Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 79-81: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 79-81: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στη Virtus Segafredo Arena.

Τρεις αγώνες στο εξωτερικό, δύο buzzer beaters! Το έχει η μοίρα του Γιαννακόπουλου να βλέπει τα παιχνίδια να κρίνονται σε… νεκρό χρόνο, όταν η μπάλα είναι στον αέρα. Μετά το τρίποντο του Γκριγκόνις στο Μονακό, ήρθε ο Κέντρικ Ναν στη Μπολόνια να βάλει ένα καλάθι… μισό εισιτήριο για το Final 4.

Όλη η Ευρώπη περίμενε το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού Aktor. Ήταν ένα ματς που «ανέβαζε» ή «κατέβαζε» δύο θέσεις το Τριφύλλι, επομένως, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός (που έχουν το αβαντάζ της ισοβαθμίας με τους πράσινους) μάλλον δεν θα έχουν ένα ήσυχο βράδυ, καθώς το αβαντάζ της έδρας για εκείνους απομακρύνθηκε αρκετά και μόνο με αυτοχειρία του Τριφυλλιού (ή της Μονακό ή της Μπαρτσελόνα) θα έχουν ελπίδες να το κατακτήσουν.

Σε ένα ματς τέτοιας πίεσης, λοιπόν, ο Σλούκας, ο Γκραντ, ο Γκριγκόνις, ο Ναν έβγαλαν χαρακτήρα σε ένα προβληματικό βράδυ για τους ψηλούς της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι πάσαρε πιο σωστά, υπέπεσε μόλις σε 2 λάθη, η εικόνα άλλαξε ελαφρώς στο β’ μέρος, όμως, εκείνο βρήκε τη συγκέντρωσή του στο φινάλε και κατέκτησε το διπλό της χρονιάς (κόντρα στη διαιτησία του Γιαβόρ).

Κάποτε ο Ράντονιτς ξεχνούσε τις βαλίτσες στην Αθήνα στο ταξίδι για τη Μπολόνια, πλέον, ο Παναθηναϊκός αποτελεί υπόδειγμα ομάδας και οι στόχοι του έχουν γίνει κατανοητοί από όλους.

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 79-81: Τα highlights της νίκης… Final 4!

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε ελάχιστα, έβγαλε μια άμυνα, αστόχησε σε ένα τρίποντο. Δεν μπορεί να κριθεί.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι – Λούκα Βιλντόζα (-): Δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Κώστας Σλούκας (10/10): Απίστευτος, συγκλονιστικός, μαγικός και πάνω από όλα… ΑΡΧΗΓΟΣ. Ο Σλούκας νιώθει καλύτερα από ποτέ και «ανεβάζει» την αυτοπεποίθηση και των συμπαικτών του. Κουβάλησε τον Παναθηναϊκό για 32 λεπτά στο παρκέ, ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ έβγαλε και ΑΜΥΝΑΡΕΣ.

Ιωάννης Παπαπέτρου (3/10): Μετά από μια θετική εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα Πατρών ο Έλληνας φόργουορντ πήρε την ευκαιρία του (λόγω και των τριών φάουλ του Γκριγκόνις στο 5′), αλλά δεν έπεισε.

Τζέριαν Γκραντ (9/10): Ο Αμερικανός ήταν εκρηκτικός στο ξεκίνημά του με 3/3 τρίποντα και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στο Τριφύλλι. Βαθμός αξιολόγησης 21 (ο μεγαλύτερος μαζί με Σλούκα), χρέωσε και με πέντε φάουλ τους Ιταλούς.

Κέντρικ Ναν (10/10): Ο Αμερικανός πριν το buzzer beater, έχει πετύχει ένα προσωπικό 5-0 κόντρα στη Βίρτους με ένα απίθανο τρίποντο μπροστά στον Σενγκέλια. Στην τελευταία φάση ο Αταμάν ορθώς εμπιστεύτηκε τον κορυφαίο σκόρερ της διοργάνωσης. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ματίας Λεσόρ (6/10): Κακή εμφάνιση για τον Γάλλο. Παρότι άγγιξε το double-double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, δεν θύμισε τον σπουδαίο σέντερ του Παναθηναϊκού. Το αξιοσημείωτο είναι πως σε 35 λεπτά αγώνα ο Λεσόρ κέρδισε μόλις ένα φάουλ (!).

Κώστας Αντετοκούνμπο (5/10): Ο Έλληνας σέντερ πρόσφερε 5 λεπτά τις υπηρεσίες του στο παρκέ και με την ενέργειά του βοήθησε την άμυνα της ομάδας.

Μάριους Γκριγκόνις (8,5/10): Αν και χρεώθηκε γρήγορα με 3 φάουλ, ο Λιθουανός επέστρεψε έτοιμος στο β’ ημίχρονο και στο φινάλε με ένα παλικαρίσιο καλάθι – φάουλ έφερε τη χρυσή ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό, ως απάντηση στο τρίποντο του Ντόμπριτς.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (4/10): Η εικόνα του ήταν συμπαθητική στο πρώτο ημίχρονο, μετέπειτα η απόδοσή του «έπεσε», δεν έβαλε κάποιο μεγάλο σουτ και ο Αταμάν τον αντικατέστησε.

Ντίνος Μήτογλου (6/10): Μακριά από τα συνηθισμένα του στάνταρντ ο Μήτογλου, δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός, όμως, πήρε 6 ριμπάουντ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News