«Καθάρισε» με άνεση τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός και τώρα... διαβολοβδομάδα!

«Καθάρισε» με άνεση τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός και τώρα... διαβολοβδομάδα!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR εμφανίστηκε ανώτερος σε όλα τα δεκάλεπτα απέναντι στον ΠΑΟΚ και έκανε το καθήκον του στο «Παλατάκι» (73-89) με εκπληκτική εμφάνιση από τον Γκραντ σε άμυνα-επίθεση. Ακολουθούν δύο ματς φωτιά για το Τριφύλλι με Ερυθρό Αστέρα εκτός και Μπαρτσελόνα εντός.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες, ο Γκραντ στην εκπνοή του χρόνου σε δύσκολη προσπάθεια ευστόχησε για τρεις (0-3). Ο ΠΑΟΚ με 3/5 τρίποντα πήγε το σκορ στο 11-7, με τους πράσινους στα μέσα της περιόδου να έχουν χρεωθεί ήδη με 4 φάουλ. Οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο τους φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων του Γκριγκόνις και ο Λιθουανός πήρε το μάξιμουμ (11-10).

Η δεύτερη παράβαση φάουλ του Δικεφάλου έφερε νέα βολή για τους πράσινους με τον Σλούκα να προσφέρει έμμεσο τρίποντο για το προσπέρασμα του Τριφυλλιού στην Πυλαιά (11-13). Ο Νερατζάκης κάλεσε τάιμ άουτ μετά από σερί 8-0 των «πρασίνων» και τρίποντο του Μήτογλου (11-16).

Ο Γκριγκόνις με ανάποδο λέι απ και μια εύστοχη βολή οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +6 (13-19). Ο Φρίντρικσον έκλεψε από τον Σλούκα, ο Λεσόρ πέτυχε μεγάλο κάρφωμα (19-24). Ο Μίχαλακ μείωσε στους 2 για τον ΠΑΟΚ στο φινάλε της πρώτης περιόδου (22-24). Στα πρώτα 2,5 λεπτά του β’ δεκαλέπτου οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με τρίποντο του Γκίλμορ (31-28).

Ο Παπαπέτρου με την είσοδό του στο παιχνίδι ανέτρεψε τα δεδομένα από ασίστ του Γκραντ (31-33). Ο Γκίλμορ έφερε την 6η ισοπαλία στο παιχνίδι με κάρφωμα (33-33). Ο Μαργαρίτης ανέβασε τα ποσοστά του ΠΑΟΚ με 7/12 τρίποντα, ο Χουάντσο «πυροβόλησε» από τη γωνία (38-37). Με βοήθεια από τον Λεσόρ ο Γκραντ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό δύο φορές (42-44).

Από σουτ τριών πόντων του Τσαϊρέλη ο ΠΑΟΚ έμεινε σε απόσταση αναπνοής, ο Καλαϊτζάκης επανάφερε το +4 (47-51). Από μια ολιγωρία των παικτών του Τριφυλλιού ο ΠΑΟΚ βρήκε καλάθι από το πουθενά (49-51). Ωραία συνεργασία από τον Παναθηναϊκό οδήγησε σε τρίποντο του Γκριγκόνις (49-54). Ο Λιθουανός πάγωσε την Πυλαία με νέα προσπάθεια από τα 6,75 (51-57).

Η ομάδα του Νερατζάκη με ένα γρήγορο 4-0 πήγε και πάλι τη διαφορά στο καλάθι (55-57). Ο Χουάντσο με τρίποντο και άμυνα στη συνέχεια, κλείδωσε προβάδισμα 6 πόντων για τον Παναθηναϊκό στη συμπλήρωση των 30 λεπτών (58-64).

Από πάσα του Ναν ο Σλούκας πέτυχε σημαντικό τρίποντο και άνοιξε την απόσταση για πρώτη φορά στους 9 πόντους (58-67). Ο Γκραντ έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά στο παιχνίδι στα 4 λεπτά της δ’ περιόδου (62-73).

Μετά από μερικές άστοχες προσπάθειες ο Ναν συνδέθηκε με το καλάθι και με ένα δικό του 5-0 καθάρισε για τους πράσινους (63-78). Ο Μωραϊτης έβαλε το κερασάκι στην πράσινη τούρτα (68-84). Το λιθαράκι του έβαλε και ο Μαντζούκας με τρίποντο από τη γωνία (71-89). Το παιχνίδι έληξε 73-89.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-46, 58-64, 73-89

ΠΑΟΚ (Νερατζάκης): Τάουνς, Γκίλμορ, ΜακΝίς, Φρίντρικσον, Τσιακμάς, Σχίζας, Τσαϊρέλης, Μαργαρίτης, Σωτηρίου, Αρσενόπουλος, Ουίλιαμς, Μοίχαλακ

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Μωραϊτης, Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Μαντζούκας

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News