Φεύγει με... νίκη - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Αγώνια για Σλούκα - Στη Βαλένθια η μαγνητική

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στην «Fonteta» στο φινάλε της διαβολοβδομάδας (05/01, 21.30).

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στην «Fonteta» στο φινάλε της διαβολοβδομάδας (05/01, 21.30). Η αντίδραση πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο για τους «πράσινους» που έχουν δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας δοκιμασία, αυτή τη φορά στην έδρα της Βαλένθια για την 19η στροφή του «μαραθωνίου», με στόχο την επαναφορά στις  επιτυχίες και το τέλος στο «μαύρο» σερί των 18 ηττών στην Ισπανία.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει στη «Fonteta» από το 2010 (56-72), καθώς έχει 0/4 έκτοτε στο συγκεκριμένο γήπεδο, απέναντι στην ομάδα του Άλεξ Μουμπρού που έχει ίδιο ρεκόρ (10-8) και στο ΟΑΚΑ είχε υποταχθεί άνετα (90-73).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί από τo Novasports Prime.

Αταμάν: «Πρέπει να ξεχάσουμε την Μπασκόνια»

Στο γεγονός πως η «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα δεν σε αφήνει να ασχοληθείς με τα προηγούμενα ματς στάθηκε ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Τούρκος προπονητής.

«Στη EuroLeague, στη διπλή εβδομάδα είτε νικήσεις, είτε χάσεις, πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως. Και να είσαι έτοιμος για το δεύτερο ματς. Αυτό είναι το μπάσκετ, την περασμένη εβδομάδα νικήσαμε στο τελευταίο δεύτερο, τώρα χάσαμε. Τώρα, είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Βαλένθια, θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είχαμε νικήσει στο ΟΑΚΑ με καλή διαφορά πόντων, αλλά αυτές οι ομάδες, ειδικά στην έδρα τους, παίζουν με περισσότερο αυτοπεποίθηση, με επιθετικότητα».

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βαλένθια: «Απέναντι στην Μπασκόνια κάναμε ένα τέλειο ματς για τρεις περιόδους. Και μετά κάναμε κάποιες επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίσουμε την μπάλα. Δώσαμε πολλά τρίποντα στο transition της Μπασκόνια. Κάποια απ’ αυτά ήταν σουτ… θαύματα. Ο Μονέκε είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον έχω δει να βάζει πολλές φορές αυτά τα σουτ.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40′. Κάποιες φορές, σε περιόδους, παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Γκριγκόνις, σε σουτ που συνήθως βάζει, είχε 0/5 σουτ. Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση και τα σουτ. Αν γυρνάς την μπάλα σωστά, τότε βρίσκεις το σωστό σουτ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News