Αρχηγός και ηγέτης ο Σλούκας - Η κίνηση προς τον Αντετοκούνμπο

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 81-89: Τα highlights της μεγάλης νίκης

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα έδειξε και τις ηγετικές του ικανότητες.

Ο Κώστας Σλούκας στο χθεσινό παιχνίδι με τη Βιλερμπάν έκανε αυτό για το οποίο έχει αποκτηθεί και περιμένει να δει τόσο ο Εργκίν Αταμάν όσο και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Να πάρει δηλαδή την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσει στην επικράτηση σ’ ένα must win παιχνίδι. Ο Έλληνας guard προχώρησε στην κορυφαία εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει οδηγό για την από εδώ και πέρα παρουσία του στο σύλλογο.

Ο Σλούκας ξέρει κι ο ίδιος το «πρέπει» και τις απαιτήσεις που έχουν όλοι από εκείνον. Κι επειδή είναι και μεγάλος παίκτης έχει κι εκείνος απαιτήσεις από τον εαυτό του με αποτέλεσμα να θέτει συνεχώς στόχους στον ίδιο.

Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο ματς το έψαχνε, το επιζητούσε και το ήθελε, προκειμένου να… ξεμπουκώσει και να δείξει σε όλους, και στον ίδιο του τον εαυτό, ότι είναι εδώ και μπορεί να υπηρετήσει το ρόλο που θέλει κι ο ίδιος να παίζει στην ομάδα.



Τι άλλο μπορούμε να πούμε; Δε μας αρκούν στατιστικά του; 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ! Μυθικός, μια εμφάνιση που ήταν πραγματική ραψωδία. Ένας σκόρερ και μαέστρος ταυτόχρονα με ρεκόρ καριέρας στις τελικές πάσες!

Κι όμως το μεγαλείο του Σλούκα δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω. Ένας ηγέτης χαρακτηρίζεται έτσι και από τη συμπεριφορά του στα πιο απλά πράγματα. Σ’ εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που για τη σωστή λειτουργία μιας ομάδας είναι πολύ κομβικές.

Συγκεκριμένα όταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχανε τη μία βολή πίσω από την άλλη (0/5), ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφυγε από τη μία πλευρά του παρκέ, για να πάει προς το μέρος του συμπαίκτη του και να τον εμψυχώσει, λέγοντας του ορισμένα λόγια στ’ αυτί.

Γενικότερα ο Σλούκας ήταν εκεί για τους συμπαίκτες του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τους εμψύχωνε, τους τόνωνε και τους καθοδηγούσε. Ήταν η αρχή και το τέλος του Τριφυλλιού στη χθεσινή αναμέτρηση.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News