Παναθηναϊκός μπάσκετ: Έγραψε ιστορία με νέο ρεκόρ στην Euroleague

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 76-89: Τα highlights από το γλέντι στους «γαύρους» της Σερβίας

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη που πήρε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στη «Stark Arena» κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς σημείωσε νέο ρεκόρ αναφορικά με τις εκτός έδρας νίκες.

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν τη φετινή σεζόν δείχνει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί σε σχέση με άλλες χρονιές μέσα από τα αποτελέσματά του αλλά και τις εμφανίσεις του στο παρκέ.

Οι πράσινοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 19-11 σε 30 παιχνίδια στην Euroleague κι έχουν αναπαυτεί στην τρίτη θέση, διεκδικώντας μάλιστα με πολλές αξιώσεις ακόμα και τη δεύτερη, όπου είναι μία νίκη μακριά με διαφορά που πρέπει να καλύψουν και να είναιάνω των οκτώ πόντων.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι το Τριφύλλι με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα χθες το βράδυ σημείωσε νέο ρεκόρ εκτός έδρας νικών στην Euroleague από τότε που άρχισε να ισχύει το νέο format (2016-17).

Όλα αυτά με την υποσημείωσει ότι κάποιες από τις περασμένες σεζόν έπαιξε λιγότερα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ αφού υπήρχαν συνολικά 16 ομάδες στην κανονική περίοδο έναντι των 18 που παίζουν τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα οι πράσινοι έφτασαν τις επτά εκτός έδρας νίκες στη διοργάνωση τη φετινή σεζόν και ξεπέρασαν το ρεκόρ που είχαν το 2017-18 με έξι νίκες εκτός ΟΑΚΑ, αλλά και λιγότερα παιχνίδια, καθώς αντί για 18 ομάδες, τότε η διοργάνωση περιελάμβανε 16.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί με Βίρτους Μπολόνια και Μπάγερν Μονάχου να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αυτό το ρεκόρ και να θέσει ακόμα πιο γερές βάσεις για την πρώτη τετράδα και γιατί όχι και τριάδα!

Τέλος, να θυμίσουμε πως οι επτά εκτός έδρας νίκες του Τριφυλλιού είναι κόντρα στις Άλμπα, Βαλένθια, Βιλερμπάν, Μονακό, Ολίμπια Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Ερυθρό Αστέρα.

Οι εκτός έδρας επιδόσεις του Παναθηναϊκού με το νέο format:

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Έγραψε ιστορία με νέο ρεκόρ στην Euroleague

  • Τη σεζόν 2021-22 είχε χάσει και από την ΤΣΣΚΑ αλλά δεν μέτρησε στο συνολικό ρεκόρ λόγω της αποβολής των Ρώσων
  • Τη σεζόν 2019-20 είναι λιγότερα το ματς λόγω της διακοπής της Ευρωλίγκας εξαιτίας της πανδημίας του COVID

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News