ΤΟΥΣ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διπλό στο Μόναχο - Πάει για γιορτή στο ΟΑΚΑ!

ΤΟΥΣ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διπλό στο Μόναχο - Πάει για γιορτή στο ΟΑΚΑ!

Η Μπάγερν τα έδωσε… όλα, ο Παναθηναϊκός Aktor, όμως, δε γινόταν να χάσει τη νίκη και τη 2η θέση! Στην καλύτερη εμφάνιση του Χουάντσο με τα πράσινα, το Τριφύλλι πήρε το διπλό στο «πράσινο» Μόναχο και πάει… για γιορτή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος ξεκίνησε με 6 πόντους στο παιχνίδι (2-6). Ο Λεσόρ έγινε ο δεύτερος παίκτης που σκόραρε στο «πράσινο» Μόναχο (7-8). Οι «πράσινοι» κόλλησαν στην επίθεση, ο Αταμάν εκνευρίστηκε με τον Μήτογλου στη συνέχεια και πέρασε στον αγώνα τον Χουάντσο. Η Μπάγερν με ένα 8-0 χτύπησαν το καμπανάκι στο Τριφύλλι (15-8).

Ο Παπαπέτρου έδωσε με πολύτιμο τρίποντο τη λύση στην επίθεση, έβγαλε την άμυνα και ο Χουάντσο πέτυχε νέο καλάθι (15-12). Στο φινάλε του δεκαλέπτου οι Σλούκας και Γκραντ δε συνδέθηκαν με την αντίπαλη ρακέτα, ο Μπαμπ με τρίποντο «έγραψε» το 18-13. Με το ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ο Ναν σκόραρε για τρεις, ο Αντετοκούνμπο κέρασε τάπα στο άλλο μισό του γηπέδου.

Οι Βαυαροί με Μπαμπ και Γκιφάι πήγαν στο +6 από τον Παναθηναϊκό (24-18). Ο Ναν πήγε σε ατομική προσπάθεια και βρήκε έμμεσο τρίποντο (24-21). Ο Χουάντσο ισοφάρισε με 5 πόντους δύο φορές τη Μπάγερν (26-26). Ο Βιλντόζα που πέρασε στο ματς, πέτυχε στην πρώτη του επίθεση τους πρώτους του πόντους (28-28). Από σουτ μέσης απόστασης ο Παπαπέτρου έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, ο Λεσόρ έκλεψε και έφτασε ως το καλάθι παίρνοντας και το φάουλ από τον Ιμπάκα (28-32).

Ο Λεσόρ χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, υπό έντονες διαμαρτυρίες στο 17′. Ο Παπαπέτρου τράβηξε κουπί για το 31-37 με νέο γκολ-φάουλ για το Τριφύλλι. Οι Γερμανοί απάντησαν με ένα σύντομο 4-0. Μεγάλο τρίποντο από τον Σλούκα επανάφερε την ηρεμία μπροστά στον Ιμπάκα (35-40). Στο β’ ημίχρονο, πλέον, ο Αντετοκούνμπο μάζεψε δύο επιθετικά ριμπάουντ και ο Σλούκας σημείωσε καλάθι, ακολούθησε πετυχημένη προσπάθεια του Ναν (39-44).

Η γερμανική ομάδα δεν τα παράτησε και έφερε εκ νέου το παιχνίδι σε ισορροπία, ο Ναν βγήκε και πάλι μπροστά με δικό του 5-0 (44-49). Διαδοχικά λάθη από τον Παναθηναϊκό με Αντετοκούνμπο, Ναν και Μήτογλου επέτρεψαν στους Βαυαρούς να φέρουν και πάλι τον αγώνα σε ισορροπία (49-49). Ο Λεσόρ που γύρισε στο παρκέ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ο Μπαμπ με το 4ο τρίποντο ανέτρεψε τα δεδομένα (52-51).

Από τη γραμμή των βολών ο Γκριγκόνις πήρε το μάξιμουμ (52-53) και πέτυχε τους πρώτους του πόντους στον αγώνα. Από ασίστ του Ναν ο Λεσόρ τελείωσε υποδειγματικά τη φάση και κέρδισε και το φάουλ (54-56). Χορεύοντας ο Ναν πέτυχε ένα αδιανόητο buzzer beater στο γ’ δεκάλεπτο για το 54-58.

Ο Γκραντ οδήγησε τους πράσινους στο +7, ζήτησε και φάουλ από τους διαιτητές (54-61). Ο Μπολμάρο έβαλε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο, πέτυχε και γκολ-φάουλ στη συνέχεια έπειτα από άστοχο τρίποντο του Ναν (62-63). Οι Γερμανοί με ένα 9-0 βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (65-63). Μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν ο Σλούκας ευστόχησε για τρεις (65-66). Την κρίσιμη στιγμή ο Λεσόρ εκτέλεσε εύστοχα ζευγάρι βολών (65-68). Ο Χουάντσο έκανε το 67-70, δεν έδωσαν φάουλ οι ρέφερι, ο Λούσιτς ισοφάρισε στους 70.

Ο Γκραντ δεν πήρε από την άνετη θέση το τρίποντο, το πήρε από τη δύσκολη, αλλά η δουλειά… έγινε. Ο Λεσόρ κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το τάιμ άουτ του Πάμπλο Λάσο (70-75). Ο Χουάντσο με το δεύτερο τρίποντο στην κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του με τα πράσινα, πήγε στο +8 το Τριφύλλι, ο Λούσιτς το έκανε θρίλερ (75-78).

Οι διαιτητές χάρισαν κατοχή στη Μπάγερν στο τελευταίο λεπτό. Ο Ναν κλείδωσε τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο Μόναχο (75-82).

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-40, 54-58, 

Μπάγερν Μονάχου (Λάσο): Ουέιλερ Μπαμπ, Φρανσίσκο, Έντουαρντς, Γκιφάι, Μπονγκά, Μπολμάρο, Λούσιτς, Ιμπάκα, Χάρρις, Μπράνκοβιτς, Καρτσένκοφ

Παναθηναϊκός Aktor (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News