Παναθηναϊκός για... τετράδα, «καθάρισε» και την Αρμάνι στη διαβολοβδομάδα! (vid)

Παναθηναϊκός για... τετράδα, «καθάρισε» και την Αρμάνι στη διαβολοβδομάδα! (vid)

Ο Παναθηναϊκός έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ 2/2 στην Ευρωλίγκα σε Μονακό και Μιλάνο και «εκτοξεύτηκε» στη βαθμολογία στην πρώτη τετράδα (68-76). Μεγάλο παιχνίδι από το Ναν, «συναγερμός» με τον τραυματισμό του Λεσόρ!

Στην πρώτη περίοδο το παιχνίδι ήταν κλειστό με αρκετές άμυνες και την Αρμάνι, κυρίως, να ποντάρει στο μακρινό σουτ. Ο Μήτογλου έφερε τους πρώτους πόντους για τους πράσινους, ο Γκραντ σημείωσε το πρώτο τρίποντο, ο Λεσόρ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ξεσήκωσε τους 700 οπαδούς του Τριφυλλιού στο Mediolanum Forum.

Ο Μέλι έβαλε στο +4 την Αρμάνι με κάρφωμα-απάντηση (17-13), από λάθος του Ναν οι Ιταλοί ενίσχυσαν κι άλλο τη διαφορά τους (21-13). Ο Αντετοκούνμπο ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό στην επίθεση με έμμεσο τρίποντο (21-16).

Με σουτ μέσης απόστασης ο Ναν ζεστάθηκε στο Μιλάνο, ο Χουάντσο με εκπληκτική άμυνα και 2 ελεύθερος βολές στην επίθεση μείωσε στον πόντο. Το Τριφύλλι έφτασε στο 9-0 με κλέψιμο και καλάθι του Γκραντ, ο Σιλντς διαμόρφωσε το σκορ στο 24-22 στο τέλος της περιόδου.

Ο Χουάντσο με τρίποντο έφερε νέο πράσινο προβάδισμα (24-25). Ο Ναν με γκολ-φάουλ έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό στο παρκέ (24-30). Από φοβερό συνδυασμό Ναν-Λεσόρ ο Γάλλος σέντερ κάρφωσε στην ιταλική ρακέτα. Κλέψιμο και κάρφωμα του Τονούτ ανάγκασε τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ (29-32).

Παρά τη διακοπή από τον Τούρκο προπονητή η Αρμάνι πέρασε μπροστά στο σκορ, ο Σλούκας με τρίποντο έφερε ηρεμία στον Παναθηναϊκό (33-35). Ο Λεσόρ ισοφάρισε στους 37, στους 39 και στους 41 πόντους. Στο φινάλε του ημιχρόνου οι πράσινοι χαράμισαν μια επίθεση, καθώς δεν έκαναν σωστή επαναφορά, αλλά δεν το πλήρωσαν (41-41).

Στο β’ ημίχρονο η ομάδα του Αταμάν πήρε κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Γκραντ (41-44). Ο Ναν υπέπεσε σε δύο λάθη (λάθος πάσα, βήματα) και ο Μέλι ανέτρεψε τα δεδομένα (45-44). Παλικαρίσιο καλάθι από τον Γκραντ έφερε νέα εναλλαγή στο σκορ (45-46). Από κλέψιμο του Σλούκα ο Ναν τιμώρησε για τρεις και ο Μεσίνα κάλεσε τους παίκτες του στον πάγκο (45-49).

Ο Ναν αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Μέλι, στην εκπνοή του χρόνου σκόραρε ένα απίθανο καλάθι μέσης απόστασης (48-51). Από απίθανο alley oop κάρφωμα του Λεσόρ (από ασίστ του Ναν) ο Παναθηναϊκός έφυγε μπροστά με 5 πόντους.

Ο Σιλντς με… τετράποντο κράτησε κοντά στο σκορ την Αρμάνι, σε προσπάθεια του Σλούκα ο ιταλικός πάγκος τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή (54-57). Κάρφωμα του Αντετοκούνμπο επανάφερε τη διαφορά των πέντε πόντων στο παιχνίδι (54-59). Στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου ο Μπορτολάνι με τρίποντο έκανε το 59-59.

Με follow κάρφωμα ο Μήτογλου ισοφάρισε 61-61. Από λάθος του Χάινς ο Γκριγκόνις το «μπουμπούνισε» για τρεις (61-64). Ο Πόιθρες έκανε πεντακάθαρο φάουλ στον Λεσόρ, ωστόσο, δεν το καταλόγισαν οι διαιτητές. Ο Μέλι συμπλήρωσε 4 φάουλ στο 6:21 πριν το φινάλε. Ο Φλακαντόρι μείωσε στον πόντο για την Αρμάνι (63-64).

Ο Μήτογλου σπατάλησε μια βολή, ο Φλακαντόρι έφερε και πάλι στα ίσα το ματς (65-65). Με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών ο Λεσόρ έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό (65-67). Ο Μέλι αποβλήθηκε, όμως, ο Λεσόρ έπεσε άτσαλα στο παρκέ και βγήκε «νοκ άουτ». Τις βολές εκτέλεσε εύστοχα ο Ναν (65-69). Από ωραία άμυνα ο Ναν στην επίθεση με σουτ μέσης απόστασης «ανέβηκε» στους 14 πόντους για το 65-71.

Ο Σιλντς ξανάβαλε την Αρμάνι στο παιχνίδι με το τρίτο του τρίποντο (68-71). Ο Χουάντσο δεν κατάφερε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, ο Ναν με τρίποντο σίγησε το Μιλάνο (68-74). Το παιχνίδι έληξε με 68-76.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-41, 56-59, 68-76

Αρμάνι Μιλάνο (Ετόρε Μεσίνα): Πόιθρες, Μπορτολάνι, Τονούτ, Μέλι, Μπάρον, Καμαγκατέ, Φλακαντόρι, Χολ, Καρούσο, Σιλντς, Χάινς, Βόιγκτμαν.

Παναθηναϊκός Aktor (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News