Γλέντησε τον Ολυμπιακό στα γενέθλιά του ο Παναθηναϊκός! (vids)

Γλέντησε τον Ολυμπιακό στα γενέθλιά του ο Παναθηναϊκός! (vids)

Επίπεδα πάνω από τον Ολυμπιακό είναι η ΟΜΑΔΑΡΑ του Φατίχ Τερίμ που «συνέτριψε» τους «ερυθρόλευκους» με 2-0 στη Λεωφόρο. Γκολάρες από Μπερνάρ και Γερεμέγεφ, είχε ευκαιρίες και για… πέντε γκολ το Τριφύλλι.

Ο Ορτέγκα ανέκοψε επικίνδυνη επίθεση του Παλάσιος και παρατηρήθηκε στο 5′ με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Γιαμπλόνσκι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με μακρινό σουτ του Μπακασέτα, έπειτα από κομπίνα με τον Μπερνάρ, ο Πασχαλάκης τινάχτηκε και με πολύ δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ. Ο Αράο στη συνέχεια έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την «ερυθρόλευκη» εστία.

Ο Παλάσιος έπεσε μέσα στην περιοχή, «παίζεται» από τον Γερμανό ρέφερι. Ο Γεντβάι έκανε σωτήριο τάκλιν με αντίπαλο τον Ναβάρο στο 13′. Ο Ολυμπιακός «απείλησε» για πρώτη φορά στο 20ό λεπτό, ο Ροντινέι έπιασε κεφαλιά στο σκάσιμο, η πρώτη ερυθρόλευκη ευκαιρία καταγράφηκε εκτός εστίας.

Μακρινό σουτ του Τσικίνιο στο 23′ δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι. Το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, ο Παλάσιος διείσδυσε στην περιοχή του Ολυμπιακού, γύρισε επιτυχώς στον Μπερνάρ, ο οποίος με τη βοήθεια του δοκαριού, «νίκησε» τον Πασχαλάκη για το 1-0 στο ντέρμπι.

Επικίνδυνη στιγμή σημειώθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 35′, ο Αλεξανδρόπουλος έπιασε σουτ στην κίνηση, η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι που είχε καλύψει τη γωνία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 45+1, όταν ο Μασούρα σέντραρε στον Ναβάρο, ο Πορτογάλος έπιασε ένα γυριστό σουτ από κοντινή απόσταση, όμως, ο Πολωνός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδειξε ψυχραιμία και μπλόκαρε σταθερά.

Ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο με τους Ελ Κααμπί, Κίνι και Φορτούνης να παίρνουν τις θέσεις των Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλο και Ορτέγκα. Στο 46′ συρτό σουτ του Μπακασέτα μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Σπουδαία στιγμή δεν έκανε γκολ ο Γερεμέγεφ στο 50′, η μπάλα του στρώθηκε «λουκούμι», ωστόσο, το τελείωμά του δεν ήταν αρκετά δυνατό. Ό,τι δεν έκανε ο Σουηδός στη φάση εκείνη, το έκανε με απίθανο τρόπο στο 61′, όταν και χαμήλωσε το σώμα του από σέντρα του Μπακασέτα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Μετά την επίτευξη του 2-0 ο Τερίμ άλλαξε τον Χουάνκαρ με τον Μλαντένοβιτς. Ο Τερίμ προχώρησε δύο ακόμα αλλαγές, οι Μαντσίνι και Τζούρισιτς αντικατέστησαν τους Γερεμέγεφ και Παλάσιος. Στο 81′ δύο σουτ του Μπακασέτα κόντραραν στους ερυθρόλευκους οπισθοφύλακες, πέρασε, όμως, εκείνο του Πέρεθ που σε τελικό χρόνο δεν δυσκόλεψε τον Πασχαλάκη.

Ο Τσέριν βρέθηκε σε θέση βολής από μαγική ομαδική προσπάθεια, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού βρήκε «απάντηση». Οι αλλαγές από τον πράσινο πάγκο ολοκληρώθηκαν με Ακαϊντίν – Βιλένα.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Γερεμέγεφ

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα, Χέσε, Αλεξανδρόπουλος, Τσικίνιο, Ρίτσαρντς, Μασούρας, Ναβάρο

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News