Άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Βιλερμπάν και τώρα... ΣΕΦ!

Άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Βιλερμπάν και τώρα... ΣΕΦ!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δίχως να φορτσάρει κατόρθωσε να υπερπηδήσει το εμπόδιο της Βιλερμπάν και πλέον επικεντρώνεται στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρώτος σκόρερ ο Γκραντ, «καθάρισε» ο Σλούκας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Όπως και στη Μαδρίτη ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού τον Μπαλτσερόφσκι. Ο Πολωνός πήρε το τζάμπολ και ο Σλούκας άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι από τα 6,75.

Από το πρώτο 6λεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ από τα 7/12 της ομάδας, ο Ναν πήγε το σκορ στο 15-10. Η Βιλερμπάν των… δέκα παικτών στο ΟΑΚΑ δεν επέτρεψε στους πράσινους να πάρουν διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (20-17).

Μετά από μια μικρή διακοπή στο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πρώτες περιόδου η Βιλερμπάν πήρε το προβάδισμα με ένα σερί 6-0 από Εντιαγέ και Λόβρεν (20-23). Ο Νάντο Ντε Κολό που… κυνηγάει τον Σπανούλη στη λίστα με τους σκόρερς, έφτασε στους 4 πόντους (22-25). Ο Γκριγκόνις στην εκπνοή του χρόνου από πάσα του Παπαπέτρου έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία.

Ο Σλούκας βρήκε τον διάδρομο και κέρδισε γκολ-φάουλ στο 16′ (28-25). Η Βιλερμπάν κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τον Παναθηναϊκό στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, με γρήγορο χτύπημα του Γιάκοφ στα 4” οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 38-36. Ο ίδιος παίκτης όπως τελείωσε τα πρώτα 20′, έτσι ξεκίνησε στο β’ μέρος για το νέο ισόπαλο σκορ (38-38).

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με σερί 8-2 στο γεμάτο ΟΑΚΑ. Ο Γκραντ έγινε ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού (48-43) με 13 πόντους. Από απίθανη τάπα του Χουάντσο και με τα δύο χέρια ο Γκριγκόνις βρήκε δύο εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο (52-43). Ο Ισπανός φόργουορντ ξεσήκωσε τους 16.000 οπαδούς με τρίποντη βόμβα (57-48), ο Γκριγκόνις έφερε διψήφια διαφορά στον αγώνα (59-48).

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Ντε Κολό ψαλίδισε κατά το ήμισυ τη διαφορά (61-55) με τρίποντο, ο Γκραντ πλήρωσε τη Βιλερμπάν με το ίδιο νόμισμα. Ο Σλούκας ξαναπήγε τον Παναθηναϊκό στο +10 και επανάφερε την ηρεμία στην ομάδα. Στη φάση του αγώνα ο Λεσόρ απογειώθηκε για το 71-57. Την ώρα των συνθημάτων για την επόμενη αγωνιστική στο ΣΕΦ ο Σλούκας υπέγραψε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό (74-61).

Ο Κέντρικ Ναν που δεν ηγήθηκε στο σκοράρισμα της ομάδας του Αταμάν, χτύπησε με δύο τρίποντα στο 38′ (83-65). Το παιχνίδι έληξε 85-67.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-36, 59-50, 85-67

Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραϊτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Μαντζούκας

Βιλερμπάν(Πουπέ): Τόμας, Κάουντι, Λοβρεν, Καμπαρό ,Τζάκσον, Ντε Κολό, Φαλ, Λάιτι, Εντιαγέ, Γιάκοφ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News