Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 89-81: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 89-81: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Όταν ο Σλούκας νιώθει καλά, ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Μια αδιανόητη απόφαση, επίσης, των διαιτητών στη β’ περίοδο στάθηκε η αφορμή για να ξυπνήσουν οι παίκτες και να ξεσηκωθεί το ΟΑΚΑ.

Αυτό που πέτυχε απόψε η ΟΜΑΔΑΡΑ του Αταμάν, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί σε άλλη έδρα. Καλύφθηκε μια διαφορά 12 πόντων στο ημίχρονο κόντρα στη μέχρι πρότινος 2η της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα, ενώ ισοφαρίστηκε και η απόσταση του πρώτου αγώνα (80-72).

Σκανδαλωδώς οι διαιτητές έβαλαν και πάλι την Μπάρτσα στη γραμμή των βολών 1,2 πριν τη λήξη για να σώσουν… αυτά που δεν σώζονται.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικός «τυφώνας», όπως ο εικονιζόμενος στο εντυπωσιακό πανό που ετοίμασαν οι οργανωμένοι του Τριφυλλιού για τον παντοτινό διοικητικό ηγέτη της ομάδας.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (3/10): Δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό στα 3′ που αγωνίστηκε.

Λούκα Βιλντόζα – Ιωάννης Παπαπέτρου – Λευτέρης Μαντζούκας (-): Δεν μπορούν να κριθούν. Οι δύο τελευταίοι δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (3/10): Έδωσε κάποιες ανάσες στον Λεσόρ και αποχώρησε με άδεια στατιστική σε 3 λεπτά αγώνα.

Κώστας Σλούκας (10/10): Ο άνθρωπος… Final 4 έκανε τα πάντα στο παρκέ, ήταν συγκλονιστικός και ηγήθηκε της τεράστιας ανατροπής επί της Μπαρτσελόνα. 18 πόντοι, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ. Οι 16 πόντοι στο β’ ημίχρονο!

Τζέριαν Γκραντ (9/10): Πήρε και τα πορτοφόλια των Καταλανών ο Γκραντ. Σημείωσε τα μισά από τα συνολικά κλεψίματα της ομάδας (4), πρόσθεσε 9 πόντους και δημιούργησε και 4 φάσεις.

Κέντρικ Ναν (9,5/10): Ούτε… που τους είδε τους Ισπανούς στο παρκέ. Ο χαρισματικός σκόρερ του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους 22 πόντους, μέτρησε 2 ασίστ για 4 λάθη.

Ματίας Λεσόρ (9,5/10): Εξαιρετικός ο γίγαντας του Παναθηναϊκού που πήρε επ’ ώμου το έργο κάτω από το καλάθι και ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μάριους Γκριγκόνις (8/10): Πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο που έφερε το μομέντουμ στην πράσινη πλευρά. Πέτυχε 8 πόντους, ενώ είχε σημαντικό ρόλο στην άμυνα.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (3/10): Πήρε 3 λεπτά συμμετοχής, ένα πάτημα της γραμμής ώθησε τον Αταμάν στο να τον αποσύρει από το παρκέ.

Ντίνος Μήτογλου (10/10): Αν και αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα (στο α μέρος), ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ κράτησε σταθερή απόδοση στην επίθεση και όταν έπαιξε πιο σκληρά στο μισό του Τριφυλλιού, έφερε τις επιδόσεις του στο επίπεδο του double double (17 πόντοι , 10 ριμπάουντ).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News