ΔΡΑΠΕΤΕΨΕ ΜΕ ΝΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ! «Διπλό» στην Μπολόνια!!!! (vid)

ΔΡΑΠΕΤΕΨΕ ΜΕ ΝΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ! «Διπλό» στην Μπολόνια!!!! (vid)

Με σουτ του Ναν στην εκπνοή του χρόνου ο Παναθηναϊκός Aktor πήρε το διπλό της χρονιάς κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια και παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αφύλακτο τρίποντο του Σενγκέλια (3-0). Η απάντηση ήρθε από τους παίκτες του Αταμάν με δύο ελεύθερες βολές του Γκραντ και ένα ανάποδο λέι απ του Γκριγκόνις (3-4). Ο Γκραντ ισοφάρισε με το πρώτο πράσινο τρίποντο σε 7-7. Από φοβερή κίνηση του Σλούκα ο Γκριγκόνις βρήκε χώρο να εκτελέσει (7-9). Ο Σλούκας που πέρασε στη θέση του Ναν, πυροβόλησε από την κορυφή, σειρά πήρε ο Γκραντ (9-15).

Μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο Γκριγκόνις χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου του Τριφυλλιού. Ο Γκραντ έκανε το 3/3 από τα 6,75. Ο Λεσόρ δεν ξεκίνησε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και αντικαταστάθηκε από τον Αντετοκούνμπο. Η διψήφια διαφορά ήρθε από το χέρι του Μήτογλου και πάλι από μακρινή απόσταση (11-21). Ο «αρχηγός» πέτυχε τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Αντετοκούνμπο (13-24).

Ο Σλούκας σε μεγάλα κέφια παρότι έχασε την ισορροπία του, συνδέθηκε με το καλάθι (14-26). Ο Καλαϊτζάκης έβγαλε την άμυνα, ο Γκραντ λίγο έλειψε να βάλει και το κερασάκι σε μια εξαιρετική πρώτη περίοδο (16-28). Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ενεργοποιήθηκε η επιλογή Παπαπέτρου λόγω και των τριών φάουλ του Γκριγκόνις.

Ο Ναν σε ατομική προσπάθεια πέτυχε τους πρώτους του πόντους στον «τελικό» (16-30). Ο Χάκετ στην επιστροφή του ευστόχησε για τρεις. Ο Ναν συνεργάστηκε με τον Λεσόρ, με τον Γάλλο να καρφώνει στην ιταλική ρακέτα (19-32). Ο Σλούκας έκλεψε τη μπάλα και έφτασε ως το λέι απ για το τάιμ άουτ του Μπάνκι (19-34). Ο Λεσόρ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ανέβασε τη διαφορά στο +17 (19-36).

Από ασίστ του Σλούκα ο Χουάντσο βρήκε τον στόχο από τη γωνία (22-39). Από προτροπή του Λεσόρ χάθηκε το πρώτο challenge του Αταμάν. Η Βίρτους Μπολόνια αντέδρασε με σερί 5-0, όμως, ο Ναν έκοψε τη φόρα των Ιταλών (27-41). Ο Λεσόρ πέτυχε ηρωικό καλάθι, όμως, οι διαιτητές δεν τον έστειλαν και στη γραμμή (30-43). Ο Ναν με σουτ μέσης απόστασης και τρίποντο επανάφερε την τάξη (32-48).

Ο Σενγκέλια έφτασε τους 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα, ο Αταμάν ένιωσε την απειλή στο 37-48 και κάλεσε τάιμ άουτ. Διά χειρός Μήτογλου ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τους 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (37-51). Ο Γιαβόρ «ανακάλυψε» αντι-αθλητικό φάουλ στον Λεσόρ, το ημίχρονο έληξε 39-51.

Στο β’ μέρος ο Μήτογλου σπατάλησε δύο βολές, όμως, ρέφαρε στην αμέσως επόμενη φάση. Μετά από αρκετή ώρα η Βίρτους μείωσε την απόσταση σε μονοψήφιο αριθμό (46-55) με τον Παγιόλα. Ο Μπελινέλι έμεινε αφύλακτος από την πράσινη άμυνα και χτύπησε το… καμπανάκι στον Αταμάν (49-55). Ο Σλούκας πέταξε τρίποντη βόμβα την κατάλληλη στιγμή (49-58).

Στα μέσα του γ’ δεκαλέπτου ο Γκριγκόνις επέστρεψε στο ματς, ο Ντόμπριτς χτύπησε στον αιφνιδιασμό (53-58). Ο Λιθουανός παρέμεινε ζεστός παρότι είχε να χρησιμοποιηθεί από το 5′ και έκανε το 53-61. Ο Σλούκας κέρδισε και πάλι το χρονόμετρο για το 55-63. Ο Μήτογλου έκλεψε μπάλα, ο Λεσόρ ακολούθησε και κάρφωσε (57-65). Το γ’ μέρος ολοκληρώθηκε στο 59-65 μετά από χαμένο σουτ του Μήτογλου.

Ο Σενγκέλια μπροστά στον Ερνανγκόμεθ κατάφερε να βρει σημάδι (62-65). Ο Μίκι νίκησε τον Λεσόρ και οι Ιταλοί πλησίασαν στον πόντο (64-65). Ο Μπάνκι κέρδισε το challenge σε μια διεκδικούμενη μπάλα Σενγκέλια-Ναν. Ο Σλούκας κόντρα σε όλους σκόραρε πολύ δύσκολο καλάθι, κέρδισε και το επιθετικό φάουλ.

Από επιθετικό ριμπάουντ του Αντετοκούνμπο ο Γκριγκόνις συνδέθηκε ξανά με το καλάθι (64-69), ο Σλούκας έβγαλε κι άλλη άμυνα. Ο Χουάντσο αστόχησε σε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο και ο Αταμάν έριξε στη μάχη και πάλι τον Μήτογλου. Ο Λούντμπεργκ σημείωσε γκολ φάουλ στην άμυνα του Αντετοκούνμπο (66-69). Ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε σε 69-69 με τρίποντο. Ο Γκριγκόνις έκανε το τέταρτο φάουλ του και η Βίρτους προσπέρασε (71-69).

Ο Ναν έγινε διψήφιος για το 71-72 σε πολύ σημαντικό σουτ τριών πόντων, στη συνέχεια έφτασε ως το καλάθι για το τάιμ άουτ του Μπάνκι (71-74). Η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε και η Βίρτους με 5-0 του Μπελινέλι πήρε κεφάλι στο σκορ (76-74). Ο Σλούκας ισοφάρισε από τις βολές (76-76). Ο Μπάνκι έχασε challenge, 1,28 για το φινάλε.

Ο Γκριγκόνις αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Ντόμπριτς τιμώρησε από τη γωνία (79-76). Ο Λιθουανός πήρε το αίμα του πίσω με γκολ-φάουλ στη διεκδίκηση μετά από χαμένο τρίποντο του Ναν (79-79). Ο Λούντμπεργκ δεν έβαλε το τρίποντο, ο Ναν σκόραρε το Buzzer beater για το διπλό της χρονιάς.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 39-51, 59-65, 79-81

Βίρτους Μπολόνια (Μπάνκι): Λούντμπεργκ, Μπελινέλι, Παγιόλα, Ντόμπριτς, Λόμαζς, Σενγκέλια, Χάκετ, Μίκι, Πολονάρα, Ζίζιτς, Ντάνστον, Αμπάς

Παναθηναϊκός Aktor (Αταμάν): Σλούκας, Ναν, Γκριγκόνις, Βιλντόζα, Γκραντ, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης, Χουάντσο, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόφσκι, Μήτογλου

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News