Έκλεισε... στόματα ο Παναθηναϊκός και «βλέπει» δυάδα στην Ευρωλίγκα!

Έκλεισε... στόματα ο Παναθηναϊκός και «βλέπει» δυάδα στην Ευρωλίγκα!

Με περίπατο και εκπληκτικούς Λεσόρ – Σλούκα ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε από την «Stark Arena», έριξε στον καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα (76-89) και πλέον στο ΟΑΚΑ θα δώσει μάχη για την άνοδό του στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε με δύο γρήγορα λάθη και οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα από τη γραμμή των βολών (2-0). Η μπάλα από σπόντα έφτασε στον Μήτογλου που ισοφάρισε για το Τριφύλλι. Ο Μπολομπόι πέτυχε το πρώτο τρίποντο της βραδιάς, απάντησε από μέση απόσταση ο Γκριγκόνις (5-4). Σε 2,5 λεπτά ο Γκραντ χρεώθηκε με το δεύτερό του φάουλ.

Ο Λεσόρ κόπηκε από την άμυνα του Αστέρα, ο Γκεντράιτις κάρφωσε στο ανοικτό γήπεδο, ο Μήτογλου με δύο διαδοχικά καλάθια έφερε το προσπέρασμα στο σκορ (7-8). Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ οδήγησε το ματς στο 7-11 με 9 δικούς του πόντους και πρώτο καλάθι από τα 6,75. Από τη γωνία ο Γκριγκόνις σε ένα γήπεδο που έχει παράδοση, ευστόχησε για τρεις (9-14).

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 76-89: Τα highlights από το γλέντι στους «γαύρους» της Σερβίας

Ελεύθερος ο Μήτογλου «πυροβόλησε» και πάλι, ενώ σέρβιρε και για τον Σλούκα μετά από εξαιρετική άμυνα των πρασίνων, για το 11-20 και το τάιμ άουτ από τον Σφαιρόπουλο. Με περιπέτεια ο Νέντοβιτς πλήγωσε την παλιά του ομάδα (14-20), όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό στο μακρινό σουτ και ο Ναν έδωσε συνέχεια στην καταιγίδα (14-23).

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε με σερί 6-0 , ο Σλούκας πρόλαβε το χρονόμετρο για το 20-26. Στο φινάλε του δεκαλέπτου ο Ναν τιμώρησε για τρεις και ενίσχυσε τα ποσοστά του Τριφυλλιού στο τρίποντο στο 77,7%. Στην επιστροφή του στο παρκέ ο Γκραντ πέτυχε έμμεσα τρεις πόντους. Ο Λεσόρ πήρε «μπρος» στις αρχές του β’ δεκαλέπτου (22-36).

Δια χειρός Σλούκα και ενώ προηγήθηκε τρίποντο από τον Γκραντ, ο Παναθηναϊκός πήρε απόσταση 13 πόντων στα μέσα της β’ περιόδου (30-43). Οι διαιτητές δεν καταλόγισαν φάουλ στον Λεσόρ, ο Ίλιτς κάρφωσε (32-43). Ο Ναν με 3/3 τρίποντα επανάφερε την ηρεμία στο Τριφύλλι (34-46), ο Αταμάν έγινε έξαλλος με τον Μπαλτσερόφσκι.

Από εκείνο το σημείο με την αποτυχημένη προσπάθεια του Πολωνού σέντερ, ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του. Ο Γκριγκόνις έφερε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (39-49). Από τη γραμμή των βολών ο Σλούκας ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό επιθετικά πρώτο ημίχρονο για τους πράσινους (41-51).

Ο Ερυθρός πίεσε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με ένα γρήγορο 5-0 ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» εκ νέου την Stark Arena (46-58). Από no look πάσα του Τεόντοσιτς ο Ίλιτς κάρφωσε και ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ (52-62). Ο Λεσόρ έβαλε 10 από τους 17 πόντους του Τριφυλλιού στην γ’ περίοδο, με ένα highlight poster κάρφωμα.

Ο Σλούκας ξανάχτισε διαφορά για τον Παναθηναϊκό με νέο μακρινό σουτ στο 32′ (59-73). Από τη γωνία ο Νέντοβιτς ευστόχησε στο δεύτερο τρίποντό του και έριξε τη διαφορά στους 10 (63-73). Το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά για τσάλεντζ, ο Νέντοβιτς ζήτησε φάουλ από τον Ναν, ο Λεσόρ κατοχή για το Τριφύλλι.

Ο Σφαιρόπουλος κέρδισε τσάλεντζ, ο Λεσόρ έβγαλε άμυνα. Ο Γκραντ έβαλε… μεγάλο καλάθι και έκοψε τα πόδια του Ερυθρού Αστέρα (65-76). Ο Μήτογλου επέστρεψε στο σκοράρισμα την κατάλληλη στιγμή, ο Νέντοβιτς πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο στη βραδιά (68-78). Ο Λεσόρ βρήκε δύο πόντους κάτω από το καλάθι ανεβάζοντας την πίεση στους Σέρβους.

Ο Λεσόρ σταμάτησε τον Τεόντοσιτς, ο τελευταίος χρεώθηκε με αντι-αθλητικό φάουλ και αποβλήθηκε από τον αγώνα. Ο Ναν από έξυπνη επαναφορά της μπάλας έφερε τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στη νίκη (72-84). Ο Σλούκας έκλεψε τη μπάλα και τελείωσε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-51, 56-70, 76-89

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News