Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το 4ο σερί Κύπελλο, του… Τσαρτσαρή!

Τσαρτσαρής: "Άδικο να στήνουμε στη γωνία τον Πασκουάλ"

Σαν σήμερα, το 2008, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το 4ο σερί Κύπελλό του, νικώντας τον Ολυμπιακό με σκορ 81-79.

Το πολύ καλό παιχνίδι του Κώστα Τσαρτσαρή ανταμείφθηκε με τον τίτλο του MVP. Ήταν η τρίτη συνεχής φορά που ο διεθνής φόργουορντ έπαιρνε το συγκεκριμένο βραβείο, είχαν προηγηθεί τα βραβεία του 2006 στο Γαλάτσι στον τελικό κόντρα στο Μαρούσι και του 2007 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΑΓΟΡ.

Ο ψηλός ήταν κομβικός στο να φτάσει η διαφορά στο +13, στο β΄ μέρος, πριν ο Ολυμπιακός φτάσει σε απόσταση βολής (70-72). Σουτ του Σπανούλη διαμόρφωσε το 70-75 και μετά από βολές του Βασιλόπουλου (72-75) άρχισε το γαϊτανάκι από τη γραμμή.

Ο Διαμαντίδης και ο Γκριρ ευστόχησαν (75-78) όχι όμως και ο Σπανούλης που έστειλε ένα ζευγάρι στο σίδερο. Ο Γκριρ πήγε ξανά στη γραμμή, έβαλε μία βολή και με δικό του φόλοου ισοφάρισε σε 78-78!

Όπως ήταν λογικό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θέλησε να έχει η ομάδα την ευθύνη για την τελευταία επίθεση, οπότε ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορο φάουλ στα 12 δευτερόλεπτα.

Ο Γιασικεβίτσιους ευστόχησε (78-80) αλλά στη συνέχεια ο Γκριρ λάθεψε στη μία από τις δύο βολές (79-80). Με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν στις βολές πήγε ο Κένεντι Ουίνστον.

Έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη (για να κυλήσει ο χρόνος) και ο Τεόντοσιτς δεν πρόλαβε να κατέβει τουλάχιστον κάτω από τη σέντρα. Ο τελικός τελείωσε και βάφτηκε πράσινος (79-81).

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version