Έχασε... μόνος του από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός!

Έχασε... μόνος του από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός!

Με το νόμο του Ράντοβιτς (1 νίκη σε 17 ματς) και τον Ράιτ να κάνει τη μεγάλη ζημιά, ο Παναθηναϊκός AKTOR «λύγισε» στις λεπτομέρειες στο ΣΕΦ (71-65) και μπήκε σε περιπέτειες αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας. Πολλά λάθη από τους «πράσινους» που θα έκαναν περίπατο, αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι.

Με κάρφωμα από τον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο ΣΕΦ. Μετά από 3 λεπτά στο ντέρμπι ο Ουόκαπ με σουτ μέσης απόστασης ισοφάρισε σε 2-2. Στην επόμενη φάση ο Μήτογλου ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της βραδιάς (2-5). Σε δύο γρήγορες επιθέσεις οι «αιώνιοι» αντάλλαξαν καλάθια με Πίτερς – Ναν (4-9).

Ο Μπαλτσερόφσκι χρεώθηκε με τρία φάουλ και αντικαταστάθηκε στο 5′ από τον Λεσόρ. Από τη γωνία ο Κάνααν έβαλε δύσκολο σουτ τριών πόντων εκτός ισορροπίας (7-9). Ο Ναν έφερε double score στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό (7-14). Ο Αμερικανός «πυροβόλησε» και πάλι στο τελευταίο λεπτό από τα 6,75 για την πρώτη διψήφια διαφορά (7-17).

Στο ξεκίνημα της β’ περιόδου ο Γκος βρήκε το 2ο τρίποντο των Πειραιωτών, ο Μήτογλου «απάντησε» πατώντας την γραμμή (10-19). Κλέψιμο και κάρφωμα του Ράιτ ανάγκασε τον Αταμάν σε τάιμ άουτ (14-19). Ο Ράιτ «νίκησε» τον Λεσόρ και έβαλε έμμεσο τρίποντο (18-19). Ο Γκραντ πάνω στην άμυνα του Μήτρου-Λονγκ ξεκόλλησε τους πράσινους και έβαλε στοπ στο 8-0 σερί των Πειραιωτών (18-21).

Με αντίστοιχο τρόπο ο Παπαπέτρου διαμόρφωσε το σκορ στο 20-23. Ο Λεσόρ «κέρδισε» τον ΜακΚίσικ και έστειλε το Τριφύλλι στο +6 με τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι (20-26). Οι διαιτητές τιμώρησαν τον Κέντρικ Ναν με τεχνική ποινή (25-26), το ίδιο συνέβη περίπου 1,5 λεπτό αργότερα και στον Μήτρου-Λονγκ.

Ο Σλούκας με… τετράποντο (μαζί με τη βολή της τεχνικής ποινής) πέτυχε το 25-30. Οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση με τρίποντα από Παπανικολάου, Γκριγκόνις και Μπραζντέικις. Ο Φαλ κάρφωσε από ωραία ασίστ του Παπανικολάου και ισοφάρισε στο ντέρμπι (33-33).

Στο β’ ημίχρονο ο Πίτερς έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε θέση οδηγού (35-33). Ολομόναχος ο Γκριγκόνις δεν ευστόχησε για τρεις, ο Ναν έκανε το δέκατο λάθος του Τριφυλλιού στο ματς. Ο Λεσόρ έχασε το ριμπάουντ και ο Φαλ έφερε νέο τάιμ άουτ από τον πράσινο πάγκο (39-33).

Ο Ναν σήκωσε και ο Λεσόρ κάρφωσε μετά τη μικρή διακοπή (39-35). Ο Πίτερς από τα 8 μέτρα βρήκε σημάδι (42-35). Ο Ναν υπέπεσε σε πέμπτο λάθος, ο Παπανικολάου σκόραρε για τρεις (45-35). Ο Γκριγκόνις συνέχισε να τα… σπάει χαραμίζοντας μια βολή (45-36). Ο Μήτογλου πάτησε γραμμή και προχώρησε σε νέα παράβαση (47-36). Από το πόδι του Σλούκα χαρίστηκε μια κατοχή στους «ερυθρόλευκους».

Ένα τετράποντο του Κέντρικ Ναν στην επιστροφή του στο παρκέ έσωσε σε ένα βαθμό, ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό (48-42). Ο Αμερικανός στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου μείωσε στο καλάθι για τους «πράσινους» (48-45), συνέχισε με εκκωφαντικό κάρφωμα. Ο Σλούκας βγήκε μπροστά και έβαλε ηρωικό γκολ φάουλ, ο Ράιτ κάρφωσε πάνω από τον Λεσόρ, ο Μήτογλου αστόχησε σε… πέναλτι (57-52).

Ο Ναν από μέση απόσταση διατήρησε τον Παναθηναϊκό κοντά στη διεκδίκηση της νίκης (59-56). Από νέο λάθος του Ναν οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν μαξιλαράκι, ο Μήτογλου πέτυχε μεγάλο καλάθι (61-59). Ο Λεσόρ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ. Σε κρίσιμο σουτ του Σλούκα η μπάλα μπήκε και βγήκε.

Ο Ράιτ κέρδισε το 4ο φάουλ του Λεσόρ. Ο Ναν δεν έβαλε ούτε αυτός το μεγάλο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Από βολές του Γκος ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα 6 πόντων (65-59). Ο Μήτογλου αστόχησε σε κρίσιμη βολή (65-60). Ο Λεσόρ ψαλίδισε τη διαφορά στους 5 με κάρφωμα. Ο Γκριγκόνις έβαλε απίθανο τρίποντο για το 69-65. Το παιχνίδι έληξε 71-65.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Αϊζάια Κάνααν, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστας Παπανικολάου, Ίγκνας Μπραζντέικις, Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ, Λουκ Σίκμα, Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Σλούκας, Γκραντ, Μωραΐτης, Ναν, Καλαϊτζάκης, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Χουάντσο, Μαντζούκας, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News