Κοντός: Πήρε θέση για τα μεταγραφικά σενάρια - «Θέλουμε να μείνουν αυτοί οι 3 παίκτες»

Κοντός: «Τέτοια ομάδα φτιάχνει ο ΠΑΟ» - Τι είπε για προπονητή, μεταγραφές, διαιτησία

Ο Δημήτρης Κοντός πήρε θέση με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μεταγραφολογία γύρω από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο.

Ο Δημήτρης Κοντός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρεσάρισμα» των Βάιο Τσούτσικα και Μιχάλη Τσόχου ξεκαθαρίζοντας μέσω δηλώσεών του πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται με τις μεταγραφές, αλλά με τους στόχους που έχει μέσα στη χρονιά.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε και για τις περιπτώσεις των Μάριος Γκριγκόνις και Κέντρικ Ναν αποκαλύπτοντας πως υπάρχει η βούληση να παραμείνουν και τη νέα σεζόν στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κοντός στην εκπομπή «Πρεσάρισμα»:

«Αναφορικά με τα μεταγραφικά: είχαμε πάρει μία απόφαση, να μην σχολιάζουμε ή να μην διαψεύδουμε τα πάντα. Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο υψηλότερο σκαλί της Ευρωλίγκας προκαλεί διάφορα σενάρια. Επειδή η Marca και η AS γράφουν διάφορα για τη Ρεάλ, πρέπει να βάλουμε ένα φρένο, η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα ρόστερ καλά δομημένο, και στο μυαλό του είναι οι παίκτες που υπάρχουν και λήγουν τα συμβόλαιά τους, όπως ο Γκραντ, ο Γκριγκόνις και ο Ναν».

«Τώρα θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύσκολα που έρχονται. Η πορεία του Παναθηναϊκού είναι λογικό να προκαλεί διάφορα σενάρια, ειδικά για παίκτες που έχουν παίξει στο παρελθόν με την ομάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κανένας επ’ ουδενί δεν θα αφήσει τους στόχους, τους τίτλους και την πορεία, όλα αυτά που έχει οριοθετήσει, για να ασχολείται από τώρα για μεταγραφές, σε μία επανάληψη της περσινής σεζόν, που όλοι ασχολούμασταν με την ομάδα που χτιζόταν για φέτος».

«Κοιτάμε πώς θα κρατήσουμε τους παίκτες που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, όπως αυτοί που ανέφερα προηγουμένως. Ο Ναν είναι ένας παίκτης ΝΒΑ. Από εκεί και πέρα, ποιος δεν θέλει να τον δει να παραμένει στον Παναθηναϊκό; Για τον Γκραντ το ξέρουμε, για τον Γκριγκόνις φαίνεται πώς τον χρησιμοποιεί ο προπονητής. Αυτή η ομάδα χτίστηκε με ορίζοντα τριετίας και όχι για ένα… σπριντ, που θα ανανεώνεται και θα αλλάζει συνεχώς, διαθέτει παίκτες όπως ο Γκραντ που δεν είναι για μονοετές που αμέσως κινητοποιήθηκε ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο ισχύει για τον Ναν, που είναι ένας παίκτης που δεν έχει έρθει ξανά στην Ευρώπη».

Για τα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια με Ολυμπιακό και Μπολόνια στην Euroleague:

«Έχουμε ένα πολύ όμορφο άγχος και μία τεράστια πίεση σε ό,τι αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια, και ιδιαίτερα για την Μπολόνια, θα στεναχωρήσω τον κόσμο και από ό,τι μαθαίνουμε, θα υπάρχουν 900 με 1.000 άτομα χωρίς κόσμο. Η ΚΑΕ αυτή τη στιγμή έχει 1.100 αιτήματα από φίλους του Παναθηναϊκού που θα ταξιδέψουν, στο γήπεδο θα μπουν 314, και ίσως εξασφαλίσουμε κάποια πανάκριβα εισιτήρια πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι φίλαθλοί μας, ότι μπορεί να μην μπουν στο γήπεδο, και να είναι έτοιμοι να ακυρώσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Η Μπολόνια είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και δεν ανοίγουν ούτε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια και όσοι μπορούν να γλιτώσουν ταλαιπωρία και στεναχώρια, ας το έχουν στο μυαλό τους».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News