Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 82-65: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας

Ο Δημήτρης Δημόπουλος σχολιάζει την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μετά από μια πολύ γεμάτη εμφάνιση δεν άφησε περιθώρια στον Ερυθρό Αστέρα προκειμένου να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι κι έτσι επικράτησε με 82-65 για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Πλέον ο Εξάστερος πήγε στο 10-7 και πραγματοποίησε την τέταρτη σερί νίκη του μετά απ’ αυτές κόντρα σε Βιλερμπάν, Μονακό και Ολίμπια Μιλάνο εκτός έδρας, οι οποίες του έδωσαν μεγάλη ώθηση, προκειμένου να ανεβάσει στροφές και να προχωρήσει σε σημαντικές νίκες.

Κορυφαίοι από την επικράτηση των πρασίνων ήταν οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλούκας αλλά και Τζέριαν Γκραντ, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου να έρθει η δέκατη νίκη στη φετινή Euroleague.

Κώστας Σλούκας (8/10): Εξαιρετική εμφάνιση από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος μοίρασε άψογα το παιχνίδι, ενώ παράλληλα ήταν συνεπέστατος και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση με σωστές επιλογές.

Κέντρικ Ναν (6/10): Ο Αμερικανός δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του, καθώς ήταν αρκετά άστοχος στις προσπάθειες που δοκίμασε. Παρ’ όλα αυτά έδωσε ενέργεια στην άμυνα και επιθετικά έβγαλε μια εντυπωσιακή φάση που ξεσήκωσε τον κόσμο.

Μάριους Γκριγκόνις (7/10): Ο Λιθουανός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με αυτή την έκφραση: «Μια ακόμα μέρα στη δουλειά. Αθόρυβος αλλά σημαντικός κυρίως στην επίθεση και με διάθεση να βγάλει άμυνες. Γενικότερα έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

Ντίνος Μήτογλου (8,5/10): Άργησε λίγο να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όμως όταν ανέβασε στροφές έδειξε πως είναι τρομερά επιδραστικός στην ομάδα. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα για το Τριφύλλι με 15 πόντους μπορεί να χαρακτηριστεί κι ο man of the match.

Κώστας Αντετοκούνμπο (8,5/10): Η καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας βρίσκει συνεχώς ρυθμό και δείχνει ότι μπορεί να δώσει απίστευτα σημαντικές λύσεις με την ενέργεια, τη μαχητικότητα και το πάθος του. Τρομερός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με κερδισμένες μάχες και φοβερή ενέργεια.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (7/10): Καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο κυρίως, χρησιμοποιήθηκε λιγότερο στο δεύτερο, από ένα παιδί που μπήκε στην πεντάδα και με τις αμυντικές του ενέργειες, κλείδωσε τον Μίλος Τεόντοσιτς, έκλεψε μπάλες κι έδωσε σημαντικές λύσεις στον Εργκίν Αταμάν που πλέον βλέπει να έχει έναν ακόμα παίκτη έτοιμο να ριχθεί στη μάχη.

Ματίας Λεσόρ (7,5/10): Ο Γάλλος σέντερ με δεδομένο ότι έπαιξε με πόνους στη μέση λόγω του προβλήματος που κουβαλούσε από το ματς κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο. Παρ’ όλα ο Λεσόρ είναι σταθερή αξία

Τζέριαν Γκραντ (8/10): Από τους πιο συνεπέστατους παίκτες της φετινής χρονιάς. Για μία ακόμα φορά με σωστές αποφάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Διάβαζε σωστά κάθε φάση, έκανε την επιλογή που έπρεπε, χωρίς λάθη και με σημαντικούς πόντους. Από τους διακριθέντες του αγώνα.

Λούκα Βιλντόζα (5/10): Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αργεντινός ήταν εκτός κλίματος με ελάχιστες καλές ενέργειες. Μακριά από τον καλό του εαυτό, χωρίς να μπορέσει να βρει ρυθμό και με ορισμένες λάθος/βιαστικές επιλογές.

Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (6,5/10): Επιθετικά ήταν και πάλι εξαιρετικός δίνοντας λύσεις τόσο σε μαρκαρίσματα απέναντι στους αντιπάλους όσο και στα ριμπάουντ. Επιθετικά προσπάθησε, πήρε σωστά σουτ, ωστόσο για μία ακόμα φορά δεν του μπήκαν. Ίσως το μόνο του ψεγάδι σήμερα.

Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι: Δεν μπορεί να κριθεί γιατί αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό.

Λευτέρης Μαντζούκας: Δεν αγωνίστηκε καθόλου και δεν μπορεί να κριθεί.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News