Τριφυλλάρα... ομάδαρα! Ο Εξάστερος έκανε... πλάκα στη Μονακό με σούπερ Λεσόρ!

Τριφυλλάρα... ομάδαρα! Ο Εξάστερος έκανε... πλάκα στη Μονακό με σούπερ Λεσόρ!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 2/2 στη διαβολοβδομάδα απέναντι στη Μονακό και πλέον, πατάει γερά στο κόλπο της 6άδας στην Ευρωλίγκα. Απίθανη εμφάνιση από τους «πράσινους» με κορυφαίο τον Ματίας Λεσόρ που έκανε «πάρτι» στη ρακέτα. Αποβλήθηκε ο Ντιαλό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση και τον Γκραντ να δίνει το πρώτο προβάδισμα με τρίποντα στα πρώτα 2,5 λεπτά (3-2). Ο Μήτογλου πέταξε τη μπάλα πέφτοντας και εκείνη κατέληξε στο καλάθι (5-3). Όπως και την Τρίτη ο Γκριγκόνις με μακρινό σουτ άνοιξε τη διαφορά στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό (12-5).

Οι «πράσινοι» έδωσαν συνέχεια στην «καταιγίδα» των τριπόντων με τους Μήτογλου – Ναν να προσθέτουν άλλους έξι πόντους (18-5). Ο Μήτογλου έβαλε κι άλλο τρίποντο από ασίστ του Ναν (21-9). Ο Σλούκας πέτυχε το 6ο τρίποντο του Παναθηναϊκού σε 8 προσπάθειες (24-9), απάντησε ο Μοτεγιούνας από την κορυφή για το double score (24-12). Ο Γκραντ έβαλε κι άλλο για το +15 του Τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ.

Στη β’ περίοδο ο Σλούκας ξεκίνησε με ασίστ στον Λεσόρ και έμμεσο τρίποντο (32-14). Οι Μονεγάσκοι αντέδρασαν με τρία διαδοχικά καλάθια (32-20), ο Μήτογλου έβγαλε «στοπ» στο σερί με σουτ μέσης απόστασης (34-20). Ο Ναν «ανέβηκε« στους 10 πόντους, ο Χουάντσο έβγαλε φοβερή ασίστ στον Λεσόρ, στην επόμενη φάση έκλεψε τη μπάλα και κάρφωσε στη γαλλική ρακέτα (41-28). Το ημίχρονο έληξε 43-40.

Ο Λεσόρ μετά από 1,5 λεπτό πέτυχε τους πρώτους πόντους του Τριφυλλιού στο β’ μέρος (45-30). Ο Μάικ Τζέιμς (0 πόντοι) διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζέιμς σκόραρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όμως, ο Ναν αντέδρασε με δύο διαδοχικά καλάθια (53-36).

Επίδειξη δύναμης συνέχισε να κάνει ο Λεσόρ κόντρα στη Μονακό (58-39). Ο Ντιαλό έκανε αντι-αθλητικό φάουλ, ο Παναθηναϊκός πήρε το μάξιμουμ από τις εύστοχες βολές του Γκριγκόνις και το follow του Λεσόρ στην επίθεση (62-39). Ο Χουάντσο επέστρεψε με το δεύτερο καλάθι του στην αναμέτρηση για το +23 στο ΟΑΚΑ (64-41).

Ο Αντετοκούνμπο πέρασε στο παρκέ και έριξε δύο τάπες, αποβλήθηκε ο Ντιαλό που τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ο Τζέιμς σε μια από τις σπάνιες φορές που έμεινε χωρίς αντίπαλο έριξε την απόσταση στους 15 (64-49). Ο Ναν βρήκε τη λύση στην πίεση των φιλοξενούμενων, ο Χουάντσο έσπασε την κατάρα στο τρίποντο (69-52).

Ο Λεσόρ συνέχισε να κάνει «όργια», ο Ναν επανάφερε τη διαφορά στο +20 (76-56). Ο Γκραντ ξεσήκωσε τους οπαδούς στο «πράσινο» πάρτι (78-58), ο Λεσόρ εκτοξεύτηκε στους 23. Ο Χουάντσο ολοκλήρωσε τον πράσινο θρίαμβο (88-63) με τη Μονακό να την πιάνει πραγματικά απελπισία!

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 43-40, 64-44, 88-63

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραϊτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Μονακό (Σάσα Ομπράντοβιτς): Μπλόσομγκειμ, Μπράουν, Ντιαλό, Κορνέλιε, Ζαϊτέ, Ουόκερ, Μοτεγιούνας, Τάρπεϊ, Γουατάρα, Στραζέλ, Χολ, Τζέιμς

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News