Φτιάχνει ψυχολογία ενόψει Κυπέλλου - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

«Περιμένω να κάνει το step up ο Βιλντόζα, υψηλότερο ταβάνι με Σλούκα ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ εκτός έδρας, στο ματς που ρίχνει την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Basket League (12/02, 20:15).

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ εκτός έδρας, στο ματς που ρίχνει την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Basket League (12/02, 20:15). Οι «πράσινοι» (16-1) έχασαν το αήττητο τους στην προηγούμενη αγωνιστική, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από τον Άρη. Ως φιλοξενούμενοι πάντως παραμένουν η μόνη αήττητη ομάδα της Basket League (8-0) και έχουν μπροστά τους έναν ξεχωριστό στόχο ως το τέλος της κανονικής περιόδου.

Με νίκες απόψε επί της ΑΕΚ και στη συνέχεια επί της Καρδίτσας και του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα κλείσει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του αήττητος την κανονική περίοδο, ως φιλοξενούμενος. Αυτό είχε συμβεί μόνο στην περίοδο 2017-18 (13-0).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Η παράδοση του αθηναϊκού ντέρμπι

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συμπλήρωσαν με το ματς του πρώτου γύρου τα 150 από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) με τους «πράσινους» να έχουν τη μερίδα του λέοντος, αφού έχουν υπερδιπλάσιο αριθμό νικών (108-42). Αυτό ισχύει και στα χρόνια της Basket League παρότι αυτή η απόσταση είναι μικρή στα ματς που η «Ένωση» ήταν γηπεδούχος (22-18).

Παράλληλα, ο Μάριους Γκριγκόνις απέχει οχτώ πόντους από τους 400. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 37 ξένοι στην ιστορία του Παναθηναϊκού AKTOR στη Basket League. Τέλος, ο Κέντρικ Ναν εξακολουθεί να είναι απολύτως εύστοχος από τη γραμμή του φάουλ έχοντας 18/18 βολές. Είναι ο μόνος της φετινής λίγκας που έχει ποσοστό 100% με διψήφιο αριθμό προσπαθειών.

Γκραντ: «Είμαστε καινούργια ομάδα, αλλά έχουμε το ταλέντο»

Στην ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Τζέριαν Γκραντ μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ.

Για την αμυντική απόδοσή της ομάδας του: «Έχουμε τα παιδιά που μπορούν να παίξουν άμυνα, έχουμε το ταλέντο για αυτό, είμαστε μια καινούργια ομάδα και δουλέψαμε, ώστε να έχουμε αυτή την απόδοση. Ο Καλαιτζάκης μας δίνει πολύ ενέργεια από τον πάγκο, εγώ ξεκινάω τη δουλειά στην άμυνα, πιέζω στην αρχή και, στη συνέχεια, μας βοηθούν πολύ ο Καλαϊτζάκης, ο Ναν, ο Λεσόρ κλπ».

Τον ρόλο του στον φετινό Παναθηναϊκό: «Είμαι ο άνθρωπος που κάνει αυτό που χρειάζεται μια ομάδα κι είμαι χαρούμενος για αυτό. Με κάνει χαρούμενο να προσφέρω σε μια ομάδα ότι χρειάζεται σε κάθε βράδυ για να νικήσει. Όσο νικά η ομάδα, είμαι χαρούμενος, το πρωταρχικό για μένα είναι να νικά η ομάδα, με “γεμίζει” πιο πολύ να κάνω τα… μικρά πράγματα υπό μπασκετικούς όρους από το να σκοράρω 25 πόντους. Αυτοί που ξέρουν μπάσκετ γνωρίζουν το ταλέντο μου και το τι προσφέρω στην κάθε μου ομάδα».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News