Νίκη και προβάδισμα 4άδας - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναικος - Μπαρτσελονα Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (22/03)

Ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει αντίδραση στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (21:00) για την 30η αγωνιστική της Euroleague ώστε να μείνει σε τροχιά τετράδας!

Η μάχη για το πλασάρισμα στις θέσεις των Playoffs κορυφώνεται με μόλις πέντε στροφές να απομένουν στον «μαραθώνιο» της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε κακή εικόνα στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό και γνώρισε την ήττα (71-65) μένοντας σε πολύ χαμηλά παραγωγικά επίπεδα, με μόλις 9 ασίστ έναντι 18 λαθών.

Έτσι έπεσε στο 18-11 και στις αγωνιστικές που απομένουν καλείται να… ξεμπλέξει από την περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις θέσεις της τετράδας αλλά και της εξάδας που δίνουν απευθείας εισιτήριο για τα Playoffs καθώς μία νίκη μπορεί να ανοίξει την πόρτα της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά αντίστοιχα μία ήττα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την εξάδα.

Οι «πράσινοι» θα πετύχουν τον στόχο τους και θα αφήσουν πίσω την αποτυχία στο ντέρμπι μόνο με νίκες, αρχής γενομένης από τη Stark Arena του Βελιγραδίου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, σε μία έδρα όπου η παράδοση δεν είναι θετική (ρεκόρ 3-6).

Ωστόσο το «τριφύλλι» κυνηγά πλέον το απόλυτο στις στροφές που απομένουν και φυσικά έχει την ποιότητα να φανεί αντάξιο των περιστάσεων και να πάρει αυτό που θέλει όπως έκανε και στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ (82-65).

Ο Παναθηναϊκός καλείται και εκτός ΟΑΚΑ να δείξει την εικόνα του… ΟΑΚΑ, καθώς την ώρα που μετράει 6/6 στην έδρα της, εκτός έδρας χάνει μέρος από τη δύναμή της, με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, από Μακάμπι, Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό, την ώρα όμως που θριάμβευσε στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ.

Στο ντέρμπι παρά την ήττα η αμυντική επίδοση ήταν πολύ καλή, με 71 πόντους παθητικό, με τον «εξάστερο» να μπορεί να κρατήσει χαμηλά και την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κι έτσι το συνολικό σκορ να μην πάει ψηλά.

 O αγώνας έχει τζάμπολ στις 21.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τo Novasports Prime.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News