκός δε φοβάται τίποτα. Οι περσινές μέρες ήταν δύσκολες.»

Για το πού θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στις 14 Απρίλη του 2025: 

«Ο Παναθηναϊκός οδηγεί τις εξελίξεις διαχρονικά στο μπάσκετ. Και οι πιο παλιοί θα το θυμούνται.

Αγωνιστικά δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, γιατί ένα σουτ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και μια χρονιά μπορεί να γίνει από πετυχημένη σε αποτυχημένη. Ο Παναθηναϊκός είχε αρνητικό συντελεστή στα πρώτα 13 παιχνίδια, χάθηκαν ματς σε παράταση.

Η ομάδα έκανε εννιά διπλά, αλλά θα μπορούσε να μην είχε μπει ένα σουτ και να μιλούσαμε διαφορετικά. Ερχόμενοι όλοι στο ΟΑΚΑ, λένε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης.

Αυτό δεν είναι ούτε το 20-30% από αυτά που θα δουν οι φίλοι του ΠΑΟ την επόμενη σεζόν. Θα αλλάξει η προσέγγιση προς το προϊόν, η εμπειρία του γηπέδου.

Αγωνιστικά μπορούμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά υπάρχουν οι μεγάλοι στόχοι μπροστά. Ο Παναθηναϊκός τώρα πατάει το γκάζι. Δεν υπάρχει τόση βιασύνη για τις μεταγραφές, όπως πέρσι. Ο στόχος είναι πολύ υψηλός.»

Μπασκόνια ή Μακάμπι:

«Με κάθε ειλικρίνεια, αν ήθελα να πω κάτι, θα το έλεγα. Είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες. Απέδειξαν με την πορεία τους πως αξίζουν απίστευτα να βρίσκονται εδώ.

Όποια και να έρθει, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με αίμα το πλεονέκτημα έδρας, οι άλλοι θα πρέπει να σκέφτονται περισσότερο από ότι εμείς. Βήμα-βήμα θα προσπαθήσει με σεβασμό να επιστρέψει εκεί που θέλει.»

Για τον Ναν

«Είναι η απόδειξη της καλής εννοούμενης τρέλας. Δευτέρα κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, μετά πήρε τον Ναν. Δεν έβγαιναν τα κουκιά χωρίς τον Ναν. Βλέπουμε όλοι το ταλέντο και την αξία του. Ήρθε να προστεθεί με έναν πολύ καλό κορμό σε επίπεδο ονομάτων και όχι ομάδας.

Έφερε το αλατοπίπερο για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Τέτοιους παίκτες τους θαυμάζεις. Θα το έλεγα, ακόμα και να πήγαινε στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σεζόν.»

Για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ:

«Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός για τους χαρακτήρες των παικτών του. Μας έχει συγκινήσει όλους ο Χουάντσο με τον τρόπο προσέγγισής του. Είναι ταπεινός. Οι Ισπανοί παράγουν σοβαρούς αθλητές. Σε επίπεδο αντίληψης ο Χουάντσο είναι σε υψηλό επίπεδο. Η επίδρασή του στο παιχνίδι πολλές φορές δε φαίνεται στη στατιστική.

Η άμυνα γίνεται δύσκολη για τον αντίπαλο. Δεν βάζει ποτέ το ”εγώ” του πάνω από την ομάδα. Τελειώνει ένα ματς Παρασκευή 21:30 το βράδυ και βλέπεις την άλλη μέρα το πρωί τον Χουάντσο στο γυμναστήριο. Θα ακολουθεί το πρόγραμμά του.

Αυτό είναι το κομμάτι του επαγγελματισμού. Υπάρχει άλλη μια πτυχή. Τέτοιο χαρακτήρα, τέτοια ανθρωπιά, δεν βρίσκεις. Είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό που φόρεσε τη φανέλα ο Χουάντσο. Για να μην επεκταθώ, είναι ένα παιδί με φοβερές ευαισθησίες. Το μπάσκετ είναι ένα κομμάτι, το άλλο είναι πιο εντυπωσιακό.»

Για το θέμα της ανανέωσης του Ναν:

«Όταν ήρθε ο Ναν στην Ευρώπη, δεν πίστευα ούτε μία στο εκατομμύριο ότι θα μείνει δεύτερη χρονιά. Το βασικό επιχείρημα του Αταμάν προς τον Ναν, ήταν ότι μέσω του Παναθηναϊκού με τον τρόπο που παίζει, θα επιστρέψει στο NBA.

Βλέποντάς τον προχθές να ξεσηκώνει τον κόσμο, δεν πίστευα αυτό ότι θα το δούμε από τον Ναν. Πρέπει να έκανε και χαβαλέ 4 φορές από όταν ήρθε.

Σίγουρα πιστεύω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του, υπάρχει ο Παναθηναϊκός και η Ευρώπη. Είναι ένας παίκτης NBA, παραμένει δύσκολη περίπτωση. Θα δούμε!»

Για το πώς έπεισε τον Σλούκα να φορέσει τα πράσινα: 

«Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τον Σλούκα και τη σεζόν που έφυγε από τη Φενέρ. Μπορεί να τα πει ο Κώστας κάποια στιγμή. Του μιλήσαμε ειλικρινά. Εγώ μεταφέρω τη βούληση αυτή τη στιγμή και ουσιαστικά, την πραγματικότητα.

Αυτό που είδε στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, έπρεπε να το ξεχάσει. Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε με σεβασμό τον Σλούκα, δεν πήγε να ”κλέψει” τον παίκτη από τον Ολυμπιακό. Τον πήρε, γιατί είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης.

Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός να μην κυνηγήσει τον καλύτερο Έλληνα παίκτη. Άρα, λοιπόν, αυτά τα λέει όλα από μόνο του. Να θυμίσω πως όταν είχε έρθει ο Σλούκας ως αντίπαλος με τη Φενέρ, είχε χειροκροτηθεί από το ΟΑΚΑ.

Ο σεβασμός υπήρχε πάντα και νομίζω θα ήταν αμαρτία από τον Θεό να κλείσει ένας κύκλος του Σλούκα στο μπάσκετ, δίχως να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Δεν θα πω ότι διορθώθηκε η ιστορία, γιατί ο Σλούκας διέγραψε μια λαμπρή ιστορία με τον Ολυμπιακό. Τώρα ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο τυχερός. Είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών μιας γενιάς που στιγματίζει το ελληνικό μπάσκετ. Και ο Καλάθης είναι μεγάλος παίκτης, αλλά αυτά που έχει πετύχει ο Σλούκας μιλούν από μόνα τους.»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News