Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-65: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-65: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Με έντεκα λάθη παραπάνω από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν συνυπολογίσουμε και την ήττα στο ΟΑΚΑ στην παράταση (με την τελευταία χαμένη κατοχή από τα χέρια του Λεσόρ), πρόκειται για δύο «πράσινες» αυτοκτονίες στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα.

Το μεγάλο λάθος του Αταμάν, τη φετινή χρονιά, ήταν η μη απόκτηση εναλλακτικού σέντερ, ο Ολυμπιακός σωστά ενισχύθηκε με τον Μόουζες Ράιτ και το… ταμείο έγινε το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στο ΣΕΦ. Ο Μπαλτσερόφσκι απλά χρεώθηκε κάποια φάουλ στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Αντετοκούνμπο ήταν απών, ο Λεσόρ εκτέθηκε.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε… τα μάτια του, ο Ράιτ ξεχώρισε στο ντέρμπι και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, καθώς εκείνος ήταν η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις πρώτες συγκρούσεις των δύο «αιωνίων», όπως και στα «Δύο Αοράκια».

Βαθμολογικά δεν είναι σίγουρο αν θα καταδικάσει τον Παναθηναϊκό σε μειονέκτημα της έδρας αυτή η ήττα, υπάρχουν πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της regular season και ένα 4/5 είναι εφικτό από τους «πράσινους». Κυρίως ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα σε περίπτωση μη απόκτησης του ροζ φύλλου αγώνα.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης – Δημήτρης Μωραϊτης – Λευτέρης Μαντζούκας (-): Δεν μπορούν να κριθούν.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (6/10): Συμμετείχε στο καλό δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού και έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε μέχρι το πέρασμα του Λεσόρ.

Κώστας Σλούκας (4/10): Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα κολλούσε συνεχώς στα χέρια του και δεν έβρισκε εύκολα τους συμπαίκτες του. Σε 20′ δημιούργησε μόλις τρεις φάσεις, ενώ ήταν άστοχος και στις προσπάθειές του.

Ιωάννης Παπαπέτρου (4/10): Υστέρησε σε πολλούς τομείς ο Παπαπέτρου που πρόσφερε ένα καλάθι και τρία ριμπάουντ.

Τζέριαν Γκραντ (6/10): Καλό αμυντικό παιχνίδι από τον Αμερικανό, αν και δεν… ακολούθησε ο Γκριγκόνις.

Κέντρικ Ναν (6/10): Ο Αμερικανός πήγε να το γυρίσει μόνος του, αλλά προδόθηκε από τα δικά του χέρια, όχι στην εκτέλεση, αλλά στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς υπέπεσε σε επτά (!) λάθη.

Ματίας Λεσόρ (6/10): Συμπαθής στην επίθεση με 11 πόντους, όμως, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κόντρα στον Ράιτ.

Ματίας Γκριγκόνις (3/10): Σε κάκιστο βράδυ ο Λιθουανός που δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (2/10): Μηδενική συνεισφορά από τον Ισπανό, που δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους του που έπαιξαν σκληρά.

Ντίνος Μήτογλου (9/10): Ο μοναδικός διασωθέντας από το αποψινό ντέρμπι. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ έκανε σούπερ νταμπλ νταμπλ με 11 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News