Πέρασε από την Πάτρα ο αήττητος Παναθηναϊκός! (vid)

Πέρασε από την Πάτρα ο αήττητος Παναθηναϊκός! (vid)

Μετά από μια απαιτητική και κουραστική εκτός έδρας «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός AKTOR διέθεσε τα απαραίτητα καύσιμα για να υπερπηδήσει το εμπόδιο του Προμηθέα Πατρών (54-69) και να παραμείνει αήττητος στην ελληνική Basket League.

Με ώθηση από τον Αντετοκούνμπο ο Παναθηναϊκός AKTOR σημείωσε double score στην Πάτρα (4-8). Ένα τρίποντο του Κέντρικ Ναν… από την Αθήνα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο Τριφύλλι (14-16).

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» πήγαν στο +7 από ωραία συνεργασία Βιλντόζα – Χουάντσο, ενώ νωρίτερα έδωσε λύση στην επίθεση ο Μπαλτσερόφσκι (17-24). Ο Γκραντ που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2026, με ένα παλικαρίσιο καλάθι σε σουτ μέσης απόστασης έκανε το 27-30.

Ο Κάουαν κέρδισε τρεις ελεύθερες βολές και έβαλε τον Προμηθέα σε θέση οδηγού στο παιχνίδι (31-30). Η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε αντιδράσεις και από τους παρευρισκόμενους στο «Τόφαλος». Το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά στο καλάθι και τον Παναθηναϊκό στο +3 (31-34).

Με μεγαλύτερη συνέπεια σε άμυνα και επίθεση το Τριφύλλι ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 8-2. Η διαφορά έγινε διψήφια με τρίποντο του Καλαϊτζάκη (35-45). Ο Χουάντσο επανάφερε την τάξη στο τελευταίο λεπτό της γ’ περιόδου με δύο διαδοχικά καλάθια (44-54).

Στο πρώτο πεντάλεπτο του τελευταίου μέρους του αγώνα οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν άστοχες (46-55). Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Σλούκας από τη γραμμή των βολών. Με τρίποντο του Ναν ο Παναθηναϊκός αγκάλιασε τη νίκη στην Πάτρα (44-60) και την «κλείδωσε» με μακρινό σουτ του Χουάντσο (48-63).

Ο Κώστας Σλούκας αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 54-69.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-34, 44-54, 54-69

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραϊτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News