«ΤΥΦΩΝΑΣ» Παναθηναϊκός, ΔΙΕΛΥΣΕ την Μπαρτσελόνα και ισοφάρισε τη διαφορά! (vid)

«ΤΥΦΩΝΑΣ» Παναθηναϊκός, ΔΙΕΛΥΣΕ την Μπαρτσελόνα και ισοφάρισε τη διαφορά! (vid)

Με ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμφάνιση στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε από το -12 του ημιχρόνου και «έλιωσε» την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Μυθικοί, Σλούκας, Μήτογλου, Ναν, οι διαιτητές στο φινάλε χάρισαν δύο βολές στους Ισπανούς για να ισοφαρίσουν τη διαφορά!

Προβλήματα στην επίθεση αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Καταλανούς να παίρνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα (3-6). Ο Μήτογλου βρήκε διάδρομο και μείωσε στο καλάθι έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια (5-6). Η Μπαρτσελόνα ανάγκασε άμεσα τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ, με τον Βέσελι να γίνεται μεγάλη πηγή κινδύνου για τους πράσινους (11-17).

Παρά την παρέμβαση του πράσινου τεχνικού οι Ισπανοί χτύπησαν στον αιφνιδιασμό έπειτα από λάθος του Σλούκα και ο Κάλινιτς κάρφωσε στη ρακέτα (11-19). Με ένα μικρό 4-0 το Τριφύλλι ελαχιστοποίησε τη ζημιά, ωστόσο, δεν βγήκε η άμυνα στην αμέσως επόμενη φάση (15-21). Ο Λεσόρ πάτησε τον Ρούμπιο και χάρισε την θεαματικότερη στιγμή στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ναν «ανέβηκε» στους 9 πόντους με σουτ τριών πόντων (20-23).

Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ο Γκριγκόνις ψαλίδισε τη διαφορά στον πόντο (22-23). Από τη γραμμή των βολών ο Ναν έγινε ο πρώτος διψήφιος στο παιχνίδι (24-23). Η ομάδα του Γκριμάου «απάντησε» με σερί 9-0 στο ΟΑΚΑ (24-32). Ο Αταμάν εμπιστεύτηκε τον Καλαϊτζάκη σε κρίσιμο σημείο του αγώνα, οι Καταλανοί πήγαν στο +10 για πρώτη φορά με τον Ρούμπιο (24-34). Ο Μπαλτσερόφσκι πήρε τη θέση του Λεσόρ.

Στον Παναθηναϊκό εξακολούθησε να μην πηγαίνει τίποτε καλά, ο Λαπροβίτολα σκόραρε δύσκολο τρίποντο από τη γωνία (24-37). Στοπ στο 17-0 της Μπαρτσελόνα μπήκε από τον Μήτογλου (26-40). Οι διαιτητές τίναξαν το ντέρμπι στον αέρα με ανύπαρκτο μπρος πίσω στον Γκριγκόνις, ενώ τιμώρησαν και τον Αταμάν με τεχνική ποινή για τις διαμαρτυρίες.

Οι πράσινοι έβγαλαν ενέργεια, το ΟΑΚΑ ξύπνησε, ο Σλούκας συνδέθηκε με το καλάθι (31-44). Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 34-46 έπειτα από buzzer beater του Γκραντ. Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με καλάθι του Μήτογλου που «έπιασε» τον Ναν στους 11 πόντους. Μετά από μπόλικο ιδρώτα ο Γκριγκόνις έριξε την απόσταση μετά από αρκετή ώρα στο ματς σε μονοψήφιο (41-50). Νέο καλάθι από τον Σλούκα έβαλε φωτιά στο παιχνίδι (44-50).

O Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τρίποντο Γκραντ και Λεσόρ (49-54). Ο Σλούκας επανάφερε τον ενθουσιασμό στο ΟΑΚΑ με μαγική ενέργεια μειώνοντας στον πόντο (53-54). Ο Γκριγκόνις σε μια ηρωική προσπάθεια σαν καμικάζι άπλωσε το χέρι και πήγε καλάθι-φάουλ έπειτα από άστοχο τρίποντο του Γκραντ (56-55).

Ο Σλούκας ευστόχησε στις δύο ελεύθερες βολές (58-57), στο γήπεδο πέρασε ο Βιλντόζα στην επιστροφή του με την πράσινη φανέλα. Η Μπαρτσελόνα βρήκε τετράποντο , καθώς πήρε το ριμπάουντ σε χαμένη βολή και ευστόχησε από τα 6,75, ο Λεσόρ κάρφωσε από ωραία ασίστ του Γκραντ (60-61). Ο τελευταίος αστόχησε στην τελευταία προσπάθεια της γ’ περιόδου.

Ο Αμπρίνες πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου (60-64). Ο Μήτογλου έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (65-66), στον ίδιο δρόμο περπάτησε και ο Σλούκας (68-66). Ο Ναν βομβάρδισε για τρεις και ο Γκριμάου πήρε έκτακτο τάιμ άουτ για να σταματήσει την πράσινη καταιγίδα (73-68). Ο τεχνικός της Μπάρτσα τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή.

Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε παράβαση βημάτων, ο Μήτογλου είπε ευχαριστώ, ο Πάρκερ πέτυχε μεγάλο τρίποντο (76-73). Ο Ναν έφτασε με επιτυχία ως το λέι απ (78-73). Ο πάγκος της Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Παναθηναϊκός έπιασε τη διαφορά του πρώτου αγώνα με κάρφωμα του Ναν. Ο Μήτογλου με φόλλου πήγε τους πράσινους στο +10 (83-73). Ο Γκραντ πήρε το πορτοφόλι των Ισπανών με κλέψιμο 2′ πριν τη λήξη.

Ο Σλούκας πήρε τη μεγάλη προσπάθεια και σημείωσε μεγάλο τρίποντο (86-76). Ο Λεσόρ έφερε σεισμικές δονήσεις στο ΟΑΚΑ (89-76). Ο Παναθηναϊκός έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση για να προστατέψει τη διαφορά (89-78). Οι διαιτητές έδωσαν ανύπαρκτο φάουλ στον Σλούκα 1,2” πριν τη λήξη. Το παιχνίδι έληξε 89-81.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81

Παναθηναϊκός Aktor (Εργκίν Αταμάν): Σλούκας, Γκραντ, Βιλντόσα, Μωραΐτης, Ναν, Καλαϊτζάκης, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι

Μπαρτσελόνα (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα, Βέσελι, Μπριθουέλα, Ρούμπιο, Κάλινιτς, Σατοράνσκι, Ερνανγκόμεθ Γ., Λαπροβίτολα, Αμπρίνες, Πάρκερ, Γιοκουμπάιτις, Πάρρα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News