Μάικ Τζέιμς μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ: «Μας κλώτσησαν στον κ@λο»

Μάικ Τζέιμς μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ: «Μας κλώτσησαν στον κ@λο»

Ο Παναθηναικός ήταν καταιγιστικός στο ΟΑΚΑ και επικράτησε εύκολα της Μονακό.

Οι πράσινοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Μονακό ακόμα και για να επιστρέψει στο παιχνίδι και συνέχισαν με μία ακόμα νίκη στην Euroleague.

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρώην πράσινος παίκτης της Μονακό, Μάικ Τζέιμς, έγραψε στο Twitter “Μας κλώτσησαν στον κ@λο. Πιθανότατα θα είχαμε χάσει ακόμα κι αν…” δείχνοντας την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Αναλυτικά

Ο αγώνας

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Μονακό για να κάνει το 2/2 στην αγωνιστική εβδομάδα της διοργάνωσης. Με τον τζάμπολ της αναμέτρησης, η πρώτη μονομαχία ήταν μεταξύ των Μάικ Τζέιμς και Τζέριαν Γκραντ, με τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού να έχει το πάνω χέρι στις πρώτες θέσεις, κλείνοντας τους χώρους σε αυτόν της Μονακό. Οι “πράσινοι” μετά τα πρώτα δυο λεπτά ήταν καταιγιστικοί, καθώς πέτυχαν διαδοχικά τρίποντα με τους Ναν, Γκριγκόνις και Μήτογλου για να χτίσουν μια διαφορά στα μέσα του δεκαλέπτου προηγούμενοι με 21-9. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε εκεί, καθώς συνέχισε να εκτελεί από τα 6.75 φτάνοντας το σκορ στο 27-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου δείχνοντας από την αρχή της προθέσεις της.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την διαφορά που είχαν φτιάξει στη πρώτη περίοδο, έχοντας λύσεις από τα βασικά γρανάζια της μηχανής που είχε φτιάξει ο Εργκίν Αταμάν. Μετά την αποχώρηση του Τζέριαν Γκραντ από το παρκέ, ο Παναθηναϊκός κόλλησε στην επίθεση και δέχθηκε και αρκετούς πόντους στο τρανζίσιον, με την Μονακό να σκοράρει με τον Μοντεγιούνας και τον Ντιαλό φτάνοντας την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (37-28). Ο Τούρκος τεχνικός πέρασε τον Χουάντσο στην θέση του Μήτογλου, με σκοπό να του δώσει ανάσες και ο Ισπανός με μια ασίστ και ένα κάρφωμα, άλλαξε πάλι την ροή του παιχνιδιού, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να καλεί time-out για να μαζέψει τους παίκτες του. Το “τριφύλλι” έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 43-30 βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό έμεινε στάσιμη στα πρώτα λεπτά με τον Μάικ Τζέιμς να μένει μακριά από το πεδίο δράσης του έχοντας μόνο τρεις πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, τροφοδοτώντας τον Ματίας Λεσόρ για να πετύχει εύκολους πόντους με την απουσία του Μοντεγιούνας. Οι Γάλλοι δεν είχαν κανένα συνειρμό, με τις επιλογές που έκαναν να μην φτάνει προς το καλάθι, κάνοντας πολλά λάθη. Η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να μην αφήνει ψεγάδι ανατροπής του σκορ. Η δημιουργία του Σλούκα μαζί με την κυριαρχία του Λεσόρ απέναντι στους ψηλούς της Μονακό εκτόξευσε το σκορ στους 21 πόντους, με την περίοδο να κλείνει στο 64-44 μετά από βολές του Τζέιμς.

Στη τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση, με τους Μονεγάσκους να μην έχουν καμία απάντηση και διάθεση να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο κόσμος του “τριφυλλιού” δεν σταμάτησε να “σπρώχνει” με την φωνή τους “πράσινους” που επανέφεραν την διαφορά στο +20 (80-60) μερικά λεπτά πριν το τέλος. Το τελικό σκορ 88-63 έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που έφτασαν τις 13 νίκες στην φετινή Euroleague, με την Μονακό να υποπχωρεί στις 11 νίκες με 10 ήττες.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News