Τρομερές ατάκες Ναν για το buzzer, τον Παναθηναϊκό, τον κόσμο, τον Σλούκα και όχι μόνο!

Ναν: «Αυτό μου είπε ο Αταμάν στην τελευταία φάση»

Ο Κέντρικ Ναν μίλησε μετά το μεγάλο buzzer beater στη Μπολόνια, το οποίο χάρισε μια σπουδαία και σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό AKTOR απέναντι στη Βίρτους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ναν στο Gazzetta:

«Γνώριζα πολύ καλά ότι όταν και εφόσον χρειαστούμε ένα μεγάλο καλάθι, σίγουρα μπορούσα να το πάρω. Το πήρα, ευστόχησα, νικήσαμε και ήταν ένα από τα πράγματα που ήθελα να κάνω.

Μόλις πήρα την μπάλα στα χέρια μου από το ριμπάουντ, είδα ότι απέμεναν 14 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα. Ήθελα να πάρω την προσπάθεια και είπα στους συμπαίκτες μου να ανοίξουν και να μου δημιουργήσουν χώρο. Και στη συνέχεια, έγινε ό,τι έγινε…»

Ήταν αποφασισμένος να πάρει εκείνος το σουτ ο κόσμος να χαλούσε; 

«Εννοείται (Γέλια)! Φυσικά. Sorry αλλά δεν θα πασάρω (Γέλια)!” είπε χαριτολογώντας ο Αμερικανός σκόρερ και δεν έκρυψε ότι «σίγουρα ήταν ένα από τα καλύτερα σουτ της καριέρας μου.

Είναι πάντα υπέροχο να σημειώνεις νικητήριο καλάθι, ειδικά σε μια δυσκολη ατμόσφαιρα όταν παίζεις εκτός έδρας».

Ποιο ήταν καλύτερο καλάθι; Το δικό του ή του Γκριγκόνις λίγο νωρίτερα με το γκολ φάουλ;

«Φυσικά το δικό μου. Τι ρωτάς; (Γέλια)! Όμως εντάξει. Και του Μάριους το καλάθι νωρίτερα ήταν πάρα πολύ σημαντικό» ενώ αν έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του δικού του buzzer beater ή του Λιθουανού στο Πριγκιπάτο, είπε: «Δύσκολο. Πολύ δύσκολο να επιλέξω…»

 Τι έγινε όμως και άλλαξε τόσο πολύ η εικόνα του Παναθηναϊκού; 

«Κάναμε όλοι πάρα πολλά λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Και έτσι μπόρεσαν να βρουν την ευκαιρία για να επιστρέψουν στο ματς. Όμως βρήκαμε τα plays που θέλαμε σε κατάλληλες στιγμές του αγώνα και δεν αφήσαμε το ματς να ξεφύγει από τα χέρια μας».

Για το αβαντάζ της έδρας:

«Είναι κάτι που σκεφτόμαστε, ναι. Θέλουμε να πάρουμε το αβαντάζ της έδρας» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Μπήκαμε στο παρκέ γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε αυτό το ματς όπως και τα υπόλοιπα δύο που έχουμε μπροστά μας.

Πραγματικά είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά και για όλο το σταφ στα αποδυτήρια που βοήθησαν ώστε να φτάσουμε στο σημείο να φύγουμε από τη Μπολόνια με τη νίκη. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε το αβαντάζ στα play off».

Και ο λόγος είναι ένας και απλός:

«Στο ΟΑΚΑ θα είναι δύσκολα για οποιαδήποτε ομάδα και αν έρθει (Γέλια)! Μπορεί εκ των πραγμάτων να είμαστε μια σκληρή ομάδα στα εκτός έδρας ματς, αλλά μέσα στο ΟΑΚΑ γινόμαστε ομάδα… άλλου επιπέδου!» είπε χαρακτηριστικά

Όταν τον πληροφορήσαμε ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να νιώσει σαν το… σπίτι του στο Μόναχο από τη στιγμή που αναμένονται περισσότεροι από 3.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, ανέφερε:

«Αυτό θα είναι απίθανο. Πραγματικά απίθανο να έρθουν και να μας συμπαρασταθούν τόσοι πολλοί φίλοι της ομάδας μας.

Αναμφισβήτητα θα μας δώσουν έξτρα ενέργεια. Το είδαμε και σε αυτό το ματς με τη Βίρτους. Τους ακούγαμε όλη την ώρα. Ήταν κοντά στον πάγκο μας και πραγματικά νιώσαμε σαν το σπίτι μας».

Όσο για τον Κώστα Σλούκα; 

«Μας κουβάλησε σε όλο το ματς!» ενώ κάνοντας εναν παραλληλισμό για το αν ο ίδιος με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού είναι ο… Μπάτμαν και ο Ρόμπιν του Παναθηναϊκού, είπε γελώντας! «Ναι, ναι! Μπορείς να το πεις και έτσι!»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News