«Ο Παναθηναϊκός έχει μια ηρεμία που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια, ο Αταμάν του έχει δώσει ταυτότητα»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε καληνύχτα με τις... γροθιές του Αταμάν (vid)

Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε μεταξύ άλλων για τον Παναθηναϊκό και την αγωνιστική αύρα που έχει φέρει ο Εργκίν Αταμάν στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna για τον Παναθηναϊκό:

-Είχες δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξη σου στο SDNA ότι ο Εργκίν Αταμάν είναι ο ιδανικός προπονητής για τον Παναθηναϊκό. Όπως φανερώνει και η πορεία του «τριφυλλιού» είχες 100% δίκιο:

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν τους προπονητές. Εγώ απλά είχα πει την προσωπική μου εμπειρία που τον είχα προπονητή όταν έπαιζα. Γενικώς με την πορεία που είχε κάνει στην Αναντόλου Εφές είχε μια διάρκεια. Θεωρούσα ότι ήταν ο κατάλληλος στο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, γιατί ο σύλλογος ξεκίνησε από το μηδέν ουσιαστικά. Ο Έργκίν έχει κάνει πολύ καλά πράγματα στην ομάδα. Έχει δώσει αγωνιστική ταυτότητα και όχι μόνο, αλλά νομίζω ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια άλλη διαδικασία. Βλέπουμε ότι οι «πράσινοι»  όπως και ο Ολυμπιακός το ότι έχουν το δικό τους γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα να έχει δικό της γήπεδο. Μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα έχει επιπλέον έσοδα. Γενικώς ο Παναθηναϊκός έχει μια ηρεμία που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια και για αυτό τον λόγο έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Μην προτρέχουμε όμως, γιατί τα ίδια που λέω για τον Παναθηναϊκό ισχύουν και για τον Ολυμπιακό. Για μένα και οι δυο ομάδες κάνουν πολύ καλή πορεία αν αναλογιστούμε και το πόσο έχουν δυναμώσει και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν δυναμώσει στην Ευρωλίγκα. Και οι δυο προσπαθούν να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας που θα τους δώσει κάποιο αβαντάζ όσον αφορά την πρόκριση τους στο Final-4. Έχουμε δει ότι τα τελευταία χρόνια ότι όλες οι ομάδες… σπάνε τις έδρες και στην κανονική περίοδο και στα play-offs.

-Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται στα play-offs της Euroleague. Ποιον βλέπεις φαβορί για την πρόκριση στo Final-4;

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως θα βγουν τα ζευγάρια και με ποιες ομάδες θα παίξουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Δεν ξέρουμε ακόμα σε τι φόρμα θα βρίσκονται οι ομάδες κατά τη διάρκεια των play-offs. Θα υπάρξει μια παύση για τα play-in, oπότε θα έχουν μια κενή εβδομάδα και οι δυο. Αν κάποιος έχει πλεονέκτημα είναι ίσως αυτός που θα πάρει το αβαντάζ της έδρας που για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί είδαμε όλοι κερδίζουν όλους και εκτός και εντός έδρας. Αυτό που εγώ δεν θα ήθελα να δω είναι να παίξουν μεταξύ τους στα play-offs, γιατί  η πορεία που έχουν κάνει φέτος και οι δυο ομάδες θα ήταν «άδικο» να… φαγωθούν μεταξύ τους».

 

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News